Termal Macun Sürülmesi Ve Sonuçları
-
nazar mi değdi ne oldu bilmiyorum ama laptopa görüntü gelmiyor. güzelce calisiyordu, kapagini kapattım bekleme moduna geçti. 2 saat Sonra açtım ama görüntü yok :-) uğraştım baya olmadi. Sonra sogutuculari cikardim baktim ki macun termal padin altına girmiş chipsetin üstündeki bazı noktalari kısa devre yapiyor. üstteki padi sökmedim, yarin bi kart tamir eden yere gotureyim bakalim inşallah yanmamistir. durduk yere iş aldık başımıza. gpuya sürerken fazla kullammayin çok az sürün yoksa taşıp da sıkıntı cikarabilir.
-
Belki 10 seneyi bulmuştur benim laptop :D Macun ne bilmem; arada fan baskı yapıyomuş gibi bir sesi çıkıyo araba sesi gibi vurunca geçiyo süper.
-
2 ay önce ekran kartının fanını değiştirecem,macun sürecem diye kartı yakmıştım :) dikkatli olmak lazım...
-
unbalanced bunu yazdınazar mi değdi ne oldu bilmiyorum ama laptopa görüntü gelmiyor. güzelce calisiyordu, kapagini kapattım bekleme moduna geçti. 2 saat Sonra açtım ama görüntü yok :-) uğraştım baya olmadi. Sonra sogutuculari cikardim baktim ki macun termal padin altına girmiş chipsetin üstündeki bazı noktalari kısa devre yapiyor. üstteki padi sökmedim, yarin bi kart tamir eden yere gotureyim bakalim inşallah yanmamistir. durduk yere iş aldık başımıza. gpuya sürerken fazla kullammayin çok az sürün yoksa taşıp da sıkıntı cikarabilir.
muhahahaha ne güldüm ama :))) hoca geçmiş olsun...Videoyu kaydettim bu arada, inş benim başımada benzer bişey gelmez. gelirse güzel bi söverim artık sana :)
-
xxjokerxx bunu yazdı
alırken bi tane kontak spreyi ( http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/kontak-sprey-yagsiz-81367017 ) alıp fanın içine sıkarsanız sesi keser fanlarınız yağsız olandan alın çünkü yağlı olan sonradan yaga toz yapışma oranı cok oluyor.
ve cok önemli bi uyarı yapayım ekran kartına süreceğiniz termal macun ekranı cip setini her zamanki ısının altında çalıştıracağı için ekran kartı chip setinin soğuk lehim olma ihtimali coooooook fazla buda demek oluyorki 2 - 3 gün belkide 2 - 3 saat sonra laptopunuz bozulabilir.
adam uyarmış.
-
fanda calismiyor simdi. yaktım sanırım baya bir şeyi :-) ava giderken avlanmak boyle bir şey galiba. acaba fan hepten mi bozuldu da islemciyi mi yaktı. ilk başta fan sesi vardi Sonra kesildi.. neyse yarin belli olacak problem ney. harici monitöre taktım görüntü yok gerçi olacağını düşünmedim.. neyse artik daha fazla bu laptopa masraf etmem yeni bi tane almak lazım ama seviyordum baya
-
laptobu verdim bugün. ekran kartının chipseti yanmış. elemanın dediğine göre termal macun kısa devre etmemiş ona baktık, chip yanmış dedi.
soğutamamış o yüzden de yanmış dedi.ne kadar doğru bilmiyorum ama doğruluk payı var. çünkü en son denemede fan çalışmıyordu, daha önce de
fark edememiş olabilirm, fan durmuşsa yanması normal zaten. anlamadığım nokta bekleme moduna alana kadar çalışan laptop ondan sonra neden
çalışmadı.. chip değişimi için 150 tl dedi ancak eskiden tanıdığım için 120 dedi. ben 100 e anlaştım.
kısacası 5 tl lik macun deneyimi 100 liraya ve 3 gündür iş yapamaya 1500 tl zarara ve bir sürü zaman kaybına yol açmıştır..