Teknik Servis Geyikleri.......
-
ir2 son yazdigin bomba be oha ki ne oha...
-
Bir pc sohbeti sırasında arkadaş anlamadığı için konuya fransız ama oda bi şeyler sölemek istiyor,
atladı abi benim makinaya virüs girmiş
Eeeeee
Bilgisayarcı geldi açtı içini
eeee
böyle abi kablolar falan erimiş dedi virüs girmiş
yorum sizin... -
Ömrüm bu işle geçtiği için belki yüzlerce bek garip olay geldi başıma. Çok eskiden yazmıştım bunu başka bi sitede tahribattaya yayınliim dedim :)
VARAN 1--- Firmada oturuken bi tane intel 1.7 işlemcili bir sistem geldi. Sistemi tam monte ederken başka bir adam anakart ve işlemciyi getirdi şunu monte edermisin die. E önümde kendi kasam, 1 monte ettiğim kasa. bende işlemciyi koltuğa koydum. adamın anakartı monte ettim koltuğa bi güzel oturdum. Tabi oturmamla kalkmam bir :D üstündeki478 pinden en fazla 5 i sağlam ayakta duruodu :D Aldım elime 0.5 rotring kalemi tek tek tek pinleri düzelttim :) Calıştı.(Bu olay kimse tarafından bilinmez çünkü işlemciye bişe olsa yok edecektim kendisini :P)VARAN 2--- Gene bir intel işlemci geldi elime fakat adam anakartın kutusuna anakartı ramleri işlemciyi ve harddiski sokma kabiliyeti bulunan birisi :D getirdi bunlar kasaya monte olacak die. bi bakım işlemcinin bacaklarından bir tanesi bükülmüş büyük ihtimal bükük hallede anakarta takılmak istenmiş. O derece yamuk yani. gene aldım bizim emektar 0.5 kalemi tam düzeltiyim derken cat die elimde kaldımı işlemcinin bacağı? dedim şimdi sıctık işte. Neyse son bir ümit taktık işlemciyi. Aha odane sistem ram saymaya başladı :D birde üstüne windows kurdu. :D 3dmark bile yaptı alet :D meğersem intelci amcalarım o bacağı fazladan koymuş :DDD
VARAN 3--- Bi sistem toplanacak içinde 64 mb geforce2 ekran kartı olan. Sistemi gayet güzel toplayorum bi ekran kartı takıp test edecem aleti. o sırada müşteri geldi. Adamla konusurken ben yanlışlıkla ekran kartının olduu kutuya elimi carpınca ekran kartı 4 takla atıp yere düştü :D ben tabi istifimi bozmadan bişey olmaz bişey olmaz diyerek taktım ekran kartını. Allahtan calıştı alet en başta. tabi en başta biraz bozulan müşteride düzeldi suratı. neyse ben sistemi tamaman monte edip görüntü aldım gönderdim adamı. adam 3 saat sora cıktı geldi görüntü gitti die. Dedim noldu. Meğersem ekran kartının üstündeki kondansatörlerden bir tanesi yere düştüğüde hafif ayağa kalkmış. Adam evde windows kurmaya başladığındada sıcaktan genleşen lehimden dolayı kondansator atmış. kasanın içinde bulduk. Daha sonra o kartın üstünde cook macerala döndü ama konumuz değil:)
VARAN 4--- Bundan 4 sene önce. O zamanlar. gökan abiye(Ustamdır Kendisi) thermaltake kasa gelmişti. Sistemi topladı herşey güzel aleti calıştıracak. tabi thermaltake bizde krallar gibi gibi karşılanır ;) Sistemin güç kablosunu taktı o bende önündeyim kasayı açma kapama düğmesine bir bastım arka tarafta gökan abi yok :D ilk defa orada thermaltake power supplyın patladığını gördüm. içinden yaklaşık 50 gram alçıya benzer bir toz cıktı gökan abinin üstü battı tekniğin arka tarafı battı :D. Millet gürlütüye geliyor gelen yerlere yıkılıyor gülmekten :D
VARAN 5--- Bu en büyük varandır Hala aklıma gelir yani. bunda 5 sene önce. Bir server geldi önüme toplanacak. içinde bir harddisk var 80 gb IBM. O zamanlar piyasada görmek ne haddimize türkiyeye iki tane bizim firmaya gelmiş biri benim elimde. Yanlız gelen harddisklerden bir tanesi stoğa girdiya. firmanın hepsi girmiş depoya orospu etmişler harddiski gelen ellemiş giden ellemiş incelemiş. sonrada depocu Mehdi abi(şimdi askerde) Hdd nin torbasının altına ince bir bant yapıştırmış. geldi elime hard disk o aradada arka tarafta Cem yılmaz bir tat bir doku oynuyor. Sanırım şu uzay geyiğine tam başladığı sırada aldım elime hard diski, üstünden tuttum dişlerimin arasına tam götürüyordum bir anda bi sessizlik oldu. altı kesilip sora bantlana torba paaat die 2 ayağımın arasına düştü. Şimdi dedim sıctık. herkez önce harddiske sora bana baktı. altık hard diski taktıkki sisteme zırrrr die ötüyor. Olan 278 Milyona olmuştu :D
