folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Telefonu 40 - 50 Defa Şarj Edebilecek Bir Power Bank Vs ?

Telefonu 40 - 50 Defa Şarj Edebilecek Bir Power Bank Vs ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

Var ama boyut diyor hesabnda yanlıs 1 amperden .73 güç alır 2 kere 2 4 olmuyor burada 

1 gün içinde hangi pilde %27 kayıp oluyor? Yok böyle birşey. İnternette satılan bilmem kaç bin mA yazan ama gerçekte yarısı kadar gücü aldığın şeylerle karıştırma. 1 gün içinde %27 kayıp çok fazla bir rakam. Adam arabasını garja bırakıyor, 3 gün sonra gidip çalıştırıyor senin hesaba göre 3 gün sonra o arabayı anca iterek çalıştırır.

Aküye de var demişsin. Deneysel yada uç imalatlar hariç 6V 108A akü zor bulursun. Ancak akü grubu olur.  

adam 1 günde %27 kayıp olur demiyorki demek istediği şey bu voltaj ve akım dünüşümü esnasında yaşayacağın kayıptan bahsediyor verimlilikten bahsediyor.

Renard sen kafeterya lokanta içinmi düşünüyorsun bunu ? 

olgunun olayı bilmedigini anladıgım için yazmıycaktım ama anlayabilecegini düşünüdügüm içn yazayım şimdi depolanan enerjinin yeniden aktif hale getirilip tekrardan farklı bir birime depolanması esnasın 0,73 verimle geçiyor diger depo birimine yani gün içinde %27 kayıp falan yok dolu pillerde 10 yıl raf ömrü var dedigin olsa olmazdı.

6v200am aküde var cigerim bu arada herkez işini yapıcak bilmedigi seye konusmuycak adama boyuttan yana sıkıntısı oldugu için sunulamaz diyorum.

HeyQirs tarafından 29/Tem/15 22:23 tarihinde düzenlenmiştir

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

hehe senin çözmün bir hobici olarak bende :D

ama biraz pahalıya patlar sana :D

c değeri yüksek(verim açısından) bir lipo, bunu şarj eden cihaz, ve bu pili uygun voltaja çeviren adaptör

10400 die geçen bir pil yeterli akımı sağlayamaz ve kapasite olsada şarj edemez

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__53692__Turnigy_Heavy_Duty_5000mAh_3S_60C_Lipo_Pack.html

5 bin gibi gözüksede senin için cell başı düşünmek lazım yani 15 bin mah

şarj cihazı

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__58285__IMAX_B6AC_V2_Professional_Balance_Charger_Discharger.html

voltaj ayarlayıcı

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__22320__HobbyKing_8482_LIPO_to_USB_Charging_Adapter_and_Cell_Checker_2S_6S_.html

pilde 3.2 voltaja kadar şarj edebilirsin

emin ol 15 bin mahda alacağın en iyi verim bu şekilde olur

not

güç-kapasite ağırlık dengesi olarak rakipsizdir lipolar

DestinatioN tarafından 29/Tem/15 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    HeyQirs bunu yazdı
    Dos_Attach bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

Var ama boyut diyor hesabnda yanlıs 1 amperden .73 güç alır 2 kere 2 4 olmuyor burada 

1 gün içinde hangi pilde %27 kayıp oluyor? Yok böyle birşey. İnternette satılan bilmem kaç bin mA yazan ama gerçekte yarısı kadar gücü aldığın şeylerle karıştırma. 1 gün içinde %27 kayıp çok fazla bir rakam. Adam arabasını garja bırakıyor, 3 gün sonra gidip çalıştırıyor senin hesaba göre 3 gün sonra o arabayı anca iterek çalıştırır.

Aküye de var demişsin. Deneysel yada uç imalatlar hariç 6V 108A akü zor bulursun. Ancak akü grubu olur.  

adam 1 günde %27 kayıp olur demiyorki demek istediği şey bu voltaj ve akım dünüşümü esnasında yaşayacağın kayıptan bahsediyor verimlilikten bahsediyor.

olgunun olayı bilmedigini anladıgım için yazmıycaktım ama anlayabilecegini düşünüdügüm içn yazayım şimdi depolanan enerjinin yeniden aktif hale getirilip tekrardan farklı bir birime depolanması esnasın 0,73 verimle geçiyor diger depo birimine yani gün içinde %27 kayıp falan yok dolu pillerde 10 yıl raf ömrü var dedigin olsa olmazdı.

6v200am aküde var cigerim bu arada herkez işini yapıcak bilmedigi seye konusmuycak adama boyuttan yana sıkıntısı oldugu için sunulamaz diyorum.

Hıım demek iş bilmiyorum. 1999 den bu güne elektrikciyim (aslında 1994 ama arayı saymıyorum) diploma elektrikcisi değil gerçekten bu işi yapan biriyim ve sen çıkmış bilmiyorsun diyorsun. Bataryalarda enerji hep aktifdir. Dönüştürmen gerekmez. En fazla gerilim regülasyonu vb. yapman gerekir ki bu da asla %27 kayıp yapmaz. 0,73 gibi kıçından kaysayı uydurmuşsun. Hesabını görelim. 

