Telefona Sıfırdan Android Yüklemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek

hocam belirtmemişsin ama recovery mode un varsa ve rom flashlamaya çalışıyorsan bootloader unlock etmiş olman lazım

yani rootsuz olman pekte bir anlam ifade etmiyor telefonun kontrolü zaten sende :)

ayrıca muhtemelen yeni rom yüklemek problemini çözecektir. Fakat boot u silmeyi başardıysan

direk recoveryden geri yükleyemeyebilirsin.

S-off yapman yada boot.img yi fastboottan flashlaman gerekir.

yinede 4ext recoverynin SmartFlash özelliği varsa ve aktifleştirirsen (Desire X için varmı bilmiyorum)

muhtemelen rom yüklemek problemini çözecektir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı

hocam belirtmemişsin ama recovery mode un varsa ve rom flashlamaya çalışıyorsan bootloader unlock etmiş olman lazım

yani rootsuz olman pekte bir anlam ifade etmiyor telefonun kontrolü zaten sende :)

ayrıca muhtemelen yeni rom yüklemek problemini çözecektir. Fakat boot u silmeyi başardıysan

direk recoveryden geri yükleyemeyebilirsin.

S-off yapman yada boot.img yi fastboottan flashlaman gerekir.

yinede 4ext recoverynin SmartFlash özelliği varsa ve aktifleştirirsen (Desire X için varmı bilmiyorum)

muhtemelen rom yüklemek problemini çözecektir.

unlocked hocam. root filan sözkonusu değil çünkü sistemi sildim. :D yani ortada sistem yok root kullanıcıs hiç yok. :D

boot ile alaka kuramadım ama. rom da yüklenmiyor hocam. normal olarak flashlama işi yapıyorum yani boot.img filan flashlıyorum ama rom yüklenmiyor. root ile alakalı mı diye şüphem var.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

unlocked hocam. root filan sözkonusu değil çünkü sistemi sildim. :D yani ortada sistem yok root kullanıcıs hiç yok. :D

boot ile alaka kuramadım ama. rom da yüklenmiyor hocam. normal olarak flashlama işi yapıyorum yani boot.img filan flashlıyorum ama rom yüklenmiyor. root ile alakalı mı diye şüphem var.

Çok ilginç rom yükleyememen hata ne çıkıyor acaba yazabilirmisin  yada görüntüsünü koyabilirmisin

ama uğraşmayayim dersen önceki sayfada arkadaşın dediği gibi telefonu relocked yapip ruu çalıştırabilirsin

fastboot mode tayken

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Çok ilginç rom yükleyememen hata ne çıkıyor acaba yazabilirmisin  yada görüntüsünü koyabilirmisin

ama uğraşmayayim dersen önceki sayfada arkadaşın dediği gibi telefonu relocked yapip ruu çalıştırabilirsin

fastboot mode tayken

Sadece Failed hocam başka da hata yok. CWM ya da TWRP ile yüklesem de sorun/hata aynı. SD kartım da yandı. Normalde SD karta yükleyin zip dosyasını diyorlar ordan denemiştim olmamıştı yarın bir daha sd kart alıp rom deneyecem oldu oldu artık.

Ayrıca RUU işlemine de baktım geneli ICS oluyor hocam benim siste Jelly Bean. Bir de lokasyon zıkkımı var mesela türkiyede m27 mi ne geçiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

fastboot mode tayken

Sadece Failed hocam başka da hata yok. CWM ya da TWRP ile yüklesem de sorun/hata aynı. SD kartım da yandı. Normalde SD karta yükleyin zip dosyasını diyorlar ordan denemiştim olmamıştı yarın bir daha sd kart alıp rom deneyecem oldu oldu artık.

Ayrıca RUU işlemine de baktım geneli ICS oluyor hocam benim siste Jelly Bean. Bir de lokasyon zıkkımı var mesela türkiyede m27 mi ne geçiyor.

Hocam aynı durumu farklı bir telefonda bilerek yapmıştık. Direk telefonu linux da açıp normalde gözükmeyen internal hafızada ne var ne yoksa temizledik. Sonra standart bir ruu indirip telefonun gene internal hafızasına gene linuxta attık ruu romu. Sonra recovery modda açıp yükledik mis gibi oldu. Hatta ondan sonra telefonu garantiye verdik garanti kapsamında önceden milyon kere custom rom yüklenmiş, overclock yapılmış, root edilmiş telefonun ekranı değiştirip verdiler :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

fastboot mode tayken

Hocam aynı durumu farklı bir telefonda bilerek yapmıştık. Direk telefonu linux da açıp normalde gözükmeyen internal hafızada ne var ne yoksa temizledik. Sonra standart bir ruu indirip telefonun gene internal hafızasına gene linuxta attık ruu romu. Sonra recovery modda açıp yükledik mis gibi oldu. Hatta ondan sonra telefonu garantiye verdik garanti kapsamında önceden milyon kere custom rom yüklenmiş, overclock yapılmış, root edilmiş telefonun ekranı değiştirip verdiler :D

Peki hocam bu dediğinin bir örneği var mı hani örnek sayfa gibi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Senin sistemin jelly bean olması bağlamıyor RUU yu. ICS bulursan dene hocam m27yse mecbur türkiye RUU su bulcan

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Mevcut hafıza kartım olmadığından şu an deneyemiyorum. M27 RUU'ları buldum listede mevcut. Benim gibi ihtiyacı olan biri için gelsin:

Stock NANDroid:
    http://www.htc1guru.com/downloads/stock-nandroid-downloads/

RUU Zip:
    http://www.htc1guru.com/downloads/ruu-zip-downloads/

Ayrıca bunlar HTC ONE dosyaları. Desire X'te problem çıkarır mı?

Caliber tarafından 26/Oca/14 02:13 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 2987 Toplam Mesaj: 19