folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Telefonu Yurtdisina Garantiye Yollamak ( Apple )

Telefonu Yurtdisina Garantiye Yollamak ( Apple )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Selamlar, bi iphone sitesine yazdim, olay gumruk/gumruk hukukuyla ilgili olacagindan buraya aciyorum bilen yardim eder goren uplarsa sevinirim.

Mrhaba, amerikadan telefonumu alirken applecare de almistim gecen temmuz ayinda. Oncelikle merak ettigim. AppleCare+ (plus) ne zaman cikti, satisi hangi ay basladi? Neyse, gel zaman git zaman 1 ay kadar once tlefonumun ekrani kirildi, oyle kullaniyorum. Apple amerikayi aradim, turkiyede apple store olmadigini nasil garantiden faydalanacagimi sordum, UPS kargo ile ucretsiz olarak yolluyormusuz, 149 dolara yeni telefonu ayni sekilde geri yolluyorlarmis ve 10 is gunu icinde elimizde oluyormus. Simdi merak ettigim husus, gumrukte problem cikar mi? Nasil halledebilirim? Sonucta tamir amacli gidecek telefon, garanti kapsami dahilinde yenilenecek...

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    Ben elimle degistirdim telefonu hic bir ucret almadilar. Ve telefonum sapasaglamdi. Sadece degistirmek istiyorum dedim. Yanlisin olmasin hocam. Edit. 169 $ di yanlsi hatirlamiyrsam bi fatura kesmislerdi. Ama odeme almadilar. Altinda total 0$ yaziyordu. Espo tarafından 06/Ağu/12 19:21 tarihinde düzenlenmiştir

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    Edit. Duble yollamis Espo tarafından 06/Ağu/12 19:19 tarihinde düzenlenmiştir

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Gharzvog bunu yazdı
    Ben elimle degistirdim telefonu hic bir ucret almadilar. Ve telefonum sapasaglamdi. Sadece degistirmek istiyorum dedim. Yanlisin olmasin hocam. Edit. 169 $ di yanlsi hatirlamiyrsam bi fatura kesmislerdi. Ama odeme almadilar. Altinda total 0$ yaziyordu.

nası hocam ya :) ben şimdi aldığım applestore a gitsem hacı bunu değiştirmek istiyorum desem direk değişiyolar mı :)

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    Gharzvog bunu yazdı
    Ben elimle degistirdim telefonu hic bir ucret almadilar. Ve telefonum sapasaglamdi. Sadece degistirmek istiyorum dedim. Yanlisin olmasin hocam. Edit. 169 $ di yanlsi hatirlamiyrsam bi fatura kesmislerdi. Ama odeme almadilar. Altinda total 0$ yaziyordu.

nası hocam ya :) ben şimdi aldığım applestore a gitsem hacı bunu değiştirmek istiyorum desem direk değişiyolar mı :)

hocam 1 sene olmadıysa değiştirirler direk. 1 seneden fazla olduysa da belki değiştirirler de emin değilim. 

gittim, orta tuşu biraz sert basıyor dedim. ama gayet iyi çalışıyordu. sadece tık sesi gelmiyodu basınca. adam bana aynen şunu söyledi, " eğer seni memnun edebiliceksek değiştirelim " dedi. bende tama o zaman akşama yedeği alıp yarın getiriyim değiştirelim dedim. ertesi günü gittim değiştirdiler. +3 ay garantiyi uzattılar.

fakat türkiyeye geldiğin zaman 100 tl IMEI numarasını kayıt ettırmek ıcın para ödüyorsun.

edit: belgeyi bulabilirsem koyayım.

Espo tarafından 07/Ağu/12 01:37 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Gharzvog bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    Gharzvog bunu yazdı

hocam 1 sene olmadıysa değiştirirler direk. 1 seneden fazla olduysa da belki değiştirirler de emin değilim. 

gittim, orta tuşu biraz sert basıyor dedim. ama gayet iyi çalışıyordu. sadece tık sesi gelmiyodu basınca. adam bana aynen şunu söyledi, " eğer seni memnun edebiliceksek değiştirelim " dedi. bende tama o zaman akşama yedeği alıp yarın getiriyim değiştirelim dedim. ertesi günü gittim değiştirdiler. +3 ay garantiyi uzattılar.

fakat türkiyeye geldiğin zaman 100 tl IMEI numarasını kayıt ettırmek ıcın para ödüyorsun.

edit: belgeyi bulabilirsem koyayım.

100 tl kayıt parasını tekrar ödemek saçma olmuş biraz , onu niye ödetiyolar ki garantiden telefon değiştir,iyoz yeni bişey almıyoz ki :D değişik..
    1 sene olmadı daha, kasımda oluyoda, neyse istedikleri 100 tl olsun, telefonu sıfırlama karşılığı verilmiş bişey gibi düşünülebilir :) :)

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocam yeni imei kaydı gerekiyor. eski telefonunla yeni telefonun imei bir olmadığından onu kayıt ettirirken 100 lira alıyorlar. önceden 5 lira mı neydi. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Hoca kargoyla yollayacagim ben apple'a , yurtdisina gidip gelen tanidik olsa onunla gonderirdim.. :/

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı
    Hoca kargoyla yollayacagim ben apple'a , yurtdisina gidip gelen tanidik olsa onunla gonderirdim.. :/

amount da 0$ yazıyor. birde gift yaptırırsan sıkıntı olmaz sanki. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahrefk
    tahrefk's avatar
    Erkek

Hocam işte apple farkı.Bunu yeni bir android üyesi olarak diyorum :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

arkadaşın şarj aleti bozulmuştu, fatura matura hiç birşeye bakmadan direk yenisini getirdi verdi adam apple store'da :)

çok iyiler bu konuda.

türkiye'ye apple store geldiğinde nasıl suistimaller görücez merak ediyorum.

He is finding himself.
Toplam Hit: 2905 Toplam Mesaj: 15