folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Teknopark Firmalarinda Neden Muhendis Sarti İsteniyor

Teknopark Firmalarinda Neden Muhendis Sarti İsteniyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Merhabalar bir cok yerde goruyorum Teknoparkdaki firmalar muhendislik mezunu arkadas alimi yapiyorlar.

Muhendis olmasinin firmaya ne gibi bir yarari var ? Firma bu arkadas uzerinden dogrudna bir indirim mi aliyor maasi falan devlet mi veriyor olay nedir ? 

2 yillik mezun yada lise mezunu isinde basarili arkadaslari alinca firmanin bundan ettigi zarar nedir ki bu tarz kisileri almaktan kaciniyorlar ?

Birkac yerde gordum ve merak ettim muhendis calistirmak dogrudan teknopark daki firmaya kazanci nedir ?

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Doğru biliyorsam teşvik ve yatırım alırken konu üzerine eğitim almış mühendis olunca devlet dediğin gibi kolaylık sağlıyor.
    Hatta doktora veya yüksek lisansı olanlar olunca daha bir artıyordu bu

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ryans
    Ryans's avatar
    Erkek

sanıyorum ki hiç bir kazancları yok. Laf olsun torba dolsun. 

Ben Teknik Öğretmenim. Solid autocad catia cimatron ansys programlarına hakimim. imalat tecrübem var. yanımda odtülü müh. programda parçayı bükemiyor ama odtülü mak. müh. :)

yani bana göre laf olsun torba dolsun. (imza yetkisi cart curt muhabbetine hiç girmeyin. bu zamana kadar 100 tanede 2 tanesi kağıtlara imza atıyor :D oda göstermelik )

Edt: Not : İşkurdan kaydı olanlara teşvik için devlet veriyor ama sadece müh.se değil )

Ryans tarafından 12/Ara/16 12:53 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Yazilanlardan anladigim kadari ile sadece firma proje sundugunda projenin kabul edilmesini kolaylastirmayi saglamak.

Yani dogrudan oo sende  muhendis var al sana %20 vergi indirimi gibi durum soz konusu degil gibi.

Bu durumda isi yapabilecek adamlari almak yerine israrla muhendis olsun abi diye dayatmalarinda ki mantigi hala cozebilmis degilim yada sagladiklari avantaji biz bilmiyoruz.

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Ryans bunu yazdı

Ben Teknik Öğretmenim. Solid autocad catia cimatron ansys programlarına hakimim. imalat tecrübem var. yanımda odtülü müh. programda parçayı bükemiyor ama odtülü mak. müh. :)

yani bana göre laf olsun torba dolsun. (imza yetkisi cart curt muhabbetine hiç girmeyin. bu zamana kadar 100 tanede 2 tanesi kağıtlara imza atıyor :D oda göstermelik )

Edt: Not : İşkurdan kaydı olanlara teşvik için devlet veriyor ama sadece müh.se değil )

Imza yetkin yok.ogretmen mi muhendis mi tartismasina bile girilmez .sen odtuyu kucumsuyorsun da hangi anadolu harvard fakultesinden mezunsun acaba

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    Ryans bunu yazdı

Imza yetkin yok.ogretmen mi muhendis mi tartismasina bile girilmez .sen odtuyu kucumsuyorsun da hangi anadolu harvard fakultesinden mezunsun acaba

Hocam lutfen konuyu dagitmayalim tartisma konusuna donmesin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Hocam Teknokentlerde SGK indirimi oluyor bildiğim kadarıyla. Arge ve destek personellerinin sgk'sında indirim oluyor. Desktek personeli Ar-ge personelinin yüzde bilmamkaçını geçemiyor filan fişmaken. Mühendisliğide burada ar-ge personeli olarak gösteriyorlar. Firmaların mühendis gibi bir takıntısı olmaz. Adamlar iş/para oranına bakar. Ama mühendislere sgk teşviği (indirimi) olduğu için o yüzden mühendislik mezunu arıyorlar.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ryans
    Ryans's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    Ryans bunu yazdı

Ben üniversite adı vererek hangi üniden mezun olursa olsun kendini yetiştirmediyse hiç bir boka yaramayacağını anlatmak istedim. 

