Tesla Artık Ford’Dan Daha Değerli Bir Şirket.!
-
Güncel rakamlara göre Tesla’nın şirket değeri, 100 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Ford’u geride bırakmış durumda. ABD’de yaşanan geri çağırma olayları ve yatırım hamleleri ile birlikte çok ciddi bir kayıp yaşayan Ford, 45.31 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi. Tesla’nın aynı dönemdeki hızlı yükselişi şirketi 48.69 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştırdı. General Motors ise 51 milyar dolar seviyesinde.
Sadece 13 yıllık bir geçmişi bulunan Tesla, geçen yıl 76 bin seviyesinde elektrikli araç satışı gerçekleştirmiş durumda. Model 3 ile birlikte bu rakamın çok daha yüksek seviyelere gelmesi bekleniyor.
Yahu adam aldı başını gitti. Aslında fiyatlarıda normal gibi. Bizim ülke hala elektrikli araç üretecek. Adamların değerlerine bak.
-
türkiyede yaygınlaşsa hoş olur. gerçi mtv den sonra bi de etv gelecek. belki de vardır bilmiyorum :W
-
Meliksah bunu yazdı
türkiyede yaygınlaşsa hoş olur. gerçi mtv den sonra bi de etv gelecek. belki de vardır bilmiyorum :W
bmw i3 müydü neydi onlarda %15di yanlış hatırlamıyorsam satış sırasında.
HanDSomE tarafından 04/Nis/17 15:10 tarihinde düzenlenmiştir
Edit: aşağıda -
Alırsın Tesla olursun Lord. ☺ Gelecek akıllı arabada. Apple bunu gördü ve araba çalışmalarına başladı. Bizimkilerde daha benzinli araba üretecek.
-
mkyb bunu yazdı
Alırsın Tesla olursun Lord. ☺ Gelecek akıllı arabada. Apple bunu gördü ve araba çalışmalarına başladı. Bizimkilerde daha benzinli araba üretecek.
Ben bu durumda Petrolden para kazanan firmaların durumunu merak ediyorum. O istasyonlar elektriğe dönse bile kim gidip orada yarım saat beklerki. Hatta teknoloji o kadar ilerleyip fullemek 5 dksürse bile niye gideyimki oraya evimde hallederim.
-
HanDSomE bunu yazdımkyb bunu yazdı
Ben bu durumda Petrolden para kazanan firmaların durumunu merak ediyorum. O istasyonlar elektriğe dönse bile kim gidip orada yarım saat beklerki. Hatta teknoloji o kadar ilerleyip fullemek 5 dksürse bile niye gideyimki oraya evimde hallederim.
Acil durumda 5 dk da şarj edip yoluna devam ediceksin işte. O zaman mecbur dolum istasyonuna gidiceksin. Eve de yapabilirsin aynı sistemi diyeceksin ama bu seferde evler için gereksiz maliyet çıkacak ve yaptıramayacaksın. Şehirler arası şarj istasyonları daha popüler hala gelecek. Ayrıca piyasanın bir şekilde dönmesi gerekir. Otomotiv sektörünün büyüklüğünden bahsetmeme gerek yok sanırım.
-
ZaZu bunu yazdıHanDSomE bunu yazdımkyb bunu yazdı
Acil durumda 5 dk da şarj edip yoluna devam ediceksin işte. O zaman mecbur dolum istasyonuna gidiceksin. Eve de yapabilirsin aynı sistemi diyeceksin ama bu seferde evler için gereksiz maliyet çıkacak ve yaptıramayacaksın. Şehirler arası şarj istasyonları daha popüler hala gelecek. Ayrıca piyasanın bir şekilde dönmesi gerekir. Otomotiv sektörünün büyüklüğünden bahsetmeme gerek yok sanırım.
Hocam bu durumda şu iki soru aklıma geliyor.
1-) Bu shell, bp ve diğer şirketlerin kâr'ı nedir?
2-) Devlet bu istasyonlardan alınacak elektriğe zam yapar mı? Eğer yapar ise ve şu anki kazık politikayı uygularsa evde 5 TL'ye depoladığını %80ötv ve kdv ile onu bunu katarak 30 TL'ye doldurtcak. Bu durumda bu istasyonlar kullanılır mı? Yedek bataryalar alınıp onlar fullense o bile maliyeti kurtarır buralardan dolum yapmak yerine. Bunların standartının oturması vs derken. Neyse bu olay bizim ülkeye 3.dünya ülkeleriyle aynı anda geleceği için o zamana bastonla geziyor olurum.
-
HanDSomE bunu yazdımkyb bunu yazdı
1994-95 arası elektrikli arabalar seri üretildi. Hatta Formula yarışı bile yapıldı :
https://www.youtube.com/watch?v=cdhlc5-hUKc
Elektrikli arabaların geçmişi şuradan okunabilir :
-
macaristanda var bu sistem şu anda. bi sürü arabada var elektirikli. olaylar düşündüğünüz gibi değil. elektirik prizi gibi bir sistem yok arabada. evde takarım gibi birşey olmuyor. özel dolum yerleri var oralarda dolduruluyor çünkü uçları farklı. normalde burada ki araçlardan park parası alınıyor ama hükümet elektirikli arablardan park parası almıyor. sanırım dolum ücreti ya çok az yada direk beleşe dolduruyorlar. hükümet destekliyor bu arabaları çünkü macaristanda elektirik ucuz ve elektirik üretip satıyorlar.
devlet tarafından başka ne avantajları var bilmiyorum
-
Ekerci bunu yazdı
macaristanda var bu sistem şu anda. bi sürü arabada var elektirikli. olaylar düşündüğünüz gibi değil. elektirik prizi gibi bir sistem yok arabada. evde takarım gibi birşey olmuyor. özel dolum yerleri var oralarda dolduruluyor çünkü uçları farklı. normalde burada ki araçlardan park parası alınıyor ama hükümet elektirikli arablardan park parası almıyor. sanırım dolum ücreti ya çok az yada direk beleşe dolduruyorlar. hükümet destekliyor bu arabaları çünkü macaristanda elektirik ucuz ve elektirik üretip satıyorlar.
devlet tarafından başka ne avantajları var bilmiyorum
Hocam evde doldururum dediğim ona uygun bi cihaz veriyorlar. Giriş yerleri farklı. Üçlü prize takarım hallederim tarzı yapamıyorsun zaten. Bmw yanlış hatırlamıyorsam 1000 dolar yada euro istiyordu bu aparat için.
-
Şu anda en mantıklı sistem Honda ve Toyota'da. Motor yarı benzinli yarı elektrikli. Benzinle çalışırken tekerleğin dönmesinden oluşan hareket elektriğe çevrilip depolanıyor.
Araba 40 km hıza kadar elektrikle çalışıyor hızlanınca benzine geçiyor.