Testis Kanseri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

TÜM ERKEK ÜYELER DUŞA GİRDİKTEN SONRA kurumayı beklemeden
    AYNA KARŞISINA GEÇİN
    Testislerinizi kontrol edin
    HAFİF SIKIN

Elinize kitle geliyor mu kontrol edin! 

Bu konuyu farkındalık amacıyla açıyorum. Erkek nufusumuz oldukça fazla ve ben 2005 kayıtlı tbt üyesi olarak o zamanlarda benim yaşımda olan müritler şuan 30 35 40 lı yaşlarda.
    arkadaşlar 45 dk kadar bana testis kanseri teşhisi koyuldu. 
    başımdan aşağıya kaynar sular mı desem buz gibi terlemek mi desem beynimdeki sıcaklık mı desem o anı anlatamam çok kötüydü.

SONUÇ: Kanser falan değilim, lanet ürolog elle bakıp kanser diyip beni ultrasona yolladı. Kanserle alakalı hiçbirşey çıkmadı. 2 tane profesör ultrasonda baktı hiçbirşey yok hatta testislerim mükemmel derecede sağlıklı çıktı. Tümör falan hiçbirşey yok. Amn manyak bir doktora denk geldim. Çok şükür hiçbirşeyim yok.

Hikaye şöyle başladı.

Testislerimin birinde 3 hafta kadar sürede şişti, aynada baktım bildiğin şişik, korktum tabi internetten araştırıyurum kendi kendime bakıyorum ulan diyorum testisin biri büyük. İnternetten makaleler araştıroyum bakıyorum kesin kanserim diyorum.

Ama sanki testisimde sanki sıvı var, mühendisim tabi dedim ulan kanser olsa testisim yoğun bir maddedir ışıkla gözükür dedim. 

Fener tuttum amk gece lambası gibi parlıyor. Ulan dedim kendi kendime sıvı var burada. Ama kendimi kandırıyorum gibi geldi 2 gün önce gece sabaha kadar uyumadım aynanın önüne geçtim sabaha kadar abartısız toplara fener tutuyorum. 360 derece inceliyorum bakıyorum bildiğin gece lambası. (BU KANSER DEĞİL HİDROSEL BELİRTİSİ, topların çevresinde sıvı var yani kanser değilmiş.)

Neyse devlet hastanesinden randevu almıştım aynı sabah gidicem doktora. saat oldu 4-5 ezan okundu, elimde halen led fener ayna karşısında elimde taşşaklarımı inceliyorum korkuyorum.

neyse randevu 8.20 de saat oldu 6 1 saat uyuyım kalkarım giderim amk görelim ne var diye. 

halen konduramıyorum kendime gittimö hastaneye, devlet memuru tabi amk 8 de başlar mı mesaiye bekliyorum, kayıt alacak sekreter bile 8.20 geçiyor gelmedi, doktor desen sikinde değil odasına geldi 8.35 de.

neyse doktor geldi, bende en kıdemli diye sevindim ondan aldım diye bilgilidir dedim. girer girmez gel bakalım dedi artist artist. nedir dedi şikayetin. 

dedim 3 haftada testisimin birisi şişti, aç bakalım dedi açtım indirdim, o sırada dedim sabaha kadar uyumadım efendim, çok korkuyorum umarım kötü birşey yoktur ama sanki sıvı var gibi fener tuttum dedim, sıvı var gibi parlıyor dedim. adam delirdi bunu diyince nereden biliyorsun, nereden öğreniyorsunuz bunları dedi.

aldı eline sıktı, hiç hayra alamet değil bu dedi,

kanser miyim dedim efendim dedim.

MUHTEMELEN öyle dedi.

Lan varya hiçbirşey hissetmedim o sırada sanki hazırlıklı gelmişim gibi. Filmlerdeki gibi malesef kansersiniz senaryosuna maruz kaldım.

Acil ultrasona gönderdi. Arkadaşlar 7 kat aşağıya inmek için asansörü bekleyemedim, merdivenlere bakıyorum bari oradan ineyim dedim, ne bok yiyeceğimi düşünürüm dedim. aileme nasıl anşatacağımı düşüneyim diyorum, 7 kat 1 saat gibi geldi amk, hiç bitmesin, hiç inmeyeyeim aşağıya, donsun hayat hep burada takılı kalayım diyorum anlatmak istemiyorum kimseyi üzmek istemiyorum kimseyi, yıkılır çünkü tüm sevdiklerim.. beni sevenler...

kariyerimi düşünüyorum amk, ulan para mara hikaye diyorum, para bir boka yaramayacak diyorum, işi gücü bırak eve tıkıl, saçın dökülecek, taşşağını alacaklar diyorum, düşmanların gülecek diyorum. herşeyi satıp bütün parayı ye diyorum kendi kendime dünyayı dolan siktir et işi gücü sat diyorum sonrada ölürüm zaten diyorum. 

