Tez Ödevi İçin Yahudi Biri Lazım
-
@irem27, öncelikle bana atıfta bulunarak alıntılayıp cevap verdiğiniz konuyla başlayayım. ben dininin çelşikileri ile ilgili sormadım, daha çok onların dini siyaseti ile ilgili sorular sordum, cevap vermedikleri bunlardır. Zaten genelde bir yahudi seni kaale alıp da pek konuşmaz. Çünkü onların gözünde yahudi olmayan kimseye hayvan gözüyle bakarlar. onlar için yaratışmış, hizmet etmek zorunda olan varlıklarız ve bize goyim derler.onlara biz ademin çocuklarıyız onlar şeytanın. ateş toprağa üstün olduğu için onlar üstün olduklarını düşünürler . ilk yahudi kabildir, kabil aynı zamanda ilk cinayeti insan olarak işleyendir..
gelelim dğer yazdıklarınıza, peki neden dinlerin çıkış noktasına böyle bakıyorsunuz? bir de şöyle bakmayı deneyin. Dinin kaynağı tek bir yaratıcıdır, dolayısıyla her din birbirinin tamamlayıcısıdır. tüm dinler tek kaynaktan çıkıyorsa birbirlerine benzemesi kadar daha doğal ne olabilir? Farklı olması aslında problem.
Çok tartışmaya girmek istemiyorum neden derseniz gayet açık. Konu farklı bir seyrde giderken bir anda konunun yönün saptırıp dini tartışma haline getirdiniz. İyi de size sormazlar mı, hem inanmıyorsunuz hem bu konlara karışıyorsunuz. Size ne? Yani durduk yere kim kuyunuza taş attı ?
Tabii ruh halinizi psikolojik olarak irdelersek, kendinize destek aramanın peşindesiniz, daha da detaya girersem; yaptığınız bir var ve o işi insanlara gösterme çabasındasınız. bak ben dine inanmıyorum, ateistim/deistim, sizin kutsal saydığınız peygamberinize "muhammed" diyip entellektüelliğimi konuşturuyorum.. Farklılığımı görmüyor musunuz? Şu nedenlerden dolayı dine inanmıyorum, hadi ama hak ver bana, haklı çıkart beni. Yoksa ben durduk yere X düzleminde giden bir konuyu Z düzlemine çekeyim ki. Kendimi göstermek, ispatlamak istiyorum. Haklı olduğumu hissetmek ve egomu tatmin etmek istiyorum.Çünkü arkasında benim zayıflığım var, hala korkularım var.O yüzden bastırarak bunları yenmeye çalışıyorum ve ne kadar insan bana hak verirse o kadar güçlü olacağım!!
diye düşünüyorsunuz altbilincinizde. bunları yazmak istemezdim ama yazılarınızdan okuduğum kadarıyla (sadece bir post değil bir çok yazınızı okumuşumdur) çıkardığı sonuç budur. yıllardır bu konularda araştırma yapan biri olarak yazdıklarımın şüphesiz doğru olduğundan eminim !!!
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Bu konuyu saptirmadan ...
-----------------------------Haşa "Muhammed(s.a.v) ticaret yaparken gezip gördüğü için dini fikirlerin ticari cazibeye sahip olduğnu..." diyorsun.O yüzden mi Müşrüklerin mal,makam,mevki ve kadın teklifine karşoı"1Güneşi sağ elime, Ay'ı sol elime koysalar yine de davamdan dönmem" demiştir.Tcari kaygı göden para hırsına sahip hangi insan ölümünü göze alıp,aşağılanıp,memleketinden sürgün edilmeyi gözel alacak cesarette'dir.Peygamberi para ve kadını düşkünü olarak tasvir ediyorsun ama onun okuma,yazma bilmeden söylediği Kitap'tan daha mükemmel bir sistem gösteremiyorsun.
Yahudi'lere gelince onlar, haşa Havva annemizle Şeytan'ın ilişkisinden doğduklarını iddia ederler,o yüzxden kendilerini Cin soyundan geliyor kabul ederler.Beyoğlu'ndaki Mason Derneği'nin bulunduğu sokağın ismi Nuru Ziya yani Şeytan sokağdır ama çoğu Nuru Ziyanın şeytanın ismi olduğunu bilmez ancak böyle buzul çağı muzul çağı saçmalayıp giderler.Bilimadamının kanıtlarıyla buzul çağına inananlar bu kanıtlardan daha mükemmel olan peygamberin kitapta bildirdiği olaylara inanmazlar...
