Televizyonu Tamire Verdim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek

Garip bir konu farkındayım. Umarım hatalı değildir.

Arkadaşlar philips marka tüplü tv. şu uzay gemisi gibi kumandalı olanlardan. açınca 1-2 dk sonra önce ses gidiyor sonra görüntü gidiyor. Tamire verdim tamirci ekranda sorun var dedi bi de epronu arızalı dedi. 25-30 tutar dedi epronun fiyatı ayrı dedi. Gitip adamı sikeyim mi doğru mu söylüyor bilmiyorum anlamıyorum nedir epro. Teşekkürler.

Bir de bundan sonra philips'in hiç bir ürününü almam artık. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    kac seneliik tv?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DataDiver
    DataDiver's avatar
    Erkek
    eprom diyosun o eprom dedin şey hafıza birimidir . bir mikroişlemci  (örn : 8051)programını falan bunun üzerinde tutar , eprom da bi okuma-yazma problemi olursa problem çıkar doğal olrak .tv yeni ise yetkili servislere ver öyle mahalle arası servisler kazıklar adamı ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek
    7 yıllık tv. Ekran bozuk bi de epron değişekmiş. Adam piyasada yok dedi onu arıyorum. Bulunca fiyat biçecem ona dedi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Erkek

üniversite yılarında öğrenci evimde philips in consept ürünü olan,motor kasketi şeklinde tv mi götürmüştüm tokata.zaten herşey ondan sonra başladı sapasağlam olan tv yi eve götürdüm taktım tak çalışıyor.akşam eve geldim çalışmıyor.sonra 2 saat sonra basıyorum çalışıyor.gece normal kapatıyorum çalışmıyor.sabah açıncada ,dışarıdan eve gelincede çalışmayan alet,evde 2 saat süre geçirince çalışmaya başlıyor.daha sonra servise götürdüm,orada çalışmadı.2 gün sonra servisten çağırdılar biz bunda çok alet edevat değiştik ama neden böle yaptığını bir türlü bulamadık dediler.daha sonra adam lafının arkasından sabah iş yerine geldiğimde tv çalışmıyor ama öğleden sonra açtığımda çalışıyor dedi.daha sonra ları ise adamın keşfi şu olmuş: sabah ve dıarıdan eve gelindiği zaman tv çalışmama sebebi ;ev soğuk olduğundan dolayı çalışmıyor,ama evde obayı yakıp oda ısısı yükselince çalışıyor.adam dedi buna bir türlü çare bulamayız .bizdedi böle durumu ilk kez yaşıyoruz.adamın verdiği fikre göre tam 4 sene boyunca yaz ayları hariç tv yi saç kurutma makinasnda arka residansı ısıttıktan sonra çalıştırmaya başlamıştım.ve aradan 8 sene geçti halen öle ısıtıyorum ve çalıştırıyorum.

Veni, vidi, vici
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek
    Teşekkürler arkadaşım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

hocam fena geçiriyor tv tamircileri senın arızanın ekran sorununu anlayamadım ama eeprom dediğin 24c08 felandır oda en fazla olsa olsa 1-2ytl olsun ama diğer arızada en fazla 2 kurumuş kondastör yenilenir...yani en fazla 5-6ytl malzemeler tutar tabi bazı yerler çıkma malzeme kullanıyorlar anlıcan mılleti güzelce bir sikiyorlar...nerden biliyon a.q deme bende show servisinde çalıştım adam tv yi getiriyo arızada tv'ye elektrık gelmemesi adama tamam abi 2-3 saat sonra almaya gel diyoduk adam uzadımı 4 bilemedin 8 tane vidayı söküp sigortayı değiştirirdik kapağını kapatır sonra da adamı bekleriz adam geldimi çıkma malzeme çıkartılır tezgahtan işte dirençler felan yandı deriz veya trafo bozuk muhabbeti yapıyoduk en az 20-30ytl :D bir de bizim usta sakallı biiydi ama milleti fena sikiyodu günde 400ytl para kaldırıyodu a.q :D 

yine kendimden biliyom uydu reciverleri kullanılmadığı zamanlarda fişte takılı kalmasından dolayı ve direk fişten kapatılmasından dolayı beslemesinde 4 tane 6.3v luk kondastörün şişmesiyle reciver açılmaz açılsada ya displayleri yanıp söner yada donuk kalır bunun da normalde malzeme malıyeti 1ytl sökmesi lehimlemesi 2-3 dk. neyse bunu yapan tamırcıler yani benım usta bu arızayı 20yl ye yapıyodu a.q bizimde basımıza öle bir sorun gelmişti ben daha ozaman orda çalışmıyodum o arızanın benımde basıma geldiğini anlayınca ustaya dedim usta 4 kondastör 1ytl yapmıyo adam bizden 20ytl aldı eee bi güzel döşemiş size dedi adam a.q yani aslında haklılarda yani düşünsenize 5-6 senede bir tv tamiri yaptırıyorsunuz onlarda ekmek yemesi lazım :D  olsun o kadar :D neyse fazla sır vermeden sen o elemanın dukkanı biliyorsan git sik yada dükkanı yak a.q   ulan bir eeprom o kadar para etmezki :D ama ustalık ta var :D

eeprom dediği şeyde su entegre :D en son ben aldığımda 0.75ytl idi :D

http://www.futurlec.com/Pictures/24C08.jpg

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek
    Sağol dostum bunu söylediğin iyi oldu. Sabah ilk iş adamı sikecem.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyb
    hyb's avatar
    Erkek
    arkadaşım en basitinden tamirci bir kondansatör değiştiriyor ve ücreti 30 ytl mal oluyor kondansatörün maliyeti 0,25 ykr böyle çarpıklıklar var ama düşmüşsün bir kere yapılcak şey ücretini öderken moralini yüksek tut....

........................................
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek

Saglik olsun bende motoru hondaya götürdügümde 5ytllik buji + 10ytllik yag degisimine 40vermiştim. Daha sonra örendim acı acı kazık yedigimi

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

elektronikçiler taşmı yicek arkadaş.

adam biliyo bilgisinin parasını alıyo.sen bil sen al parayı, yahut hiç kaptırma paranı.

eprom para değil ama içinde ne yazdığı önemli 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 2415 Toplam Mesaj: 14