Textbox"A Göre İşlem Yapma[ASP]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    bi düşüncem var basit bişi olucak

    bana şimdilik şunlar gerekli

    bir textbox olucak mesela şöle

    textboxa değer girilcek

    atıorum

    merhaba

    sistem textboxa yazılan değere göre bir ses çıkarıcak :D

    tabi bunu bir db den çekicek

    böle bişi yi nasıl yapabilirim

    not:asp bilgim fazla değil o yüzden 2dk da yapıp da şey ettirirseniz :P

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    voiceXML ile yapılırsa süper olur tabii bu 2 dklık iş degil ama çok gelişmiş olur o ayrı :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    sandman bunu yazdı:
    -----------------------------
    voiceXML ile yapılırsa süper olur tabii bu 2 dklık iş degil ama çok gelişmiş olur o ayrı :D
    -----------------------------

    bana açıkcası basit bir şey verin ben üstünden geliştireyim istiyorum

    :P 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2005
    Erkek

    if le yapıcaksın

    if ($deger==1){dbten 1le ilgili sesi seç}

    elseif($deger==2){2ile ilgili}

    ...

    ...

    . ..

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    şimdi abicim senin dedigin olay şu :) bir ses dosyası olucak onu yazınca ve veri tabanında varsa gidicek o sesi getiricek...Sesi veritabanında tutma işi Blob olayıyla olur ama sorgularını çok iyi yazman lazım çünkü "Selam nasılsın" ile "Selam" sorgularını aynı algılayabilir yada sorun çıkabilir.Bunun haricinde her seferinde veritabanından dosyanın çıkartılması işlenmesi ve yollanması gercek bir zaman ve kaynak israfı olur :)...Ayrı bir dosya üzerinde tutup isme göre ses dosyasını çagrabilirsinde çok amatörce bana göre degil:D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek
    Arlong bunu yazdı:
    -----------------------------

    if le yapıcaksın

    if ($deger==1){dbten 1le ilgili sesi seç}

    elseif($deger==2){2ile ilgili}

    ...

    ...

    . ..


    -----------------------------

    şunu basitçe yapıp yollasan:D

    bi başlangıç olsa devamnını getiricemde

    işte siz temel yapın ben binayı dikerim

    @sandman

    abi önce deneme amaçlı yapıorum zaten basit bişi ile başlamak istiyorum 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    :D şimdi yaparım ama üşeniyorum oldukça basit olay..

    <%if request("yazdim")="" then%>

    <form method="post" action="sayfa.asp?yazdim=evet">

    <tekstarea name="yazi"></tekstarea> (tekstarea=textarea olcak) 

    <input type="submit" value="yolla gitsin">

    </form> 

    <%else%> 

    <%

    set vb=baglanti.Execute("select * from ses") 

    Do while not vb.eof 

    if instr(vb("enahtar"),request("yazi"))>0 then

    %>

     buraya sesi çaldırma kodların gelecek ve src kısmına <%=vb("sesi")%> koycaksın.

    <%

    end if 

    vb.movenext
    Loop
    vb.close
    Set vb=Nothing

    end if%> 

     

    hemen hemen mantık bu yani senin db de 3 tane alan olcak

    id , anahtar, sesi

    id oto sayı ve anahtar, enahtar metin, ses de not olsun 

    mesela bu text boxa selam yazdılar yolladılar..

    sen de enahtarı selam, sesi kısmınada selam da çalacak sesi ekledin diyelim

    db den bakıp sesi çalacak.. anladın? :D 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    <form  action="sesveryavrum.asp">

    ses ver <input type="text" name="ses">

     form bitişi felan filan

     

    sesveryavrum.asp 

    ne_dedin = request("ses")

    if ne_dedin = "" then

    response.write "Boşboş konuşmayı sevmem, o yüzden birşeyler yaz."

    else

    set rs = server.createobject("adodb.recordset")

    rs.open "select * from seslerinbulunduğutablo where ses = "&ne_dedin&"", VERİTABANI ŞEYSİ, 1, 3

    if rs.eof then

    response.write "KALMADI BE ANAM BÖYLE BİR SES :D"

    ELSE

    %> 

    İşte burada ses klibinin yolunu çaığırıp Medya Player da çaldırırsın. 

    <% 

    end if 

    end if 

    %>

    Aklıma gelen ilk şey bu oldu. Veritabanında var olan bir dosya ise onu çaldırır. Değilse hadi bay bay. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

    :D şimdi yaparım ama üşeniyorum oldukça basit olay..

    <%if request("yazdim")="" then%>

     

     

    (tekstarea=textarea olcak)

     

     

    <%else%>

    <%

    set vb=baglanti.Execute("select * from ses")

    Do while not vb.eof

    if instr(vb("enahtar"),request("yazi"))>0 then

    %>

    buraya sesi çaldırma kodların gelecek ve src kısmına <%=vb("sesi")%> koycaksın.

    <%

    end if

    vb.movenext
    Loop
    vb.close
    Set vb=Nothing

    end if%>

     

    hemen hemen mantık bu yani senin db de 3 tane alan olcak

    id , anahtar, sesi

    id oto sayı ve anahtar, enahtar metin, ses de not olsun

    mesela bu text boxa selam yazdılar yolladılar..

    sen de enahtarı selam, sesi kısmınada selam da çalacak sesi ekledin diyelim

    db den bakıp sesi çalacak.. anladın? :D


    -----------------------------

    hmm anladım

    :D

    üşenmede yap 2 dk :D

    access kasıor beni

    açıkcası şuan bulunduğum pc de firefox u bile zor açıorum :D 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    :| kastırıyormuş hade ordan :D iyi bare yapam hadi :D
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------
    :| kastırıyormuş hade ordan :D iyi bare yapam hadi :D
    -----------------------------

    :D:D:D

    çok sağol canım :D 

Toplam Hit: 1346 Toplam Mesaj: 15