folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Telefon Çalınması Durumunda Ne Yapılması Gerekir

Telefon Çalınması Durumunda Ne Yapılması Gerekir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar bir arkadaşımın arabasının camını kırdılar ayın 14'ün de cüzdan telefon herşeyi aldılar.Samsung Galaxy s2 telefonu almışlar..Bölgeye jandarma baktığı için bizde telefonun IMEI kodunu jandarmaya verdik..Tabi bilgisiz olduğumuz için herhalde takip ya da çalıntıya düşürecekler sandık telefonu.Meğer hiç bir işlem yapmaımşlar..Telefonun IMEI kodundan çalıntıya düşürmek için bugün kayıp çalıntı ihbar hattını aradık.Telefonu 2 gün içinde kullanılmaz hale getireceklermiş..

Bu jandarmadaki ibneler bu konu hakkında bize bilgi vermedi.Biz bu ihbar hattını netten bulduk.

http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=39

Başka ne yapabiliriz ? 

edit // IMEI sorgulamada telefon hala kayıtlı gözüküyor bu arada.. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çalındığını farkettikten hemen sonra imei numarası ile polise gidip şikayetçi ol. Durumu anlat. Polise başvurduğun kayıtlı olur böylece.

Sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın. Telefonun imei numarasında arayacaklar. Kullanan kişiye sms atıyorlar çalıntıdır die. Daha sonra bir şekilde buluyorlar. Sinyal minyal işleri işte...

Ancak bu ne kadar sürer bilemem...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Çalındığını farkettikten hemen sonra imei numarası ile polise gidip şikayetçi ol. Durumu anlat. Polise başvurduğun kayıtlı olur böylece.

Sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın. Telefonun imei numarasında arayacaklar. Kullanan kişiye sms atıyorlar çalıntıdır die. Daha sonra bir şekilde buluyorlar. Sinyal minyal işleri işte...

Ancak bu ne kadar sürer bilemem...

Ayın 14'ünde telefon araba soyularak çalınıyor hocam.. o zaman oraya polis değil jandarma baktığı için IMEI kodunu jandarma istiyor..Orada çalındığı kayıtlı yani.Sonrasında bugün ihbar hattını arayarak IMEI kodunu verip telefonun kapatılmasını istedik.. 

Hocam savcılığa jandarma başvurmamışmıdır ? Bizim jandarmada yapılan işlem dışında savcılığıa suç duyurusu mu yapmamız gerekiyor ? Orayı anlamadım hocam.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Hacım s.a ...

Sana söylıım ama çalan adamlar proff sa gitsin üstüne bi bardak buzz gibi su içsin ...
    Yanlış anlama çok geçmiş olsun ama aynı olay benımde basıma geldı ...
    Paşalar gibi İ9001 modeli (S2'ye benzer) çaldırdım ...

Polise gittim s*klerine takmadılar ...
    İstihbarata (Dolandırıcılık şube) gittim , savcılığa dediler ...
    vss vs sizin bu http://www.mcks.gov.tr/tr/index.php da çalıntı dıye kayıt ettırdım ama 1 sene gectı sanırım daha da cıkmaz :)

Alan piçler (Çalan) imei numarasını falan degıstırıyor sanırım baska telefonlarınkıyle (Çin işi ucuz telefonlar)
    Ve Telefonlar bulunmuyor ... Dedıgım gıbı kurnaz bırıyse bunu yapmıstır dıcem ama artık çakallık olmus zaten işler güçler ...

Minareyi çalan kılıfını , Telefonu çalan imeı numarasını hazırlar ...

JiggSaw tarafından 16/Eki/12 22:39 tarihinde düzenlenmiştir

İmza YOK !!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

niye bu kadar kötü düşünüyonuz amk.

batıkentte arabaya binerken kapşonludan n96 düşüyor.

dayının biri buluyor bunu hafif darbeli , yaptırıp eşine hediye ediyor.

bizde bu süreçte savcılığa gittik IMEI ile adamlar telefon etti cihaz şurda şurda kullanımda diye..

polislerle gittik telefonu aldık geldik.

hemen karartmayın adamın içini yahu.

http://www.leyladansonra.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

daha once ben magdur olmustum ve arastırmıstım.

http://www.tahribat.com/Forum-Cep-Telefonunuz-Calinirsa-Yapacaklariniz-135699/

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

bizde bu süreçte savcılığa gittik IMEI ile adamlar telefon etti cihaz şurda şurda kullanımda diye..

Hocam neyden bahsediyorsun ya ? Arabanın camını patlatım cüzdan telefon hatta ruhsat çalındı... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    BarisYigit bunu yazdı

Hocam neyden bahsediyorsun ya ? Arabanın camını patlatım cüzdan telefon hatta ruhsat çalındı... 

tamam hacı siktir et. siksen gelmez o telefon. alan adam çoktan imei değiştirip 2.el pazarına düşürmüştür. cüzdanıda bozup derisinden anahtarlık yaparlar artık.. geçmiş olsun.

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    BarisYigit bunu yazdı

tamam hacı siktir et. siksen gelmez o telefon. alan adam çoktan imei değiştirip 2.el pazarına düşürmüştür. cüzdanıda bozup derisinden anahtarlık yaparlar artık.. geçmiş olsun.

Yanlış anladım galiba pardon hocam...  Neyse biz yapılması gerekeni yapalım yinede.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Yoldan geçen polisten yardım istenmez. Gasp çok önemli birşey değildir. Ya da polis siklemez ibne evladıdır. Karar veremedim. Daha 15 yaşında bebeydim ülen memur, yardım edeydin iyidi. 

15 yaşmdayken telefonum gasp edilmişti, sokakta ki polisten yardım istediğimde ise hehe hühü diye bi cevap ve ardından ben bişi yapamam yeaaa denmesi .... :/

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

özellikle samsung  akıllı tellerin (bada android standart os) s2 dahil (s3 su an deil) hemen hepsinde imei clone lama ucuz bi box ile çok basit..

özellikle piyasada çalıntı samsung lar bu yüzden ucuz ve çok war. işin çok zor..

geçmiş olsun diyorum. :\

Toplam Hit: 2185 Toplam Mesaj: 12