Ayrıca öğretmen mi müh. mi tartışmasına girmedim. kendimi örnek gösterdim kardeşim. Sorunuda yanıtlayım Marmara mezunuyum.  Dalga geçmene gerek yok. Şahsiyetini belli etme lütfen.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Hocam Teknokentlerde SGK indirimi oluyor bildiğim kadarıyla. Arge ve destek personellerinin sgk'sında indirim oluyor. Desktek personeli Ar-ge personelinin yüzde bilmamkaçını geçemiyor filan fişmaken. Mühendisliğide burada ar-ge personeli olarak gösteriyorlar. Firmaların mühendis gibi bir takıntısı olmaz. Adamlar iş/para oranına bakar. Ama mühendislere sgk teşviği (indirimi) olduğu için o yüzden mühendislik mezunu arıyorlar.

Anladim hocam. Aciklayici oldu :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Ryans bunu yazdı

Yanlış biliyorsun, yazdıklarının neresini düzelteyim bilmiyorum.

Bugüne kadar 150den fazla ÇEŞİT makine yaptım birsürü sektöre,

Kendi şirketim var, teknokentte de ofisim var. Sürekli ihracat çalışıyorum.

Ama odtülü mak müh programda parçayı bükemiyor diye küçümseyemem amk :D Adam beni birçok konuda donunda sallar bunu biliyorum.

Metalurji malzeme mühendisliği okurken okulu bırakıp makine mühendisliğine geçişim de odtülü arkadaşlar sayesinde olmuştur. Adamlarda 0 ego. Boktan bi ünivde okurken

adamlara bir mail attım, can ciğer ilgilendiler Allah razı olsun hepsinden. Bugün kazandığım her kuruşta hakları vardır. İ.Konuksever hoca'ya selamlar.

Neden böyle diyorum biliyor musun? Ben ne bilmediğimi biliyorum, sen ne bilmediğini bilmiyorsun. Ansys dediğin şey derya deniz, 20 seneni versen hakimim diyemezsin.. Ki ben bildiğim halde bilmiyorum diyorum!

Ben de mühendis alıyorum ofise, devlet desteklerinden faydalanabiliyorum, işi anlatınca kafaları daha kolay basıyor, daha analitik düşünebiliyorlar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Ryans bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    Ryans bunu yazdı

Ben üniversite adı vererek hangi üniden mezun olursa olsun kendini yetiştirmediyse hiç bir boka yaramayacağını anlatmak istedim. 

Ayrıca öğretmen mi müh. mi tartışmasına girmedim. kendimi örnek gösterdim kardeşim. Sorunuda yanıtlayım Marmara mezunuyum.  Dalga geçmene gerek yok. Şahsiyetini belli etme lütfen.

1.si 1 tane kardesim  kardesin degilim.

2.universitedeki teknik altyapidir onemli olan .biz okuldan mezun olunca bizim.ne isimize yarayacak bunlar tarzinda ergan feryatlari dinlenseydi tum muhendislik fakulteleri meslek yuksek okulu olurdu.

Uygulama , program kullanimi bunlar sahada ogreecek pratik bilgilerdir zaten .okuma yazma bilen bir insan bile.ogrenir buyutmenin anlami yok.

Ben dalga gecmedim bi ogretmen fakultesi olarak muhendislik fakultesi mezunlarini kucuk gormene aciyarak baktim.ben muhendis filan degilim

Teknoparklarda muhendis vs olarak bilmiyorum da kosgeb hayvancilik desteklerinde mesele veteriner hekim calistiriyordun ayni zamansa proje sorumlusu vs teknoparka indirgersek bunu muhendisi hem calisan hemde sorumlu olarak tutup bir tanesinin maasini alabilirler.

Proje destegi alanlarda gecebilir sanayi bakanligi proje detaylarina bakin bir zahmet,

Bir de iskurdan destek aliyorlar universite mezunu olunca isbasi egitime filan sokarlar o yuzden alirlar lisans mezunu

hipokondriyak tarafından 12/Ara/16 14:03 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 2095 Toplam Mesaj: 13
teknopark muhendis