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Hz musa asasi ile kizildenizi ikiye yardi denilirken iki rus bilim adami olan naum volzinger ile aleksey androsov mucizeye yol acabilecek kosullari incelemisler , alti aylik arastirmalarinin baslangicini kizil denizdeki dev bir kayaligin olusturdugunu soyleyip ardindan iki rus matematikci kayaligin su seviyesi uzerinde kalmasini saglayan firtinalarin siddeti ve ruzgarlarin hizini belirlemeye calisirken hizi saniyede otuz metreye ulasan ruzgarlrin,denizin cekilerek kayaligi su seviyesinin uzerinde tutmasini saglayabilecegi anlasilmis.Volzinger bu durumda sayilari alti yuz bini bulan yahudinin yedi kilometre uzunluktaki kayalari izleyerek dort saatte karsi kiyiya ulsabilecegi sonucuna vardiklarini anlatmis ve yahudilerin gecmesinden yarim saat sonra kayalarin yeniden sular altinda kaldigini ve onlari takip eden misirlilarin boguldugunu soylemis.
Ayni olay gunumuzde hala olmaktadir , Guney koredeki jindo adalarinda denizler cekildiginde adalari birbirine bir saatligine baglayan 2.8 km uzunlugunda 40 metre genisliginde bir kara parcasi ortaya cikiyor , hala Hz musa mucizesi diye savunduklari bu doga olayini herhalde ancak hepsini toplayip oraya goturup onlara peki buna ne diyeceksiniz nicin bilimsel gercekleri goz ardi ediyorsunuz diye sormak lazim .
Hem yahudilerin nazi zulmuyle magduriyet yasadiklari gercek olsa bile gunumuzde bu onlara filistinlilere yaptiklari zulmu mesru ve hakli gostermedigi gibi nazi zulmunun magdurlari da yani toplama kamplarinin tutsaklari sadece yahudiler de degildir . ikinci dunya savasinin tek magdurlarini oynayip ustune somuru politikasi gelistirip yahudi irki avrupali milletlerden ayri bir irk onlarla yasamamiz mumkun degildir diyerek kendilerine 1948de israili kurdular.Inanc sistemlerini de kendilerine gore ayarlayip ortadoguda akan kanin sorumlulugunu da muslumanlara yikip siyonizme karsi ,antisemitizm olarak adlandirilan yahudi dusmanliginin islamda yeri bile yokken hatta muslumanlr her turlu irkciliga karsiyken akitiklari kanlarin sorumlulugunu yahudi dini degil din disi ideoloji olan allahsiz siyonizme bagladilar . Ateist siyonizm fasizmin sadece diger versiyonlari gibidir ve onlar dini kendi amaclari icin kullaniyorlar.
Einstein olumunden bir sene once yadigi mektupta 'benim icin yahudilik diger butun dinler gibi en cocukca hurafelerin vucut bulmus seklidir' diye yazmis devami da var 'tanri kelimesi bana insan zayifligindan baska bir sey ifade etmiyor '..
Yahudi kokenli Einsteinin mektubu bilim dunyasinin bir numarali adami araciligiyla dinlerini guclendirmek isteyenleri ikinci kaptan cousteau bozgununa goturebilir cunku televizyonda izledigimiz belgesellerin ana kahramaninin iki deniz arasi sularin birbirine karismadigini kesfedip musluman oldugu yalaninin bizzat bu kisinin resmi temsilcilerince yalanlamasiyla yasanmistir.
-----------------------------
Musanın mucizesi bir MUCİZEDİR. Bakara suresini okursan görürsün. Yahudiliğe balta vurayım derken müslümanlıktan olacaksın da. -
can bonomoya sorun :D
-
Unbalanced , Yazdiklarinizin bazilarinda tabi ki dogruluk payi var ,yahudiler ile ilgili epey yakin gozlemleriniz olmus belli ki ve bunlari paylastiginiz icin de tesekkur ederim , yahudiler icin yahudi olmayan kimseye hayvan gozuyle bakarlar dediginizde bir dine veya inanisa mensup kisinin bir baska inanisa sahip bir kisiyi kendisi gibi gormedigini onlarin ifadesi ile anlatmissiniz .
Ve sonra dinlere inanmadigimi soylemissiniz bana gore iyi tarafindan bakildiginda mitolojik hikayeler ve toplumsal sosyal kurallar iceren bilgilerdir . Insanlarin bir zamanlar ay'a da taptiklarina inaniyorum ben bunlari inkar etmiyorum . Burada Allahin var yada yok oldugunu ispatlamak yada dinlerin anlatilan mucizelerininin hurafe olup olmadigini tartismaya da gerek yok.Eger birisi cikip bize kaniti ispatii delili ile bir olayi aciklarsa onu da dikkatle dinleyecegimden hic supheniz olmasin.
