Test Çözerken Birşeyler Dinlemek
-
Selam abüler
Çoğu tarikat müridi bir sınav hazırlık evresi geçirmiş ve belirli bir tecrübeye sahip gözlemlediğim kadarıyla.
Ben bu sene sınava hazırlanmaya başlayan bir müridim, bir meslek lisesine mensubum, 12 senelik öğrencilik hayatımda ilk defa oturup kitap açmış bir insanım dolayısıyla bir birikimim yok :) Hazırlanma sürecim çok şükür iyi gidiyor. Fakat gördüğüm kadarıyla ince tip ler var. Mesela 12-3 arası çalışılan konu kafada kalmaz, çözülen soru işe yarmaz vb.
Sormak istediğim evde&dershanede test çözerken müzik dinleyerek dinlediğim zaman sıkılmıyor ve daha iyi sonuçlar elde edebiliyorum. Fakat bunun bana uzun vadede zararı olurmu ? ek:dinlediğim müzik radyo 3(trt) müzikleridir [klasik, blues, jazz]
-
Hafif sözsüz müzikler dinle diyen olacaktır ama bana sorarsan, sessiz ortamda çalışman daha iyidir. Ben çok denedim, şimdi anlıyorum bir çok şeyi keşke sessiz ortamda kendimi konuya vererek çalışsaydım diyorum..
-
aynen devam hocaa bnim kazanma şifrelerimden biridir:) hoca eve şikayete giderdi müzikle testmi çözülür yav die:D
-
Holyzone bunu yazdı:
-----------------------------
Selam abüler
Çoğu tarikat müridi bir sınav hazırlık evresi geçirmiş ve belirli bir tecrübeye sahip gözlemlediğim kadarıyla.
Ben bu sene sınava hazırlanmaya başlayan bir müridim, bir meslek lisesine mensubum, 12 senelik öğrencilik hayatımda ilk defa oturup kitap açmış bir insanım dolayısıyla bir birikimim yok :) Hazırlanma sürecim çok şükür iyi gidiyor. Fakat gördüğüm kadarıyla ince tip ler var. Mesela 12-3 arası çalışılan konu kafada kalmaz, çözülen soru işe yarmaz vb.
Sormak istediğim evde&dershanede test çözerken müzik dinleyerek dinlediğim zaman sıkılmıyor ve daha iyi sonuçlar elde edebiliyorum. Fakat bunun bana uzun vadede zararı olurmu ? ek:dinlediğim müzik radyo 3(trt) müzikleridir [klasik, blues, jazz]
-----------------------------müzikle alışırsan sınavda çok büyük bir boşluk olur.
müzik yasak çünkü.
-
sınavda müzik dinletmiyorlar ve o müzik senin dikkatini ister istemez dağıtıyor dinlemeden test çözmeye çalış.
-
myblackworldweb bunu yazdı:
Holyzone bunu yazdı:
.
-----------------------------müzikle alışırsan sınavda çok büyük bir boşluk olur.
müzik yasak çünkü.
-----------------------------:P Doğrusun hocam fakat daha öte alışmışlıktan öte bir problem çıkarmı diye merak ediyorum.
-
müzik yerine SINAVA kadar ayda 1 tane kitab okusan roman farketmez daha yardımcı olur senin için
-
Nasıl rahat ediyorsan abi ıstersen gıt konserde ders calıs sen yapabılıyomusun ? Gerısı onemlı değil
-
dinleme. sınavda ararsın o müzikleri.
-
Hocam ben yıl boyunca daha önceden ezbere bildiğim rock n' roll parçaları ile çalıştım. Faydasını gördüm, müzikle çalıştığım zamanlar 2-3 kat daha hızlı soru çözüp daha hızlı çalışabiliyordum. Zaman falan kazanılıyor hem fazlasıyla. Sınavda da müzik mırıldanarak çözdüm, her bölümden de 25 dakika artırdım. Kısacası zararı olacağını sanmıyorum, aksine faydalı oluyor baya.
-
tavsiye etmiyorum ben, sade ders calış