Ticaret Meslek Lisesi Web Programlama Nasıldır ?
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Bak sana bir abi tavsiyesi bana yeter deme.Yarın öbür gün evleniceksin çocugun olucak (bunlar uzak geliyor ama banada uzaktı :) ) sonracıgıma yaşlanıcaksın,hastalanıcaksın daha iyi yaşamak isticeksin sen 40 yaşındayken 20 yaşındaki çocugu tepene müdür diye getiricekler laf söyliceksin.Bence kas gir meslek lisesine geliştir kendini sonrada ne yap ne et geç mühendislige
-----------------------------Matematiğin gözü kör olsun ya.Valla 6. sınıf cocuklarının problemlerini bile tam yapamıyorm lise 2 ye geçtim :I
-
Bak o zaman daha ileriye gidemiceksen işinde(ne olursa olsun yazılım matematik zekasıdır hacım) bence zorlama. İlla bilişim işinde olmak zorunda degilsin.Bu ülkenin doktara,avukata iyi boyacıyada ihtiyacı var:)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Bak o zaman daha ileriye gidemiceksen işinde(ne olursa olsun yazılım matematik zekasıdır hacım) bence zorlama. İlla bilişim işinde olmak zorunda degilsin.Bu ülkenin doktara,avukata iyi boyacıyada ihtiyacı var:)
-----------------------------HoCam avukatlığı da istiyordum da onun için geçti ya :I
Hemde zor bir iş o :I
Valla bizim yanımızda dönerci ustası calısıyor adam günlük 40 ytl alıyor.İyi para yani adam 27 gün calışsa 1 milyar 80 milyon ediyor.Ama o da zor hoca.Ya ben bu konuda sadece matematiği karşıma alamıyorum onun dışında herşeyi göze alabilirim :I
-
Ya öyle ya böyle ben diyicegimi dedim.
Birde sen bilgi işlem işini kolay sanıyorsan hiç kasma.
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------abi bi kere nereye gidersen git imam hatipten iyidir onu söyleyeyim ilk başta :)
nerden mezun olduğunun bilmemnenin cartının curtunun hiçbir önemi yok, eğer gidip ilkokul mezunu birinin işlettiği biryerde işe girmek istersen adam diplomana bakar ona göre yorum yapar.
ama gidip de kafası çalışan profesyonel birinin yanında işe girmek istersen, adam diplomaya değil senin kalitene bakar.
kaç dil biliyosun,ne eğitimleri aldın, hangi dernekelre üyesin, sosyal yaşamın nasıl belirli bi sporla uğraşıyomusun, aktif misin yoksa asosyal misin, programlama bilgin nedir projelerin var mı, sorunlara müdahale etme onları çözme yeteneğin var mı, grup çalışması yapabiliyo musun :) gibi gibi birçok şeye bakarlar, diploma onlardan sonra gelir.. sen bu yeteneklere sahip olduktan sonra karşında kafası çalışan biri varsa ilkokul mezunu da olsan seni işe alacaktır emin ol..
ha bi de şunu söyleyeyim okul okuyarak programcı olabileceğini de sanma, 10 yıldır ingilizce dersi görüyoruz hala adını söyleyemeyen adamlar var, ki bu adamlar hazırlık da okudu lisede :)
o yüzden okula bakma, devletin vereceği eğitimden hiçbi hayır gelmez, ne yapacaksan kendin yapacaksın..
-----------------------------walla daha iyi anlatılamazdı diyorum benzer şeyleri sölicektim
-
Ya şu matematik belimi bükmese çok iyi olacak da :I
-
anadolu tekniğinde aynı bölümü okuyorum bak şöledir
hem programlama temeli verim hem nesneye yönelik programla öğretim hem tasarım öğretim(hem fotoşap hem flaş derken bunuda silik silik anlatırlar) hemde dreamweaver fln öretim der ama nedendir bilinmez css nerdeyse hiç denicek kdr az anlatır(bi menü bile yapamazsın o eğitimle öle diim)
sonuç olarak herbişeyin temelinin temelini öğrenirsin
uni düşünmüyosan boşa vaktini harcamış gibi birşey olursun(he eger okuldan sonra kascam diosan her haltındın temelinin temeli verildiğinden birini seçer kasarsın)
özetle böle kendi seçimin bana kalırsa düze geç uni kazan derim
-
BiLGeN bunu yazdı:
-----------------------------anadolu tekniğinde aynı bölümü okuyorum bak şöledir
hem programlama temeli verim hem nesneye yönelik programla öğretim hem tasarım öğretim(hem fotoşap hem flaş derken bunuda silik silik anlatırlar) hemde dreamweaver fln öretim der ama nedendir bilinmez css nerdeyse hiç denicek kdr az anlatır(bi menü bile yapamazsın o eğitimle öle diim)
sonuç olarak herbişeyin temelinin temelini öğrenirsin
uni düşünmüyosan boşa vaktini harcamış gibi birşey olursun(he eger okuldan sonra kascam diosan her haltındın temelinin temeli verildiğinden birini seçer kasarsın)
özetle böle kendi seçimin bana kalırsa düze geç uni kazan derim
-----------------------------Ama bu bu mesleğin bölümüne girerken üni. de ek puan vermiyorlar mı ?
-
imam hatipden gitde nereye gidersen git ;)