Telefon Numarasından İsim Öğrenme
-
cepmi sabitmi ?
-
Numarayı PM at.
-
Bende Krobey'e katılıyorum. Türkiye gibi ülkelerde sosyal mühendislik bitmez, bitirtmeyiz ulan! Neyse konuya dönelim. İlk aklıma gelen önerileri veriyorum.
Eğer numara Sabitse;
Bir 50'lik telekom kartı alınır ve uzakta ki bir klubeye gidilir. İlgili numara çevirildikten sonra ''İyigünler efendim. Ben Mokoko Kargo'dan arıyorum. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa adına bir paket vardı. Paketin üstünde ki adresten kimseye ulaşamadık ve paket üstünde sizin numaranız yazılı. Hukuki olarak yükümlü sizsiniz. Paketi teslim almaya gelmenizi rica ediyoruz.'' diyoruz. Mala bağlamış olan kurban ''Yok ben değilim'' filan derse; ''Öyleyse isim, soyisim ve TC numaranızı alabilirmiyim? Teyit ettirdikten sonra paketin geri iadesinin başlamasını sağlamamız gerekiyor. Şirket yöneticileri sizin verdiğiniz bilgileri, sizi arayarak teyit ettireceklerdir. Aksi taktirde biz çalışanlar zan altında kalabiliriz.'' tarzında neden-sonuç ilişkili cümle yumağı oluşturuyoruz. Kurban bilgilerini verirse hemen doğrulamaya çalışıyoruz. Ancak kurban çetin çıkarsa ''Bu paket ile ilgili çıkacak sorunlardan siz sorumlusunuz'' deyip telefonu kapatıyoruz. Aynı kumpası aynı kulubeden arayarak 1-2 gün sonra tekrarlıyoruz. İlla ki tırsacak olan kurban nihayi bilgilerini veriyor.
Ben bu dümenle çok TC aldım;) Yeter ki konuşurken sesin titremesin ve olabildiğince profesyonel ol...
Eğer numara Cepse;
Hepsinden önce hattın özel numaralara açık olup olmadığını öğreniyoruz. Numara gizli aramalara açık değilse, gerekli kontör desteği sağlandıktan sonra kurbanı farklı bir cep numarasından (mümkünse 0 505 veya 0 555) arıyoruz ve kurbana ''İyigünler, ben Dikilitaş Karakolu Komiser muavini Rıfkı Kıllıbacak sicil numaram 33255687 (sicil numaraları 8 haneliydi en son(: ) karakolumuza Dürdane isimli bir vatandaşımız mürecaat edip bu numaranın sahibi hakkında kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Yarın mesai saati başlaması ile hakkınızda hukuki işlem başlayacaktır. Bu bilgilendirmeyi de daha sonra mağdur olmamanız için yapıyoruz'' diyoruz. Babacan bir ses tonu ile devam ederek ''Bu hat sizin adınıza mı kayıtlı?'' diye soruyoruz. Eğer cevap evetse adını soyadını ve TC'sini istiyoruz. Direnme eğilimi gösterirse ''Bilgilerinizi verirseniz, hakkınızda yapılacak tahkikat daha kısa sürede bitirilebilir ve haklıysanız haklılığınız daha çabuk ortaya çıkar'' diyip kurbanı çıkmaz sokağa sokuyoruz. Yine diretiyorsa ''Malesef yardımcı olmuyorsunuz. Tarafınıza bilmeniz gereken bilgilendirme yapılmıştır. Doğacak hukuki sonuçlardan sorumlu tutulacağınızı bildiririm'' deyip telefonu kapatıyoruz. Bilgilerini vermese de psikolojik olarak acayip gerilecektir(:
Bu yöntemle de çok bilgi çaldım (: püf nokta babacan ses tonu;)
Hadi kolay gele
-
Hannibalgan bu babacan ses tonu nasıl oluyor. örneğindeki metinleri seslendirip biryere upload edebilirmisin. dinleyelim :')
-
PLuToNiuM bunu yazdı:
-----------------------------
Hannibalgan bu babacan ses tonu nasıl oluyor. örneğindeki metinleri seslendirip biryere upload edebilirmisin. dinleyelim :')
Şuan gerekli ses donanımım yok evde ki bilgisayarda ama cep telefonundan kayıt yapar atarım youtube'a filan ;) -
sureklı fatura yatırdıgım telekom bayıne 5 tlye 1 kg tatlı alarak gıttım numarayı verdım bu adamın cekı dondu adı adresı ne dedım ogrendım :D
-
sysf bunu yazdı:
sureklı fatura yatırdıgım telekom bayıne 5 tlye 1 kg tatlı alarak gıttım numarayı verdım bu adamın cekı dondu adı adresı ne dedım ogrendım :D
-----------------------------ciddimisin :|
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------Numarayı PM at.
-----------------------------Benim bildiğim mahkeme izni olmadan bakılmıyor. Aha da bu adam bakıyorsa tehlikeli biridir arkadaş :\