Telefonda Başkasının İsteğiyle Beni Arama
-
başlık anlatım bozukluğu falan vesaire oldu ama detayı şöyle
ya ben bu zamana kadar bilmiyordum herkes biliyordu diyeyim yada pek kimse uğraşmadı diyeyim.
konu şu: mesela bi arkadaş var. bana diyorki şu numaranın seni aramasını istermisin diyor. numarayı söyle diyor sonra o numara beni arıyor.
bunu bilen vardır elbette kontör kimden gidiyor benden gitmediğine göre karşı taraftanda gitmediğine göre kimden gidiyor ? diğer şahıstanmı gidiyor acep? -
kimse bunu bilmiyor sanırım.
-
ödemeli çağrı atıosun olm işte karşı taraf ödüo ücreti :D
-
-
olayı tam anlamadık !
-
expert bunu yazdı:
-----------------------------ödemeli çağrı atıosun olm işte karşı taraf ödüo ücreti :D
-----------------------------yok ben hiçbir arama yapmıyorum, karşı tarafın kontörüde yok ödemeli filan arama yapmıyorum.benim telefon hiçbir arama yapmazken karşı taraf beni arıyor. ama arayıp açtığımda beni aramışsın dediğimde ben aramadım diyor.
barış : arabeni o değil. ben arama değil hiçbirşey yapmazken diğer arkadaş sadece bana aranmak istediğin numarayı söyle diyor sonra verdiğim numaradan arama geliyor yada şöyle anlatayım
x bir erkek arkadaş
y bir arkadaş erkek arkadaş (benim)z bir arkadaş kız diyelim.
x arkadaş benden z arkadaşın numarasından aranmak istermisin diyor. ama z nin beni aradığından haberi yok ben açtığımda haberi oluyor aramadığından.
x arkadaşta benim numara var birde z yi söyledim z nin beni aramasını sağlıyor ama x arkadaşla ilgili hiçbirşey yok ortada. bana kalırsa herşeyi yönlendirmeyi o ayarlıyor ama ben bilmiyordum bu vakte kadar. -
bunu yapan bi program vardı zamanında pc den yapıyorsuk istedigin numara seni arıyordu
-
fakecall olayı olmasın samsunglarda vardı bir arkadaş batakta hesap ödemekten böyle kaçıyordu annem arıyor diye
-
Headhunterz bunu yazdı:
-----------------------------fakecall olayı olmasın samsunglarda vardı bir arkadaş batakta hesap ödemekten böyle kaçıyordu annem arıyor diye
-----------------------------sizde bunu yediniz :)
-
VoIP üzerinden yapılıyor. istediğin numaradan arama özelliğini veren yabancı bir firma var. onu kullanıyorlar. ama hangi firma olduğunu bulamadım. bulabilirsen banada haber ver ;)
-
bu anlattığın olayda Z kişisi seni aramıyor
onun da senin telefonun çaldığı gibi telefonunu açıyor ve bağlanmayı bekliyor.
Voip telefon görüşmesi yapmak için kullanılıyor.
Mesela ben internetten bir voip servis sağlayıcısından para ile kontor satın aldım. (mesela www.voipraider.com olsun)
burada internet üzerinden konuşma yapabiliyorsun
veya 2 cep numarası girip birbirlerini görüştürebiliyorsun. kontor voipraider.com üzerindeki hesabından kesiliyor.
kesin böyle bişeydir.