Telsiz
-
bunuda geçtik o zaman :)
-
internet varsa zellodan kanal açıp görüşe bilirsiniz şifre bile koyabiliyorsun :D
-
Birçok yolu var. önce ohaaa diyeceğin kısmından başlayayım. Trabzonu bilirsin. Hani bize heryer Trabzon da geçen Trabzon. Brezilyayıda bilirsin. Geniş kalçalı latin güzellerinin memleketi. Yıllar önce kısa dalga telsiz ile Trabzon-Brezilya arası görüşmüştüm. Tabi bu exterm bir durum. önce radyo amatörü olacaksın sonrada propagasyon da denilen ve çoğunlukta stratosfer'e bağlı olan hava şartlarının uygun olması anını yakalayacaksın. Kullandığımız ekipmanda herhalde 5-6 bin dolar vardı.
öncelikle 50 km el telsizleri için fazla bir mesafe. çatı antenli sabit telsizleri kullanmalısın. En kötü mobil cihazlar olmalı ama el telsizleri ile olmaz.
CB olarakta bilinen ve 27 mhz de çalışan halk bandı telsizleri işini belki görebilir. Fm modülasyonunu kullanmalısın yoksa am yada ssb de ses çokta iyi değildir.
Başka bir yoluki zor ama başarı şansı yüksek yolu vhf gemi telsizlerinl kullanabilirsin. Halk bandı telsizlerine göre çıkış güçleri yüksektir. Halk bandı yasal sınır 4w, gemi telsizleri 25w çıkış gücüne sahiptir. Sorun gemi telsizini her önüne gelen alamaz, denizle kayıkla gemiyle bağlantın olmalı. Vhf gemi telsizlerinde ses gayet tatminkardır ve %90 amacına ulaşırsın.
Her şekilde sabit cihaz düşünmelisin.
Bu yada benzeri işler için Radyo amatörü olmanı tavsiye etmem zira ilgili frekansları amatör faaliyetleri dışında kullanman tepki çeker. Kendi arasında disiplini vardır. -
Şimdi aselsan cobra 8 km çekiyorsa fiyatı 180 lira ise.
50 km'de 50/8=6,25
180*6,25=1.125 lira
-
Aytekinet bunu yazdı
Şimdi aselsan cobra 8 km çekiyorsa fiyatı 180 lira ise.
50 km'de 50/8=6,25
180*6,25=1.125 lira
hocam bu işlerde fiyatların öyle doğrusal olarak büyüyeceğini hiç sanmıyorum. anlatmaya çalıştığın şey 8-10 tane telsiz alıp belli mesafelere yerleştiririm mantığıysa bence o da çok zor. hepsinin pili bitecek, biri bozulsa tüm sistem gidecek vs.. hem telsizlerin böyle bir özelliği de olmayabilir.
-
1.500 TL ye halledersin
frekans role isleri biraz degisti,
eskiden btk ya basvuruyordun iki telsizim var buna frekans yukletip konusmak istiyorum diyordun.
yapman gereken bulundugun bolgede frekans kiralayan telsiz firmasi bulmak,
10km alanda gorusme yapabilmek istiyorum ve buna uygun frekansin yuklendigi iki telsiz satin almak istiyorum diyorsun
gerekli evraklari, telsiz ucretini ve frekans bedellerini senden alarak telsizi veriyor yillik 100-150 tl idi sanirim birde yillik ucret oduyorsun
-5. kat asagida veya celik kalin duvar vb arkasinda degilsen rahat rahat gorusursun