Telsiz(Wolkitolki)Kullanım Mesafesi
-

biz bu telsizleri kullanıyor ama acık alanda 500-600m sonra iş görmüyor
bunun kullanım mesafesini artıracak (servise gitmeksizin) bişey varmı..
bilen.önerisi olan...
-
Radyo ile mi birleştiriyorlardi , verici alici mghz olarak birşeyler yapilabiliyor du ama çıkartamadim blki bilen çıkar . lisans alman gerekecek o zaman ' da frekansını yükseltince. bunlari alacagina koca birşehiri çekeni niye almiyon Tanesi 250 ve yıllık iletişim vergisi 80 lira baskada para vermiyon
-
mehmetcan bunu yazdı:
-----------------------------Radyo ile mi birleştiriyorlardi , verici alici mghz olarak birşeyler yapilabiliyor du ama çıkartamadim blki bilen çıkar . lisans alman gerekecek o zaman ' da frekansını yükseltince. bunlari alacagina koca birşehiri çekeni niye almiyon Tanesi 250 ve yıllık iletişim vergisi 80 lira baskada para vermiyon
-----------------------------abi satın almacı almış ucuz diye...
-
modemlere yaptığımız windsurfer tarzı bişey yapsan :)
-
google sagolsun arabanın arkasinada yazdiracam :P
8 kanali olmasi lazim denedin mi hepsini
-
mehmetcan bunu yazdı:
-----------------------------google sagolsun arabanın arkasinada yazdiracam :P
8 kanali olmasi lazim denedin mi hepsini
-----------------------------evet ama hepsi aynı(resimdekilerden daha iri ve kanal sayısı fazla kullandıgım resimler olmayınca benzerini koydum)
-
bu tip telsizlerin çıkış vatı 500 mv tur yani 1 vatın yarısı kadardır lisans istemez bunu 1 v2 vata çıkartabilirsin çıkış transistörünü degiştirmen lazım o zaman lisans gerektirir parçasını elektronik parça satan yerlerde bulursun frenkasını biliyorsan transistörünü sana yazabilirim yaptırman basittir hergangi bir elektronikçide yapabilir ayarını plastik tornavida ile yaptır sonra ayar bozulmasın
-
abdullahozcan bunu yazdı:
-----------------------------bu tip telsizlerin çıkış vatı 500 mv tur yani 1 vatın yarısı kadardır lisans istemez bunu 1 v2 vata çıkartabilirsin çıkış transistörünü degiştirmen lazım o zaman lisans gerektirir parçasını elektronik parça satan yerlerde bulursun frenkasını biliyorsan transistörünü sana yazabilirim yaptırman basittir hergangi bir elektronikçide yapabilir ayarını plastik tornavida ile yaptır sonra ayar bozulmasın
-----------------------------
türkiyeye gelince bi elektirikçiye götürmeye karar verdim. alakanız için saolun -
elektronikciye
-
aselsanın ki vardı bilmem kaç km çapında haberleşebiliyodun
90 küsür ytlydi sanırım
süperdi onlar
-
bende güneşli metroda bakmıstım bir ara ufacık tefecik bi cihazdı acık alanda 6 km cekiyormus 120 lira yazıyordu almayı dusunuyorum cok cix olur hanı :)