Televizyonu Akıllandırma (Beyin Fırtınası)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar mayıs ayında Zenfone 6 mı bozuk olduğu için iade etmiştim. Ücret iadesi almak beni uğraştıracağı için aynı mağazadan televizyon aldım. Özelliklerine falan hiç bakmadım, aldım geçtim. Televizyon Sunny Axen 42" , Tv'de tuner yok e hal böyle olunca akıllı tv'de değil. Ethernet girişide yok. Eldeki malzemelerle neler yapabiliriz diye düşündüm işin içinden çıkamadım.

Elimde reeder w7ic var. Bilmeyenler için kendisi win tablet oluyor. Garantisini üstünde arge çalışması yaparken bitirdim :) Evde tv izlemem genelde ama uydu falan uğraşmak istemiyorum. Televizyonun kendi kumandasıyla tableti yönetmek istiyorum. Bluetooth - Wifi klavye vs. bağlamak istemiyorum. Direk bi kumanda olursa daha iyi olacak. Bu arada tablet usb'den şarj oluyor. Tek usb var. Bataryasını söküp direk 5v vermeyi düşünüyorum. Bi beyin fırtınası yaratırsak süper olacak :)

Not: İllaki klavye olacak değil, sesle veya kamerayla güzel şeylerde yapılabilir düşüncesindeyim

cache tarafından 11/Eyl/15 23:18 tarihinde düzenlenmiştir

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Openelec veya kodi kullanarak tableti Media center haline dönüştürebilirsin. Eğer televizyonun cec destekliyorsa(tablette denemedim, raspi de oluyor) tableti hdmi ile bağladıktan sonra kumanda ile openelec/kodi yi kontrol edebilirsin.

Zaten kodi/openlec yükleyip sağlam birkaç plugin ekledikten sonra çoğu akıllı tvden daha akıllı bir tvye sahip olursun.

Direk bataryayı sökmek yerine bir adet otg kablo ve 1 adet usb Y kablo ile hem cihazı şarj edip hem de istediğin harici diski bağlarsın.

torpedo_XL tarafından 11/Eyl/15 23:54 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Openelec veya kodi kullanarak tableti Media center haline dönüştürebilirsin. Eğer televizyonun cec destekliyorsa(tablette denemedim, raspi de oluyor) tableti hdmi ile bağladıktan sonra kumanda ile openelec/kodi yi kontrol edebilirsin.

Zaten kodi/openlec yükleyip sağlam birkaç plugin ekledikten sonra çoğu akıllı tvden daha akıllı bir tvye sahip olursun.

Direk bataryayı sökmek yerine bir adet otg kablo ve 1 adet usb Y kablo ile hem cihazı şarj edip hem de istediğin harici diski bağlarsın.

Kactir mesajlarini takip ediyorum vallahi bravo.

Hayir sen nasil bir adamsin senin bilmedigin birsey yokmu arkadas...

Adam dahi filan lan.

samato tarafından 12/Eyl/15 00:09 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Tablete onları kuramıyorum malesef hocam. Tabletin işletim sisteminden memnunum açıkcası, klavye + kumanda sorununu halledersem olay tamam

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Kumanda olarak sanırım bunu yapacağım.

http://www.lirc.org/ir-audio.html

http://techflicker.com/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    cache bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Tablete onları kuramıyorum malesef hocam. Tabletin işletim sisteminden memnunum açıkcası, klavye + kumanda sorununu halledersem olay tamam

Tablete kuramıyorum derken?

Benim bildiğim o tablete windowsta çalışan her programı kurabilirsin.

http://mirrors.kodi.tv/releases/win32/kodi-15.1-Isengard.exe

Yani bir program olarak çalışıyor xbmc. Eğer cec işe yaramazsa bir elektronikçiden ir alıcı alıp tablete bağladıktan sonra kumandanı o alıcıya tanıtarak kulanabilirsin(burası tablette olur mu hiç denemedim, test etmek lazım)

Şimdi kumandadan kontrol derken mouse kontrolünü kumandadan nasıl yapacaksın bilmiyorum. Akıllı yapmak deyince direk aklıma media center geldi açıkçası.

Bunların dışında yapabileceğin bir yöntem yok. Ayrıca bu tür diy işlemlerin windows ortamındaki uygulamaları sınırlı maalesef.

Sesle kontrol demişsin, eğer windows 10 yükleyebiliyorsan cortana arayüzü + usb mikrofon + otg kablo ile güzel işler çıkarabilirsin.

Cihazda linux kurulu olsaydı farklı şeyler konuşabilirdik.

Edit: O verdiğin linklerdeki işlemlerin linux sisteminde derlenip, ayarlanıp, çalıştırıldığını bilyorsun değil mi?

torpedo_XL tarafından 12/Eyl/15 01:01 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    samato bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Kactir mesajlarini takip ediyorum vallahi bravo.

Hayir sen nasil bir adamsin senin bilmedigin birsey yokmu arkadas...

Adam dahi filan lan.

aramıza hoşgeldin :D 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Kodi yazmaya geldim, yazılmış

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Kodi 'yi inceledim. Hoşumada gitti açıkcası, buna tr kanallarını ekleme şansımız var mı bu arada ? 

Diğer soruya geçeyim hala kumanda kısmındayım. Tabletin kamerasından görüntü işleme yapmayı düşünüyorum. Sarı görürsen şunu yap kırmızı görürsen şunu yap gibi

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Usb çoklayıcı + usb ir devre + yazılım ile kumandadaki tuşları tanımlayıp configüre edersen olabilir sanırım. 

Syntax error..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

Usb çoklayıcı + usb ir devre + yazılım ile kumandadaki tuşları tanımlayıp configüre edersen olabilir sanırım. 

Usb ir devre bulamadım ama Lirc'in yaptığı ir-audio var onu deneyeceğim. Windows versiyonu varmış çok iyi oldu

Toplam Hit: 1761 Toplam Mesaj: 12
tv