Hepsi Mavibilgisayar teknik servis hatıralarında kayıtlıdır kesinlikle atma sıkma yoktur ;)
-
Rene :D Anlattın aklıma geldi gene ordaki atmosfer :) Valla süpersiniz ya :D Bendeki 0.5 Rotring 1 sene okulu uzattı bana... Sendeki gene bi işe yaramış :D Ne kalemler var dünyada :)))))
-
Hojam adamlar intel işlemci alıyor o kadar para veriyor ev parasına işlemci alıyorlar izin verde bi tane fazladan pin koysunlar:)
Hoja bide senin kasanın içinde tornavida unutup Türkiyenin öbür ucuna götürme hikayen war..: ) -
Antikky bunu yazdı:
Hojam adamlar intel işlemci alıyor o kadar para veriyor ev parasına işlemci alıyorlar izin verde bi tane fazladan pin koysunlar:)
Hoja bide senin kasanın içinde tornavida unutup Türkiyenin öbür ucuna götürme hikayen war..: )
:D O kerpetendi :D
onun haricinde hdd yi vidalamadan gönderdiğimiz olay vardı. Abü o kadar cok şey varki insan unutuo :D -
geçen aylarda iki tane makina toplayacağız. parçalar geldi. herşeyi monte ettim. sorunsuz olması lazım. makinaların. bastım düğmeye açılmıyor. çıkardım hepsini dışarıda çalıştıracağım. yok gene çalışmıyor. parçaları değiştirdim birbiriyle. gene çalışmadı. aldım anakartın kitapçığına bakıyorum. işlemci 2.8 p4 ht ama patron gitmiş ucuz diye 533 destekli anakart almış. biz serviste yerlerdeyiz. bir taraftan küfredip bir taraftan gülüyoruz. alalı da 7 günü geçmişti herifin elinde kaldı kartlar. gitti yenisini aldı.
yeni gelen kartlarla monte ederken de ben fanlardan birini takarken kırdım. gitti bir de onu değiştirdi. makinalar 1 hafta falan geç teslim edilmişti.
---------------------------------------------------
bir firmaya gittim. adsl kuracağım. kadın ben de sizin meslektenim. superonline da teknik elemandım falan diyordu. o zamanlar dos komutlarıyla çalışırdık tarzı birşeyler söylüyordu. xp işletim sistemi sp yüklü değildi. internete bağlanınca direk sasser çıktı tabi. ben de dos ortamında sasser ı kaldırdım. kadın salak salak suratıma bakıyordu ne yazdın diye falan sordu. kağıda yazdım verdim yazdıklarımı. bunlar ne yapıyor diye sordum. e işte ben ayrılalı sekiz sene oldu gibisinden kıvırmaya başlamıştı...
-----------------------------------------------------
bir arkadaş anlatmıştı. aydında internet kafeye oturuyor. dosya indirecek internetten. deepfreeze olduğu için makinalara kaydedemiyor. bu da bir şifreleme programı indirip onunla şifreleyip ana makinaya atıyor. şifreleme programı da çift tıklayınca makinanın denetim masasını açıyor. ana makinaya attıktan sonra yanlışlıkla çift tıkladım dedi. bir baktım ana makinanın denetim masası. hemen açılışa şifre koymuş manyak. ertesi gün bir gider kafeye. sahibi dövünüyor. ana makina açılmıyor diye. bunun da bilgisayarcı olduğunu biliyorlar. bizimki sen git bana bir çay getir demiş. o arada da şifreyi girip makinayı açmış. şifreyi dse kaldırmış. hala para vermiyorum diyor. baktım para istemeye başlarlar. bir şifre daha veririm o makinaya. gene kalırlar ortada... biz yerlerdeydik anlatırken ama...
-
Ahanda bi geyikten olsun bari. Seneee geçen sene , bizim satıştaki eleman bi bilgisayar satıyor , adam ertesi gun arıyor ,
- ya Hasan olum bizim bu yeni bilgisayar cok yavas calışıyor ?
- abi daha yeni kasa ,ondan yavaş calışır, zamanla hızlanır o .
- dalga mı geçiyon lan benle???
(tüm şirket yerlerde karnını tutuyor )
-
bizde baya geniş bi network vardı. zırt pırt arıyolardı o çalışmıyo bu çalışmıyo vs vs.. bende çok tembel olduğum zaman server a bakım yapıyoruz birazdan duzelir deyip yatıyodum.
bi gün bitanesi aradı ya dedi benim pc açılmıyor server da bakımmı apıyosunuz gene dedi. tabi ben yarıldım gulmekten