Tahribati bu yuzden seviyorum ben,eger bu konulari islamik din catisi altinda konusmaya kalksak birakin bu konulari bir yarasa nasil goruyor desek birisi Allah oyle yaratmistir derken tahribatin bilim ve teknoloji forumu olmasi ile konulara bilimsel yaklasimlar yapilir birisi cikar ve der ki , yarasalar da sonar sistemi ile gorus yetenegi,akreplerdeki bacaklarindaki hassas algilayiilara benzer bilime dayali mekanoreseptor denilen sonar sisteminin daha ust seviyedeki gorme ozelligidir...siz bence cok anlamli sorular da sormussunuz.
Konu sosyolojik acidan yahudi dinini arastirmak ise bu olaya bilimsel olarak bakilmali soylenen her seyin olumsuzlugun cozumsuzlugu karsisinda yerine koydugumuz ahiret kavrami turunden degerlerin utopik oldugu goz ardi edilmemelidir .
Guzel bir noktaya parmak basmissiniz , '' biz ademin cocuklariyiz , onlar seytanin ..ates topraga ustun oldugu icin onlar ustun olduklarini dusunurler'' .. dinler ile mezhepler arasinda her zaman inanis ve yonelis farki olmustur ama dinlerin ortak ozellikleri aslinda daha fazladir yine bir ornek verilmek gerekirse tanri ile bulusma diger dinlerde oldugu gibi zerdustlukte de dagda olmustur,bu dag zerdustlere gore sabalan dagi musevilite gore sina dagi hristiyanliga gore seir dagi muslumanliga gore ise hira dagi olmustur . zerdustun tanri ahura mazda ile konusmasi ve talimatlari almsi alti melek araciligi ile olmustur.ayni melek daha sonra hristiyanlik ve muslumnlik dinlerinde de yazilmistir.cennet ve cehennem,ruh , olumden sonra dirilis,cinvat koprusunden dinsizlerin gecemeyip cehenneme dusmesi,gunde bes vakit ibadet hepzerdust inancinda mevcut olan kavramlardir.Hristiyanliktaki baba ogulve kutsal ruh uclemesi de zerdust inancindaki atesin tanri ahura mazdanin ruhu ve oglu anlamina gelmesidir.adem ile havva konusunda da agaclarin ilki hom ,hayvanlarin ilki bogaydi ve ilk insan boganin bogurunden olusmustu...
Huwelask , insanlari dine davet etmek uzerinize gorev kilinmis .. bu nazik davetinizden sonra ayni kisi bir sure sonra vazgecip kararini degistirirse islam kanunu onu oldurmenizi emrediyor , yazdiginiz kadar bagli iseniz o kisiyi oldururmuydunuz ? Allah yok yada var demiyorum siz beni yanlis anliyorsunuz , yahudilik muslumanlik icin cok onemlidir , ben hala konu icersindeyim, cunku butun dinler adeta bir merdivenin basamaklari gibi gelismielerdir , tevrat da incil de kuran da ve hepsi de bu konuda buyuk rol oynuyor . 6666 ayetten akliniza takilan varsa yazin tarihe baklim bilime bakaiim pek cok seyi gozden gecirelim bir aciklamasini bulmaya calisalim .
Bilime mi inanmak gerekiyor bilmeyene mi ? Hala bilimin aciklayamadigi pek cok seyin oldugunu kabul ediyorum ama tarih boyunca oldugu gibi isimize gelene veya aciklayamadiklarimiza tapmak yerine bilimin gelismesini hizlandirmak daha mantikli olmaz mi ? Elimizdeki tum kanit ve kanitsizliklar ile dinlerin insanlarin tanri ile ilgili dusunceleri kisisel algilamalarla degil, toplumsal ogretilerle sekillenmekte oldugunu goruyoruz.