Bu arada 6V 200A akü nerede var ve boyutlarını nedir? Link bekliyorum. İlk yazımda dediğim akü grubu, deneysel yada uç imalat değil direk TL fiyat bekliyorum. Hadi ciğerci ver link'i. Bu boyutta akü ancak akü grubu ile olur. Kuru akü kullanımını merak edenler kesintisiz güç kaynağı sektörü kuru aküyü en yoğun kullanan sektördür. İnternetten inform, enel, makelsan gibi yerli üreticilerin web sayfalarına bakabilirler. Ciğerci sende bak birşeyler öğren. Sıkışırsan amazon dan yada ebay den doğruuğu tartışılır ve Dolar cinsi dünyanın bilmem hangi köşesindeki ne olduğu belirsiz satıcıların sayfalarınıda koyabilirsin.

Mesala 12V 36ah aküyü herkül değilse 3 kat yukarı bir kişi zor taşır. O kadar ağırdır. 6V larda ise yaklaşık aynı ağırlık 6V 72A olur ki bu değeride hiç görmedim. 144 adet 12V akü ile çalışan Kesintisiz güç kaynağı aldım yada hastanelerde aküler oda dolusudur. Evet bildiğin oda dolusu binlerce akü vardır. Tabi o firmalar salak,bir tek sen biliyorsun tek parça 200A akü varken daha küçük kapasiteli olanlarını grup yapıyorlar. 

En çokta depolanan enerjinin tekrar aktif hale gelmesi gibi extra salakca birşeyler yazmışsın. Bunu da açıkla aydınlat beni. Bakalım kaç wattsın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    HeyQirs bunu yazdı
    Dos_Attach bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

Hıım demek iş bilmiyorum. 1999 den bu güne elektrikciyim (aslında 1994 ama arayı saymıyorum) diploma elektrikcisi değil gerçekten bu işi yapan biriyim ve sen çıkmış bilmiyorsun diyorsun. Bataryalarda enerji hep aktifdir. Dönüştürmen gerekmez. En fazla gerilim regülasyonu vb. yapman gerekir ki bu da asla %27 kayıp yapmaz. 0,73 gibi kıçından kaysayı uydurmuşsun. Hesabını görelim. 

Bu arada 6V 200A akü nerede var ve boyutlarını nedir? Link bekliyorum. İlk yazımda dediğim akü grubu, deneysel yada uç imalat değil direk TL fiyat bekliyorum. Hadi ciğerci ver link'i. Bu boyutta akü ancak akü grubu ile olur. Kuru akü kullanımını merak edenler kesintisiz güç kaynağı sektörü kuru aküyü en yoğun kullanan sektördür. İnternetten inform, enel, makelsan gibi yerli üreticilerin web sayfalarına bakabilirler. Ciğerci sende bak birşeyler öğren. Sıkışırsan amazon dan yada ebay den doğruuğu tartışılır ve Dolar cinsi dünyanın bilmem hangi köşesindeki ne olduğu belirsiz satıcıların sayfalarınıda koyabilirsin.

Mesala 12V 36ah aküyü herkül değilse 3 kat yukarı bir kişi zor taşır. O kadar ağırdır. 6V larda ise yaklaşık aynı ağırlık 6V 72A olur ki bu değeride hiç görmedim. 144 adet 12V akü ile çalışan Kesintisiz güç kaynağı aldım yada hastanelerde aküler oda dolusudur. Evet bildiğin oda dolusu binlerce akü vardır. Tabi o firmalar salak,bir tek sen biliyorsun tek parça 200A akü varken daha küçük kapasiteli olanlarını grup yapıyorlar. 

En çokta depolanan enerjinin tekrar aktif hale gelmesi gibi extra salakca birşeyler yazmışsın. Bunu da açıkla aydınlat beni. Bakalım kaç wattsın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

proje nedir hocam?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Ufak boyutlarla öyle bir şeyin imkanı yok. Pillerde depolama oranı boyutla doğru orantılı. Öyle birşey yapılabilseydi adamlar telefonlara 3000 değil 10000 'lik batarya koyarlardı. Cebinde uranyumla falan gezersen 3-5 yıl şarj edersin :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

elektronik bilgin ve birazda el becerin varsa o kadar buyuk kapasiteli olmasada çok rahat işini görebilecek birşey yapabilirsin pilleri paralel bağlayarak. geçenlerde benim powerbank'ın içini açtığımda gördüm 2600 ma kapasiteli 1a çıkış veren silindir şeklinde pil vardı aliexpresste de aynısını görmüştüm(samsung). bunları ihtiyacına göre artırarak hem şeklinide kendinin belirleyeceği bir ürün çıkarabilirsin. 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
Toplam Hit: 2499 Toplam Mesaj: 28
mah