Termal Macun
-
hacı o termal macunu ısıyı daha ii iletsin die suruyorsun yoksa hiçbir işe yaramıyor yani işlemciyi soğutmuyor
eğer cpudan ses geliyorsa bunun nedeni fandır...
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------hacı o termal macunu ısıyı daha ii iletsin die suruyorsun yoksa hiçbir işe yaramıyor yani işlemciyi soğutmuyor
eğer cpudan ses geliyorsa bunun nedeni fandır...
-----------------------------ısıyı daha ii iletmesinin mantıgı neki
-
hacı içerisinde bulunan kimyasalların ısıyı daha iyi iletmelerinden kaynaklı olarak onu sürüyorsun işlemcinin üzerindeki ısıyı fanın üzerinde bulunan soğutma bloguna tam olarak dağıtabiliyor daha ii randıman almana yarıyo diğer türlü takarsan o soğutma bloğuna tam iletim sağlanamadığı için tam verimli bir soğutma gerçekleşmiyor...
iletmesindeki mantıkta şu fanı taktığın soğutma blogunu seçerken genelde bakır tercih edilir ısıyı daha iyi ve düzgün bir şekilde ilettiği için termal macunda aynı mantık...
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
bende termal macunsuz bodoslamadan taktım işlemciyi... lakin bi oyuna vb bişeye girdigimde çok ötüyor... sebebi bu olabilir mi ?
-----------------------------abicim macun işlemci ile fan arasında, senin ses muhtemelen fandan geliyor...
-----------------------------
rene abi şöyle bi mantık kurdum bende.. macunu işlemci çok ısınmasın diye sürüyoruz. macun çok ısınıyo. bu sefer fan götünü yırtıyo sogutmak için :D
:D:D:D:D aynen katılıyorum ..=)=)=)=)