-
@irem27, dini kimliğiniz beni pek alakadar etmiyor, bu konunun açılmasının amacı da yahudiliği sorgulayın diye değildir, konuyu açan arkadaşın bir yahudiye ihtiyacı olmasıdır. Ben bu konuda tartışmak istemiyorum. Arkadaşa yardımcı olmak adına girdim ve gerekli linki yolladım ama sizin konuyu başka yere çekiştirmeniz problem. Ben tespitlerimde gayet tutarlıyım ve doğruluğunu inkar edemezsiniz ki anladığm kadarıyla kabul etmişsiniz zaten. siz mitolojilere efsanalere bağlayabilirsiniz her şeyi ama bana göre durum daha farklı. Ben sizin baktığın yerden de bakıyorum. Dinler, insanın kendinden büyük, güçlü, gerektiğinde sığınabileck varlığa ihtiyaç duymasından dolayı doğmuştur derler, bu cümlenin bir kısmı doğru. ihtiyaç var! gerçekten insanlarda bir şeye inanma, bağlanma, himayesi, koruması altına girme isteği var. isteseniz de istemesenizde bu böyledir. bunda sanırım itilaf olunacak bir taraf yok. Siz bunu nasıl açıklarsanız bilmem ama ben bir yaratıcının bu özelliği insanların genlerine yerleştirdiğini düşünüyorum.
Zaten bir ayette mealen yaratıcı, ben bilinmek istiyorum diye sizi yarattım diyor. Çok şey yazıp arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum, yazdığım her kelimeden utanç duyuyorum. çünkü birisi benim istediğim konuyu farklı yerlere çekseydi kabullenemezdim, içimden biraz da kızardım, o yüzden lafı çok da uzatmak istemiyorum.
Dip not olarak belirteyim, sormak istediğiniz bir şey varsa bu konularda yada fikir alışverişi yapmak isterseniz özel mesajla sorabilirsiniz yada bu konu üzerine bir konu açılırsa konuşabiliriz. Tabii forum ortamında tartışmanın verimi ne kadar yüksektir orası ayrı mesele
kolay gelsin
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Huwelask , insanlari dine davet etmek uzerinize gorev kilinmis .. bu nazik davetinizden sonra ayni kisi bir sure sonra vazgecip kararini degistirirse islam kanunu onu oldurmenizi emrediyor , yazdiginiz kadar bagli iseniz o kisiyi oldururmuydunuz ? Allah yok yada var demiyorum siz beni yanlis anliyorsunuz , yahudilik muslumanlik icin cok onemlidir , ben hala konu icersindeyim, cunku butun dinler adeta bir merdivenin basamaklari gibi gelismielerdir , tevrat da incil de kuran da ve hepsi de bu konuda buyuk rol oynuyor . 6666 ayetten akliniza takilan varsa yazin tarihe baklim bilime bakaiim pek cok seyi gozden gecirelim bir aciklamasini bulmaya calisalim .
Bilime mi inanmak gerekiyor bilmeyene mi ? Hala bilimin aciklayamadigi pek cok seyin oldugunu kabul ediyorum ama tarih boyunca oldugu gibi isimize gelene veya aciklayamadiklarimiza tapmak yerine bilimin gelismesini hizlandirmak daha mantikli olmaz mi ? Elimizdeki tum kanit ve kanitsizliklar ile dinlerin insanlarin tanri ile ilgili dusunceleri kisisel algilamalarla degil, toplumsal ogretilerle sekillenmekte oldugunu goruyoruz.
-----------------------------
Senin inandığın o yok olmak Cehennem'de sonsuza dek acıyı hissetmekten daha dehşet verici bir şeydir.Allah'ın cehennemlikleri yokluğa mahkum etmeyip bilinçlerini algısız bırakmaması bile Rahman sıfatının tecellisinden kaynaklanır.
İslam dini inanmayanlara bir dini sorumluluk yüklemez ve asla zorlamaz.
Fakat müslüman olan biri artık dinin şartlarını kabul etmiş olduğundan onun sorumluluklarını da taşımak zorundadır.
Birinin dinden dönmesi müslümanlık adına anti propaganda sebebi olduğundan İslam onu cezalandırma hakkına sahiptir.
Sen Dmokratik bir ülkede şu yasayı kabul etmiyorum dediğinde toplum yasası olduğu için o yasa sana uygulanmaz mı ki?
Allah'ın hikmeti sizin okuduğunuz Yunan mitoloji kitaplarıyla açıklanmaya çalışılmıyor.
Bir adam bir gün Sirkeci'dedolaşırken bir araba'nın bir kuşa çarptığını görüyor;koşarak kanlar içinde kanadı kırtılmış kuşu eline alır ve ona çarpıp giden arabanın arkasından beddualar ve hakaretler savurmaya başlar.Kuşa acıdığı için acı çekmesin diye bıçak sormaya başlar çevresindekilerden ve kuşun boğazını kesip öldürür.
