Telefon & SIM Kartındaki İlginçlik
-
Benim telefon Samsung Galaxy ace s5830i
Anasını avradını bacısını öpüp kokladığım ve mıncırıkladığımın telefonu Avea'nın sırasıyla 32&128 ve 64 bytelık sim kartlarıyla internete 3Gyle girince 10 dk içinde restart atıyor. Ama başka hatlarda (misal babamın turkcelli) problem yaşatmadan internete giriyor.....
bu telefon aldığımın 5inci günü istemsiz olarak brick oldu (açılmama sorunu) teknosa değişim kabul etmedi ve samsung da sadece yazılımını yükleyip yolladı.
3Gyi aktif etsem telefon res atıyor, edge de 56k modemlerle eşdeğer. garantiye yollasam gelmesi 20gün sürer en az(tuncelideyim). ne b.k yiyeceğimi şaşırdım kısaca.
Bir daha da samsung almak mı? Kalsın anam.
-
Saybirs bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu durum 2.ciye geliyor başıma
ilkinde yedek sim kartı çıkartmıştım yaklaşık 1 ay önce
hep hep 8 tl yedek sim kartı ücreti mi vericem ya ?
-----------------------------
yoo hattını taşı para verme hacı :)taşımada önce kontörleri bitirmeyi unutma. beleş dakikalarl da beni arayıp rahatsız edebilirsin.
-
SweetyVolty bunu yazdı:
-----------------------------Benim telefon Samsung Galaxy ace s5830i
Anasını avradını bacısını öpüp kokladığım ve mıncırıkladığımın telefonu Avea'nın sırasıyla 32&128 ve 64 bytelık sim kartlarıyla internete 3Gyle girince 10 dk içinde restart atıyor. Ama başka hatlarda (misal babamın turkcelli) problem yaşatmadan internete giriyor.....
bu telefon aldığımın 5inci günü istemsiz olarak brick oldu (açılmama sorunu) teknosa değişim kabul etmedi ve samsung da sadece yazılımını yükleyip yolladı.
3Gyi aktif etsem telefon res atıyor, edge de 56k modemlerle eşdeğer. garantiye yollasam gelmesi 20gün sürer en az(tuncelideyim). ne b.k yiyeceğimi şaşırdım kısaca.
Bir daha da samsung almak mı? Kalsın anam.
-----------------------------herkese aynı numarayı yapıyor şerefsizler. Senin için demiyorum. Türkiye ya burası. Adamlar hakkın olmasına rağmen geri vermek istiyorum diyosun. Adamlar yok geri almıyoruz diyorlar. Sen anca müdürü çağırıyorsun. Bir ton kavga ediyorsun. Adamlara yasal hakkım kardeşim alıcaksın diyosun. Adam bakıyorki hee bu biliyor yasa muhabbetlerini neyse alıcaz yapıcak bişey yok. Alıyor geri... Bilmeyen adam alışmışya yıllardır tüketici hakkı mı gördü... Tamam diyip kabulleniyor mecburen. Yasa iyi güzelde bence bişey eklemeliler. Bu tarz yollarla müşterilerini kandırmaya çalışan şirketlere büyük yaptırımlarda bulunmaları gerekir. Mesela bu tarz yollara başvuran satıcılara ceza vermek gibi. Yani haklı olmasına karşılık haklı değilmiş gibi yönlendirmeye çalışan şirketlere bir çok cezalar verilmeli ki adam iade hakkın varken sana yok demekten korkmalı. Oh ne güzel alışmış adam gider yapıyor yok almayız diye bakıyorki sen bu işten anlıyorsun hemen geri vites yapıp iade alıyor. Onlarıda zaten turuncu indirim diyip teşhir ve iade ürünlerini indirim yalanı altında satıyor :). Türkiye işte . Bize bu yüzyılın dahisi geldi ama yanlış hesaplama var. Bize bir tane yetmedi :)