Telefonların Ön Kamerasının İzlenmesi Hack-Security
-
Hacılar bir programla karşılaştım
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manyera.simplecameradisable&hl=en
Şu şekilde
Programın olayı sizin kameranızı disable ediyor sebep olarakda zararlı yazılımların telefonlarınızın kameralarından sizi izleyebildiğini falan yazmışlar.Nedir bu işin aslı?
Benim bildiğim bir telefon rootlu değilse hacklenemiyor.Bir ara jvm üzerinden siteye girsen bile hacklendiğini duymuştum.
NOT olarak şunuda ekleyeyim.Aşağıdaki siteye girdiğinizde adam sizin cihazınızın birçok özelliğini buluyor.Bu adamın bana söylediğine göre siteye giren adamın facebook adresini falanda bulabiliyormuş.
-
Nasıl bulabiliyor acaba? :)
-
Önceden benzer bir konu vardı.
Konu teknoloji olunca hiç şaşırmıyorum. Şu dünyada öğrenip şaşıracağım çok az şey var. En fazla "vay be" derim.
Arttırıyorum :)
https://www.tahribat.com/forum/telefonunuzu-caldirdiktan-sonra-hirsizi-takip-eder-225422
-
siteye girdim adresi yanlış verdi :D ama yaklaştı ibne
-
Benim telefonda MIUI (özelleştirilmiş Android sanırım) yüklü yüklediğim uygulamalarda kamera erişimini yasaklıyorum çok nadir bazı uygulamalarda izin veriyorum.Artık bu yasakladığım uygulamalar yasağı aşabiliyorlar mı bilemem :)
-
Daha öncede dediğim gibi,
Ha dingonun ahırı ha google play hiç bi fark yok,
Robinson_Crusoe tarafından 15/Haz/17 02:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocalar şunu söyleyeyim bu olayın app le hiç alakası olmadığını söyleyen bazı kişilerde vardı.Mesela bir siteye girdin o sitede java çalıştırıyorsan ordan adamlar hackleyebiliyor falan diyen vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Konuya gerçekden hakim olan birisi varsa bilinçlendirsin.
-
Ön kamerayı siyah asetat kalemiyle boyayıp üstüne cam ekran koruyucu çektim kafa rahat. Laptopun mikrofon ve kamerasınada elektrik bandı yapıştırdım.
mkyb tarafından 15/Haz/17 02:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Keferenin telefonunuzu dinlememesi için şu yöntemi uyguluyoruz
-
u235 bunu yazdı
Hocalar şunu söyleyeyim bu olayın app le hiç alakası olmadığını söyleyen bazı kişilerde vardı.Mesela bir siteye girdin o sitede java çalıştırıyorsan ordan adamlar hackleyebiliyor falan diyen vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Konuya gerçekden hakim olan birisi varsa bilinçlendirsin.
Bilinçlendireyim:
Beef Framework diye birşey var. Örneğin ağınızdaki birisi MITM saldırısı ile sizin gezdiğiniz web sitelerine zararlı bir .js dosyası ekliyor. Bu dosya sayesinde browser üzerinden bazı yetkilere kavuşuyor.
Beef framework bu js'nin olduğu ve kontrol panelinin olduğu bir program. Bu script sayesinde yapabileceklerinizden birisi telefonun kamerasından görüntü almak. Ancak bu site kameraya ulaşmak istiyor gibi bir uyaru veriyor. Kabul edersen çalışıyor. Aynı şekilde telefonu durduk yere titretebilirsin vs. vs.
---
@antivir-US müridin gönderdiği videodaki gibi bu illetten kurtulabilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum telefonu. Bu wannecry, NSA olaylarından sonra dinleme cihazlarından kurtulmak gerekli..
-
antivir-US bunu yazdı
Keferenin telefonunuzu dinlememesi için şu yöntemi uyguluyoruz
Alttaki yorumları okudunuz mu :)))