Yürümeye devam ederken şöyle düşünmeye başlar:"Ben o kuşa çarptığı için o adama kızdım ama kuşu öldüren ben oldum.Bunu sebebi ona merhamet edip acı içinde bir süre kaldıkltan sonra ölmeyip acısını azaltmak içindi."Namazı terken birine Gazali'nin öldürmeye kadar götürdüğü açıklamarını düşünmeye başlamış.
Bu şeriat kuralları Allahîn rahmetinin eseri.O adam namazı terkettiği süre boyunca günahları artacak ve tabiî olduğu din gereği mahşerde çok daha ağır cezalar çekmek zorunda kalacaktı.Onun idam edilmesi bu dünyada daha büyük günahları bulaşmasının ,kötü örnek olarak başkalarının da günahlarınıyüklenmesinin önüne geçilmesine sebep oluyor.
Ayrıca İdam cezasını bu dünyada aldığı için Yaptığı günahtan dolayı bu dünyada ceza gördüğünden Allahın mahşerde malum günahından dolayı Rahmet'ine daha yakın hale gelmiş oldu.
Allahın sizin aklınıza ve mantığınıza aykırı gelen her kanunu hikmetle düşünenler için birer doğa kanunu kadar gerçek ve mantık ölçüleri dahilindedir ama Allah aynı kaide ve kuralları duyurarak kimine inkari,kimine ilmi,kimine irfanı kimine velayeti kimineyse hikmet sırlarını nasip eder.
Anlatamadıklarım benim eksiliğimdendir.
Allahın 1000 yıllık planına bakıldığında Arap edebiyatını dehşetli bir sanat dili haline getirmiş Kur'an için.Türk milletini de İslamın koruyucuları haline getirip İslamın temel direği olan edeple kuşatmıştır.İslam150 yıldan sonra 1300-1400 yıldır bu milletin omuzlarında taşınmıştır.Arap dini,kitabı,alfabesi diye dalga geçip dönmeye çalıştığınız bu değerler Arapların madem;onlar 150 yıl taşıdı,biz 1400 yıldır anahtarını tutuyoruz.Bu kimin sizce,harf inkılabı yapanlara soranlar asıldılar!
Edit Ek :
Ayrıca öyle Alimler vardır ki islamın her kaidesini yerine getiren;yanlarında bilim,teknoloji demeye utanırsın.Müslümanları bilim düşmanı olarak görenlerin teorileri çürüyeli çok ooldu
,geriden geliyorsun bu konuda..
-
''Dinin gecim kaynagi oldugunu yaptigi ticari geziler sirasinda fark eden muhammed tevrattan yararlanarak islami uydurdu ve bu sayede guc elde edip harem kurdu.''
Bunu sen söylemiyorsun alıştığın yaşam içinde buluduğun çevre söylüyor.
Peygamberi bilmiyorsun tanımıyorsun bile ?
Harem miş. Ha 1400 yıldır herkes aptal bi sen mi akıllısın anacım.
Bu çok ağır bir cümle. Kanımı dondurdun.
Hz muhammed ve tevrat ilişkisine ne kadar da inanmışsın. Peki ya kanıt ?
-
konuya çok girmek istemiyorum yine ama arkadaşın tahminimce düşündüğü yada bilmediği şu benzerlikler olabilir
1- yahudiler de sünnet olurlar
2- onlarda da domuz eti yenmez
3- kan haramdır (hatta etlerdeki damarları bile sökerler)
4- helal yiyecek gibi kavramı vardır (kosher damgalı ürünler gibi)
5- ibadetten önce müslümanların abdestine benzer şekilde yıkanırlar
6- ibadetleri namaz kılmaya çok benzerler
7- ibadette genelde kipa takarlar
şuan aklıma gelenler bunlar :) islama benziyorlar ama bir o kadar da zıttırlar. tevratı okursanız oradaki vahşiliği görebileceksiniz. anne karnındaki çocuk dahil öldürün emri var (ingilizce çeviride okumuştum) daha önce dediğim gibi, tüm dinlerin kaynağı tek bir yaratıcıdır o yüzden bunların benzemesi normaldir. Zaten kur-an da yaratıcı, h.z. isa için bile namaz kılardı, oruç tutardı diye söyler. Bunda pek şaşılacak bir şey yok benim kanaatimce. Aynı benzerlik budizmde de var. Onların ibadet şekillerden bazıları namaza benzer. bırakın onu 50 bin yıl önceki dinlerde bile bu tarz figürler bulunmuştur.
-
Normal ödev için yazılmış bir konu niye böyle gereksiz bir tartışmanın içine girdi hala anlayamadım ben? Utanmasanız gidip birbirinizi bulup taşlayacaksınız. Garipsiniz...