Tıbbi Dökümantasyon Ve Sekreterlik Bölümü Hakkında
-
HacKeR_tr bunu yazdı
Sağlık Meslek Lisesi Tıbbi Sekreterlik Mezunuyum.
Sırf optisyenliğe geçiş için bu bölümü okudum.Vasıfsız angarya işlerle koşturan ve pekte kayda değer para alamayan bir bölüm.Eğer ki yalnız yaşayan bir bayan iseniz ve geceli gündüzlü çalışmayı seviyorsanız tamam okuyun girin işe.
Ama diğer türlü pekte karlı bir iş olduğu söylenemez.Hastanelerde ki en alt sınıf çalışan birimdir.Dr yanında öyle rahat bir işe ulaşmak kolay değildir.Malum Türkiye :)
Haa diyecekseniz biz üniversteden bahsediyoruz. Aman bahsetmeyin.Lise hocalarımız bile bu bölümü üniverstede okuyacaksanız hiç okumayın daha iyi diyorlardı.
Kısacası geleceğin mesleği falan değil.Bayanlar için daha uygun bir meslek olduğunu düşünmekteyim.Eğer ki benim gibi lise mezunu olan varsa yazları boş kalmamak çok fazla da yorulmadan çalışmak için özel hastanelerin acil servislerinde gece nöbetlerine gidiyorum.Belli saatten sonra sakinliyor, her ay mesailerle birlikte 1000 TL civarı para alıyorum.
Ama geleceğinizi bu meslek üzerine kurmak, hele ki belli bir yaştan sonra bu kadar alt sınıf bir işte çalışmak ciddi manada sabır ister.
O dediğinle bu bölüm farklı bölümler.
-
Citizen bunu yazdıHacKeR_tr bunu yazdı
Sağlık Meslek Lisesi Tıbbi Sekreterlik Mezunuyum.
Sırf optisyenliğe geçiş için bu bölümü okudum.Vasıfsız angarya işlerle koşturan ve pekte kayda değer para alamayan bir bölüm.Eğer ki yalnız yaşayan bir bayan iseniz ve geceli gündüzlü çalışmayı seviyorsanız tamam okuyun girin işe.
Ama diğer türlü pekte karlı bir iş olduğu söylenemez.Hastanelerde ki en alt sınıf çalışan birimdir.Dr yanında öyle rahat bir işe ulaşmak kolay değildir.Malum Türkiye :)
Haa diyecekseniz biz üniversteden bahsediyoruz. Aman bahsetmeyin.Lise hocalarımız bile bu bölümü üniverstede okuyacaksanız hiç okumayın daha iyi diyorlardı.
Kısacası geleceğin mesleği falan değil.Bayanlar için daha uygun bir meslek olduğunu düşünmekteyim.Eğer ki benim gibi lise mezunu olan varsa yazları boş kalmamak çok fazla da yorulmadan çalışmak için özel hastanelerin acil servislerinde gece nöbetlerine gidiyorum.Belli saatten sonra sakinliyor, her ay mesailerle birlikte 1000 TL civarı para alıyorum.
Ama geleceğinizi bu meslek üzerine kurmak, hele ki belli bir yaştan sonra bu kadar alt sınıf bir işte çalışmak ciddi manada sabır ister.
O dediğinle bu bölüm farklı bölümler.
Farkı yok hocam.Yine hastanelerde çalışıyorsun sekreter olarak.Yazdığın gibi tonlarca latince ezberleyeceksin.Hatta kusacaksın diyebilirim.İlk yardım bilgin üst düzey olacak.Farmakoloji denen illet bir ders var zaten.Adamı hayattan soğutuyor.İlaçlar bileşenleri yan etkileri etki mekanizmaları falan bir çok şey var.Bölüm kolay görünümlü gelebilir ama hiç değil.Çalışrkın teorikten daha kolay mı, evet doğrudur.Ama okuması oldukça sistemli bir çalışma gerektiren bölümdür.Ben daha 9. sınıfta tahtada iskelet üzerinde ki bütün kemikleri latince sayıyordum.Öğrenci evim vardı her yerden blocknot fışkırıyordu.Dolap tuvalet mutfak cart curt.Her yerde 3-5 kelime gördükçe tekrarla dur.Zor günlerdi açıkcası.