Aşağıya indim 7 kat ultrasondaki kayıtta bir babacan adam vardı.

( https://www.youtube.com/watch?v=YqVRcFQagtI) ŞUAN BUNLARI YAZARKEN BUNU DİNLİYORUM.

Neyse indim en alt kata. 
    Abi dedim doktor acil yolladı, ben testis kanseriymişim galiba, kansermişim ben acil ultrason istedi dedim.
    Adam yüzüme bile bakmadı ama bakmaması ilgilenmezlikten değil üzüldü yani sanki bilmiyorum. hissisdi adam birşey demedi ama belliydi bir kolaylık yapıcaktı hemen sokacaktı beni. 9 da başlıyorlar almaya dedi az bekelrsin ama bakarlar sana dedi. (Allah ondan razı olsun bence çok ince bir insandı işi rast gelsin)

Bu sırada aslında kendimi boşverdim aileme abime anneme babama ablama nasıl anlatıcaktım bunu telaşına düştüm.

gittim kız arkadaşıma anlattım, radyoloji teknikeri hemen kesin sonuç alalım diye bana haber ver demişti yoksa benim buraya gel ben çekerim demişti buradaki doktorlara baktırırız demişti varsa birşey. Kız hüngür hüngür ağlıyor, diyor ki

korkma ben yanındayım uzun yıllar mücadele vereceğiz yorulacaksın ama ben yorulmam hep yanında olucam, herşeyinle ilgilenicem en iyi doktorları ayarlıycam diyor bana ağlayarak mesaisinde. o sırada başka kanserli hastayı çekim yapıyor iş yerinde.

ARKADAŞLAR SONRA RADYOLOG BENİ ilk olarak direk aldı çekime.

AMK TÜMÖR FALAN HİÇBİRŞEY YOK KORKMA HAYATINI ETKİLEYECEK HİÇBİRŞEY YOK 
    TESTİSLERİNDE SADECE SU VAR dedi.

Sırıttı amk hatta sanki bu doktor seni niye kanser diye gönderdi niye sana böyle dedi diye kendi kendine sordu surat ifadesinden analdım bunu.

AMK 45 dk 1 saat kanser sandım kendimi.

Neyse gözümden yaş geldi, yatakta adam taşşaklarıma bakarken birşey yok dediğinde tavana bakıp teşekkür ederim dedim. Radyolog doktora emeğinize sağlık dedim. geçmiş olsun dedi. Çıktım doktorun yanına.

Doktora gittim. adam şaşırdı sen nasıl hemen çektirdin dedi inanamadı.

Evrak verdiler mi dedi. dedim yok ekranınıza gelecekmiş dedim. şaşırdı yine. (Anlamadım amk niye şaşırdı. Radyolog direk adamın pc ye gönderiyormuş zaten sonucu)

Adam başladı bana kızmaya.

Sen beni yanlış yönlendirdin.

3 haftada olmaz böyle şişlik dedi.

seni ben tedavi etmem sen paranoyaksın.

ben bu ultrasona güvenmiyorum git başka. Doktora dedi. yine ultrason çektir dedi.

Ben jeofizik mühedisiyim arkadaşlar, görüntü, çekim vs benim hayatımın parçası, radyolog birşey yok diye gördüyse ekranda yoktur amk, tümör olsa gözükür ekranda.

Bunun rahatlığı ile doktor bana kızıyor ama umrumda değil mutluyum kanser değilim anama sövse bile umrumda değil.

Bu sırada lanet ediyorum ulan bok gibi paran var devlet hastanesinde ne işin var diyorum kendi kendime.

Neyse kız arakdaşa haber verdim dedim ultrason temiz. hiçbirşey yok kızım diyorum. kız rahatladı. ama içi rahat değil tabi hemen gel bizim kuruma dedi.

Profesöre çektiricem seni saat 13 e kadar burada.

Arkadaşlar testisimde hidrosel denilen sıvı birikmesi çıktı o da az miktarda, cerrahi birşeye şuan ihtiyacın yok hiçbir sağlık problemin yok ama üroloğa gözük incelesinler ama için rahat olsun dedi.

Testislerimi gösterdi ekranda dedi ki sadece sıvı var. testtislerin ideal boyutta ve hiçbir sıkıntın yok.

ŞİMDİ BU KONUYU NEDEN AÇTIM.

