folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Telif Hakkı Saçmalığı (Beyin Fırtınası)

Telif Hakkı Saçmalığı (Beyin Fırtınası)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

pixel bunu yazdı:
    -----------------------------
    aynen başta olması gerekmiyor reklam arası bile yapabilir kimse o reklamı kesmek için uğraşmaz en fazla seek eder ama görmüş olur sonuçta sosyal ağı izledin mi hacım onu bi izle :D

reklam mı vardı onda :| hatırlamıyorum

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pixel
    pixel's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı:

pixel bunu yazdı:
    aynen başta olması gerekmiyor reklam arası bile yapabilir kimse o reklamı kesmek için uğraşmaz en fazla seek eder ama görmüş olur sonuçta sosyal ağı izledin mi hacım onu bi izle :D

reklam mı vardı onda :| hatırlamıyorum

yok hocam 2 kişiden çıkan fikrin küçümsendiğini hissetim de

revolution-
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

adamlar korsanla mücadele ediyor böyle bir işe kalkışırlarsa ciddiyetleri kalmayacak yani prestij söz konusu.

ayrıca bunu kısa süreli düşünmeyin bana göre süreç söyle işler;

bu uygulamaya gçtikleri anda haberlere konu olur, korsan olmaz yani legal hale gelir. insanlarda şöyle bir düşünce oluşur :" ne gerek var sinemaya 10 gün sonra nette yayınlayacaklar zaten." " ne gerek var cd almaya netten indiririz cezası da yok günahı da yok" 

şimdi iyi bir filmin milyyonlarca dolar hasılat elde ettiğini düşünürsek ve bir filmin çıktıktan 1 ay sonra izlenme sayısının dibe vurduğunu da  düşünürsek, örneğin Avatar filmi 1 milyar 859 milyon dolar hasılat elde etmiş. sen hangi reklam ücreti ile bu rakamı yakalamayı düşünüyorsun?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pixel
    pixel's avatar
    Erkek
    hocam ben zaten diyorum ne gerek var zaten torrente düşecek sinemaya giden aftosferi için gider dvd alan orjinal almaz zaten korsan alır orjinal alamak istede de cdci satmıyor zaten bizzat yaşadım. adam bunlara reklam koyarak gayet güzel hasılat da yapar her kopyadan 1 dolar reklam aldığını düşübn kaç kez indiriliyor kaç kez izleniyor bu filmler

revolution-
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

bu hesaba göre dünya nüfusunun 4 te biri indirse tamamdır diyosun yani ? :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

ayrıca dünyadaki herkesin aynı filmi aynı yerden indirmeyeceğini varsayar isek reklam verenler hangi sayıya göre reklam verecek?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

mataramasuko bunu yazdı:

adamlar korsanla mücadele ediyor böyle bir işe kalkışırlarsa ciddiyetleri kalmayacak yani prestij söz konusu.

ayrıca bunu kısa süreli düşünmeyin bana göre süreç söyle işler;

bu uygulamaya gçtikleri anda haberlere konu olur, korsan olmaz yani legal hale gelir. insanlarda şöyle bir düşünce oluşur :" ne gerek var sinemaya 10 gün sonra nette yayınlayacaklar zaten." " ne gerek var cd almaya netten indiririz cezası da yok günahı da yok" 

şimdi iyi bir filmin milyyonlarca dolar hasılat elde ettiğini düşünürsek ve bir filmin çıktıktan 1 ay sonra izlenme sayısının dibe vurduğunu da  düşünürsek, örneğin Avatar filmi 1 milyar 859 milyon dolar hasılat elde etmiş. sen hangi reklam ücreti ile bu rakamı yakalamayı düşünüyorsun?

o kısmı bizde düşündük. sen zaten sağlam bi film yaparsan millet onu sinada zten izler.sinema ortamı farklı. dvd vcd hemen çıkan şeyler değil zaten.

sen bu işi yapmasanda aynı kafada insanlar zaten yok mu? mesela şimdi vizyona giren bi filmin zaten yakında korsana düşeceğini bilmiyormusun.sinemaya giden

herkes gitti filmi bikaç ay içnde netten indirebileceğini bilimiyor mu?

zaten bunu direk göze sokarcasına yapılsın demiyoruz. Böyle bişey yaıplabilir mi yapılsa nasıl olur diye kafa yoruyoz.

adı üstünde beyin fırtınası :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pixel
    pixel's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı:

hocam sineya koymasınlar mı dedik sen mantığı anlamadın :D sen sinemada film izlemek istemiyorsan zaten izlemezsin bunun bir sürü yolu var şu an bu yolları şikayet edip kapattıracaklarına kendileri girsin bu işe hiçbişe yapamıyosa uploader olarak para kazanırlar :D filme reklam ekelyerek de para kazanabilirler ama yapmamaarının bi sebebi var illaki biz bunu arıyoruz aslında olmayacak bişe değil

revolution-
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

pixel bunu yazdı:
    mataramasuko bunu yazdı:

hocam sineya koymasınlar mı dedik sen mantığı anlamadın :D sen sinemada film izlemek istemiyorsan zaten izlemezsin bunun bir sürü yolu var şu an bu yolları şikayet edip kapattıracaklarına kendileri girsin bu işe hiçbişe yapamıyosa uploader olarak para kazanırlar :D filme reklam ekelyerek de para kazanabilirler ama yapmamaarının bi sebebi var illaki biz bunu arıyoruz aslında olmayacak bişe değil

dedim ya neye göre reklam alacaklar. korsan kontrol edilemez diyorum 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pixel
    pixel's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı:

pixel bunu yazdı:
    mataramasuko bunu yazdı:

dedim ya neye göre reklam alacaklar. korsan kontrol edilemez diyorum 

işte buna kafa yorabiliriz kendi serverleri olsa torrent gibi yapsalar heryerde bunu paylaşabilirler zaten konuları tektek takip ediyolar sildirmek için onun yerine hit sayısını öğrense olmaz mı :D

revolution-
Toplam Hit: 3383 Toplam Mesaj: 30