Teleportasyon Konusunu Hakkında
-
la son mesajları bi okuyun ya haha hala konu üzerine konuşuyolar
bence herkes dalgaya vuruyor başka açıklaması olamaz çünkii
nolanded tarafından 09/Eki/12 13:51 tarihinde düzenlenmiştir -
FireX bunu yazdıBiocyte bunu yazdıFireX bunu yazdıDediğim üzere ışık hızına ulaşmak bir yana yaklaşmaya başlanıldığı andan itibaren göreli kütle sonsuza doğru artıyor.
Hocam bu bahsettiğin olay "ışık hızına yaklaştıkça cismin kütlesinin karesi cisme eklenir" mi oluyor? yani e=mc2 bu mu demek oluyor?
Aslında cismin asıl kütlesi aynen duruyor. Fakat şöyle bir şey var. Bu cisim hareket ederken belli bir kinetik enerjiye sahip oluyor ve haliyle enerjisi kinetik enerjisinin toplamıyla kendi enerjisinin toplamı oluyor. Kendi enerjisi E=mc^2'den geliyor zaten.
Toplam enerjisi
E=Kinetik enerji+kendi enerjisi
oluyor.
Haliyle enerjinin kütlesel bir karşılığı bulunduğundan bu cismin ağırlığı giderek artıyor.
Bu arada karesi alınan kütle değil ışık hızı "c"Firex Hocam Sen ne Okuyorsun.. Yani Tahsilin nedir... Söylemlerine Hayran Kaldım. Yazılarını Zevkle Okuyorum... En Güzelide Söylemlerini Pırıl Pırıl İfade ediyorsun, Kimseyi Bir Düşünceye Çekme Derdi yok Söylemlerinde Tertemiz Saf Bilişimsel...
-
BARIŞ HOCAM SEN ZEKİ ADAMDIN NE OLDU SANA ?
biri seni tutsa ışık hızında 10 m ileri çekse hızdan ışığa dönüşürsün yada kömür olmaz mısın ?
ha diyeceksin zaten mucize falan filan kusura bakma dünyadada daha önce ıspatedilebilir bir mucize daha olmadı.
bir cisim ışık hızına ulaştıktan sonra eski halini alamadı
geçtim ışık hızını ses hızında bile çekmiş olsa o motordaki adam kıyma olurdu heralde
-
Yazan oldu mu bilmiyorum hepsini okumadım ama Higgs bulundu, enerjisi tahmin edildiği gibi olsaydı iyiydi işte de bir de gravitonu bulsak tamamız.
izzmarit tarafından 30/Kas/12 11:44 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdı
Higgs bulundu, enerjisi tahmin edildiği gibi olsaydı iyiydi işte de bir de gravitonu bulsak tamamız.
Af buyur bacım da onu bulunca ne olacak?
-
FireX ve rakkoc sizin mesleğiniz nedir ? merak..
-
RETRET bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Higgs bulundu, enerjisi tahmin edildiği gibi olsaydı iyiydi işte de bir de gravitonu bulsak tamamız.
Af buyur bacım da onu bulunca ne olacak?
Daha bi yaklaşmış olacağız teoriye.. Parçacık fiziğinde genelde deneyler boşluk doldurma şeklinde işliyor, bilim adamının biri bir yerlerde eksik bir şeyler olduğunu farkediyor ve "diyelim ki orda X olsun" deyip işlemine, deneyine kaldığı yerden devam ediyor. Üç beş yıl sonra biri çıkıp "hani senin orda bahsettiğin X vardı ya, hah işte o bu benim bulduğum şeymiş meğerse" diyor. Böyle böyle, yaklaşıyoruz..
-
Daniel-Koo bunu yazdı
Adobe After Effect :|
Video için en güzel cevap bu bende katılıyorum sana üstat, ama konunun silinmesi hoş bir durum değil,
-
http://www.youtube.com/watch?v=92gugBaSmdE
buda güzel 1
-
veletken biyerlerde izlemiştim bi belgesel. tabi akıl pek ermediğinden kaynak gösteremem.
İzlediğim kadarıyla belgeselde 50li yıllarda ABD de 400 kmlik uzaklıkta iki yer arasında sivrisinek ışınlanmış.
tabi problemli olmuş. karşı tarafa sineğin atomları gitmiş ama birleştirememişler.
doğru yalan bilmiyorum ama günümüzdeki teknoloji düşününlünce, neden olmasın ?