Arkadaşlar ben o gece sabaha kadar testis kanserinin bizim yaşlarda ne kadar önemli bir hastalık olduğu ile alakalı bir sürü makale okudum ve kendi kendine kadınların memelerini ayda bir muayene etmesinin önemi ne kadar varsa bizimde testislerimizi duştan sonra muayene etmemizin ne kadar önemli olduğunu anladım.

Her duştan sonra sıcak sudan sonra yayılan testislerinizi elinize alın teker teker ve inceleyin.

Elinize sağ ve ya sol testisinizde bir sertlik hissederseniz hemen düzgün bir üroloğa gidin. ve ultrason çektirin. 

ayda bir bu muayeneyi kendi kendinize mutlaka yapın.

Benim testislerimde bir problem çıkmadı ama bu acı olay, bu 1 saat ve o gece sabaha kadar ki telaşım benim anamı ağlattı.

Testis kanserinde erken müdahale sizi korur, diğer kanserlere göre kurtulma şansı çok yüksek. Yayılsa bile kurtulma şansınız % 95. 

Bu nedenle testislerinizi sürekli muayene edin. Sert birşey varsa direk düzgün bir doktora gidin. Ultrasonda baktırın.

Şimdi ben tüm TBT Erkek Ailesine sesleniyorum.

Banyoya girdiğinizde, 
    AYNA KARŞISINA GEÇİN

Sırasıyla her bir testisinizi ELİNİZE ALIN
    Birazcık kurcalayın

HAFİF SIKIN

Elinize birşey geliyormu 
    KONTROL EDİN!

ExpirE tarafından 19/Tem/25 03:28 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Şurayı da alıyorum, sorular olursa cevaplıycam.

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

evet etkiliyo baya erkeklerde gecenlerde birine denk geldim toplari aldirdim demisti

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

bi bakıyım millet napıyo ne ediyo diye girdim amk

işimiz gücümüz yok şimdi gizli gizli ışıkla led lambayla sikimizi taşşağımızı kontrol edicez

çok geçmiş olsun hocam. ben bi konuya ışık tutup geleyim 

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

bi bakıyım millet napıyo ne ediyo diye girdim amk

işimiz gücümüz yok şimdi gizli gizli ışıkla led lambayla sikimizi taşşağımızı kontrol edicez

çok geçmiş olsun hocam. ben bi konuya ışık tutup geleyim 

Hocam yanlış anlaşılma olmasın. 
    Tümör falan varsa fener olayına gerek yok. Sıvı varsa, hidrosel denilen hastalığın varsa sıvıdan dolayı parlıyor testis.

Elle kontrol oalyına bak sadece duştan sonra eline bir kitle geliyormu diye bak sadece.

"bea"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Konuyu görmem iyi oldu. Benimde sağ yumurtalık içerisinde bir şişlik var. Sanki yumurtalık değilde yumurtalığa yapışmış bir sıvı birikintisi gibi.
    Testis torbası üzerinden şişlik belli oluyor fındık kadar bir şey ama sert değil.

Doktora gideceğim bende. Bakalım ne diyecek.

Sıvı için ne dediler onu sordun mu doktora? Herhangi bir ilaç vs yazıldı mı yoksa zamanla geçecek bir şey mi dedi?

h0rtl4kk tarafından 19/Tem/25 02:59 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    h0rtl4kk bunu yazdı

Konuyu görmem iyi oldu. Benimde sağ yumurtalık içerisinde bir şişlik var. Sanki yumurtalık değilde yumurtalığa yapışmış bir sıvı birikintisi gibi.
    Testis torbası üzerinden şişlik belli oluyor fındık kadar bir şey ama sert değil.

Doktora gideceğim bende. Bakalım ne diyecek.

Sıvı için ne dediler onu sordun mu doktora? Herhangi bir ilaç vs yazıldı mı yoksa zamanla geçecek bir şey mi dedi?

hocam bana hidrosel dedi, cerrahi bir durum yok gözleyelim dedi hafif çünkü sıvı birikmesi, doktor izliyor. 
    Hiç bana bakmadan üroloğa git, radyolog bir doktor seni ultrasona alsın en doğru cevabı o verir. Lütfen doktora git ama varsa birşey geç olmadan git ki teşhis koyulsun.

Hidroselse ve büyürse cerrahi ufacık bir operasyon ile hallediyorlar. 

ExpirE tarafından 19/Tem/25 03:06 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Google görsellerde aratmayın sakın. 🤮

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

Gecmis olsun hocam, esegi kaybedip geri bulmussun:) 

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun hocam, şükür yokmuş bir durum.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

Bir arkadaşım oldu. Allah kimsenin başına vermesin. 

Toplam Hit: 2537 Toplam Mesaj: 24
testis kanseri