Televizyonlarda Ki Reklamları Nasıl Yapıyorlar?
-
bu aralar sıkça rastlagım 8,000,000 mikrop öldüren domestos reklamındaki o mikropları hangi programla ortaya çıkartıyorlar hareket ettiriyorlar konuşturuyorlar yada turkcelldeki nar yagmuru yada coco coladaki folkları v.s v.s bilen duyan gören?
-
Adobe'nin bu işler için çıkarttığı bir sürü illüstrator programları var,onlarla yapıyorlardır diye düşünüyorum :/
-
yaz aylarında bu konuyla ilgili döküman verilmişti.aratırsan bulursun. ismi aklımda değil.
hatta rene kurtlar vadisinde oyuncu olarak gösteriliyordu :) çok uzun iş gibiydi. bilenler yardımcı olur umarım.
-
herkes 3d studio max diye atlamadan yazayım bişiler
hangi programla yapıldığını bilmiyorum ama
İLLEDE MAX KULLANILDI DİYE BİŞİ YOK
nereleri kullana bilirsin
xsi
maya
cinema4d(az önce 3d yazmışın yanlışlıkla)
ligthwave
blender
vsvssvsv
gibi onlarca program mevcut
ama genelde tek programda bağlı kalmazlar
gerek kamera hareketleri için gerekse karakter hareketleri için
hatta farklı donanımlar ve farklı yazılımlar kullanmak gerekebilir
yada akışkanlar içinde farklı yazılımlar kullanmak gerekebilir(realflow yada max için glu3d diye vardı sanırım)
--------------------------------------------------
birde illustrator vektörel çizimler için kullanılıyor
sanırım yukarıdaki arkadaş adobe after effects ile karıştırdı bir final cut pro diye bir program vardı ama windows ortamında çalışıyormu onu bilmiyorum
ae ile daha çok videolar üzerinde oynama yapabiliyorsun
yani photoshop ne ise after effect te onun video versiyonu diyebiliriz
---------------------------------------------------
benim yaptığım bir kaç örnek gerçek videoya animasyon ekleme denemesi
http://www.youtube.com/watch?v=_IHDYU1tKMQ
http://www.youtube.com/watch?v=0PAZ1PEJoM8
-
evet 3 d programlarıyla yapıyorlar öyle kolay iş değil oturup 2 saatte çıkan şeyler değil onlar
:)
-
türkiyede bu sektörde olan insanların sayısı sanırım yok denecek kadar az türkiyede yeterince kaynak olmadıgı içinde bu iş için yurtdışı egitimi almak şart hal böle olunca gelecegin meslegi diyebiliriz.Sanırım wert sen bu yolda ilerliyorsun?
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
türkiyede bu sektörde olan insanların sayısı sanırım yok denecek kadar az türkiyede yeterince kaynak olmadıgı içinde bu iş için yurtdışı egitimi almak şart hal böle olunca gelecegin meslegi diyebiliriz.Sanırım wert sen bu yolda ilerliyorsun?
-----------------------------yok aga ben hobi amaçlı takılıyorum :D boş vakitlerimde 3d ile uğraşıyorum :d
-
Cia bunu yazdı:
Türkiyede bunu yapan şirketler var baya ama öne çıkan 2-3 şirket var reklamların %90 nı onların elinde dönüyor. -
3d ile yapıyolarr
bi ara biraz merak saldım ama zor iş çok zor
-
sanırım adobe premiere de kullanıyolar.
-
O zaman napıyoruz arkadaşlar biz bu işte ilerleme göstermeliyiz :=)bunun için özel bir konu açılıp ve sadece üyelerin görmesi lazım bence önemli bişey..:/