Senin dediğin bölüm de hocam üniverste versyionu.Sen üniversteyi oku bitir gel.İkimizde aynı yerde işe girelim kadrolu olarak devlet bünyesinde aramızda ki tek fark 200 - 300 TL oluyor.
Demek istediğim çok karlı bir bölüm değil.Ayrıca henüz hiç bir yerde Tıbbi Sekreter çalıştırmak zorunlu değil.Normal insanlar bile bu işlerde çalışabiliyor.Zaman zaman 3-5 aylık kurslar açıldığı bile oldu.
Dediğim gibi yazın boşta kaldıkça yahut üniverste de derslerim fazla youğun olmadıkça acil de gece nöbetlerinde çalışarak cebime para koymaktan pek başka işe yaramıyor.Belirli bir yaştan sonra yapılması zor iş.Ayriyeten hastane ortamı var ve yeri geliyor öyle insanlar geliyor ki ilallah ediyorsun.Suratına hapşıran mı dersin, özel hastane diye hastane kendisininmiş gibi davranan mı dersin ne ararsan var.
Açıkcası bana sorucak olursanız çok fazla tavsiye edebileceğim bir bölüm değil.Ammavelakin sağlık sektörünün geleceği her zaman açıktır, başka alanlarda çalışmanızı/ yönelmenizi kesinlikle tavsiye edebilirim.
-
Valla herkes bi şey söylüyor kafam karıştı yav. :/
-
Citizen bunu yazdı
Valla herkes bi şey söylüyor kafam karıştı yav. :/
Bende bu bölüm için hazırlanıyorum hocam, Bence fena değil, @egitek87 arkadaşın dediklerini okudun sanırım. İşte tam anlamıyla anlatan bi o var.
Bence güzel bölüm. İlk yazacağım bölüm de bu açıkçası.
-
egitek87 bunu yazdı
Citizen kardeş! Herşeyi ve her yazılanı dinleme.Belliki insanlar daha tanımıyorlar yeteri kadar.Eşim benimle aynı üniversitede o bölümü okudu.Doğrudur 2 yıllık.Ama 2 yılda bir yapılan KPSS sınavıyla hastanelere yada sağlık ocaklarına atanabiliyorsun.Öyle de oldu.Eşim Dİyarbakır eğitim araştırma hastanesi gibi devasa bir hastaneye atandı.Şuan başka bi şehirde başka bir büyük hastanede.Aylık yaklaşık 2200-2400 arası maaş alıyor.hastanenin döner sermayesine göre değişiyor.Tabi bazı bölümler var daha çok ücret veriyor(Acil, ihale komisyonu falan.)Kpss ye çalışıpta atanırsan gayet güzel ve rahat yaşarsın.Hastanenin idari kısmında bir yere gelirsen daha rahat.Kendi odan 3-5 çalışma arkadaşın falan olur.gayet rahat ve istediğin gibi mesleğini icra edersin.Çünkü eşim çalışıyor ve böyle bir ortamı var.gerisini sen düşün artık.
Valla hocam ne diyeyim :) Helal olsun. İyi yerlere gelebilmiş eşin.Bizim okulda ki hocalar bile zamanında bu kadar rahat bir mesleğe dönüşebileceğini söylememişti.Malum özellikle ülkemizde KPSS sıkıntısı varken bu tarz meslekleri düşünmek zor açıkcası.
Ama eşinin geldiği yer gibi bir gerçekte var, kabul ediyorum.Ancak yine söylemek isterim genel açıdan bakıldığında sıkıntılı meslektir :)
-
Konuya bı up cekeyım.Baska bılgısı olan var mı bu bolum hakkında ?