Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
Telefon Rehberim Kafasına Göre Takılıyor ? Sebebi Ne Olabilir?
Telefon Rehberim Kafasına Göre Takılıyor ? Sebebi Ne Olabilir?
-
Telefonumda çift hat var
Çift hesaplar var (paralell space..)
Artık tam olarak hangisinden sonra oldu bilemiyorum sonradan fark ettim.
Diyelim eskiden listem
Alper
Erhan
Banu
Cihan
Duygu
Esra..... İken hepsi iki tane oldu. esra esra. Gibi...
Oda yetmedi diyelim ki Banuyu arayacağım ismin altında iki numara var, ama tek numarası olduğunu biliyorum. İki numarayı kontrol ediyorum.
Biri esranın diğeri alperin çıkıyor. Ben mesaj atacakken dikkat etmesem, mesaj Esra diye mesaj Alpere gidecek. Çarşı pazar karışır :))
Hepsini silip tekrar eklerim ama bir daha olur mu? Sebebi ne anlamak istiyorum.
Bir soru daha ne kaydetsem otomatik telefona kaydediyor. Ben istediğimi istediğim sim karta kaydetmek istiyorum. Öyle sormuyor. Eski telefonda soruyordu.
General mobile telefonum
-
Rehber > Rehber ayarları > Gösterilecek kişileri karıştır(google hesap, simkart, telefon felan)
-
Rehber > Rehber ayarları > Gösterilecek kişileri karıştır(google hesap, simkart, telefon felan)
-
Muhtemelen rehberi Gmail hesabınla senkronize ediyor ondan saçmalıyor. Artık eskide kaldı sim karta numara kaydetme.
-
rehberde görüntülenecek kişiler olarak simkart ayarlasan bende de öyleydi telefona da kaydetmişim iki tane çıkıyordu.
-
android kullanıyorsun da ondan.
ios cihazlar her uygulama için o uygulama içine ayrı rehber oluşturur. whatsapp ın rehberi whatspp ın içindedir.
dandroid cihazlar her uygulama için aynı rehberin içine bir daha rehber oluşturup ağzına sıçar telefonun rehberin.
çözüm yolu
-ayarlar
--gösterilecek kişiler
---sadece sim + telefon ve google a yedeklenmiş kişiler.
kaydet
diğerlerini göstermeyi kapat de olsun bitsin.
suçlu kim ? o dandik işletim sistemimi ? o telefona para veren müşterimi ? yoksa benim fanboyluğum mu :D
-
Ah android ah. Ben de ilk kaydettiğimde üç beş dk sonra siliyordu rehberden, aynı numarayı ikincidefa kaydedince kalıcı oluyordu. Şimdi nasıl bilmem epeydir yeni numara kaydetmedim. Ayıptır yua
-
koray bunu yazdı
rehberde görüntülenecek kişiler olarak simkart ayarlasan bende de öyleydi telefona da kaydetmişim iki tane çıkıyordu.
Kurcalıyorum sime kaydet yok yok. Nerde bu
-
mkyb bunu yazdı
Muhtemelen rehberi Gmail hesabınla senkronize ediyor ondan saçmalıyor. Artık eskide kaldı sim karta numara kaydetme.
Ayarlarda kapalı. Ancak resimleri otomatik kaydediyor. Nerden kontrol edilir.
Yada sime kayit yapsam. Nereye kaydedeceğini sormuyor. Ayarlardada yok.
-
PanxeR bunu yazdı
android kullanıyorsun da ondan.
ios cihazlar her uygulama için o uygulama içine ayrı rehber oluşturur. whatsapp ın rehberi whatspp ın içindedir.
dandroid cihazlar her uygulama için aynı rehberin içine bir daha rehber oluşturup ağzına sıçar telefonun rehberin.
çözüm yolu
-ayarlar
--gösterilecek kişiler
---sadece sim + telefon ve google a yedeklenmiş kişiler.
kaydet
diğerlerini göstermeyi kapat de olsun bitsin.
suçlu kim ? o dandik işletim sistemimi ? o telefona para veren müşterimi ? yoksa benim fanboyluğum mu :D
Gosterilecek kişiler sadece mail adresi var . Secme hakki yok.
Suçlu kim? Senin fanboyluğun :))
Yok yok tabiki işletim sistemi. Dünya para verip ben mi suclu olacağım birde :)) sinir oluyordum ama zorla iphone apple alicam sonra. Hayatta hiçbirşeyi kınamamak lazımmış. Bu 2017 de ne çok akıllandım :)
-
Allah kimseyi android'le sınamasın. Zor iş kardeş.