Tez Hazırlamak Ve İlgili Makaleler.
-
Mürid ve müride kardeşlerim tez nasıl hazırlanır hangi yol izlenmeli
bunu anlatan kitaplara ihtiyacım var elinde olanlar 1-2 haftalığına ödünç verebilirmi acaba?
illa kitap olmasına da gerek yok bu konuda profesyonel makaleler de olur.
keza tez örnekleri (ama sinema üzerine olması çok iyi olur)
işalla üni. mezunu mürid(e)lerden bir şeyler çıkar.
-
- konuyu da yazayım bari; sinema da sessizlik / kim ki duk filmleri / kim ki duk filmlerin de sessizlik
-
-
Yalnızca bilimsel makale değil tez yazmakla ilgili bölümde varmış teşekkür. varsa yine bakıyorum daha geniş kaynak olarak.
-
bana tez ile bilimsel makale arasındaki farkları sayarmısın?
-
Tez=Bilimsel Makale
edit: aynı şey değilmiş
-
en geniş en iyi kaynak Türkçe olarak bu fakat bu biraz eski yani artık daktilo yok gibi..bunun için iyi üniversitelerde en kötü bir Dr tarafından imzalanmış geçmiş tezleri indir..
bilimsel makale ile de tez arasında fark yoktur hocam..tez konuyu projeyi daha çok irdeler..
alt yapı olarak en iyi kaynakta paylaştığım elime birşeyler geçerse gene paylaşırım.
-
Google Amca :
tez yazma kuralları.
İstemediğin kadar.
-
-
spear bunu yazdı:
-----------------------------
burdan sorgulama yapar ve pdf olarak bilgisayarına indirebilrsin.
-----------------------------hocam çok sağlam bir kaynak gibi duruyor ama indirmeyi beceremedim nasıl indirebiliriz?
edit: üye olunca indirilebiliyormuş izinli olan tezler. izinli olmayanlarda çok sağlam şeyler var onlar nasıl indirilebilir :P
-
izinli olmayan tezleri elde etmenin 3 yolu var.
1- tezi hazırlayan kişinin telefonunu bulup, irtibata geçeceksin ve mail olarak tezini gönderip gönderemeyeceğini soracaksın.
2- tezi hazırlayan kişinin bağlı bulunduğu üniversitesinin kütüphanesine ulaşacaksın. ilgili tezin bir örneğinin kütüphanede bulunup bulunmadığını öğreneceksin. var ise oraya gidip fotokobi yoluyla alacaksın.
3- ankara ya gelerek veya ankaradaki bir tanıdığın vasıtasıyla tübitaktan bu tezi fotokobi yoluyla temin edeceksin. (tübitak da araştırma yapmak ve tez kopyalamak için - yüksek lisans- doktora öğrenci olmak veya akademik personel olmak gerekiyor)