İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Ticarete Atılmaya Çalışıyorum Giyim Sektöründen Arkadaşların Yardımına İhtiyacım Var
Ticarete Atılmaya Çalışıyorum Giyim Sektöründen Arkadaşların Yardımına İhtiyacım Var
-
merhaba dostlar
başlığı açıklayıcı yazmaya çalıştım.
kısmet olursa evlenecek gibiyim. maddi kaynak arayışındayım o yüzden. yengeniz tasarımcı, kadın kıyafetlerinin rektefiyesi mi denir yeniden tasarımı mı neyse elinden geliyor.
bende instagram ve diğer kişisel satış uygulamaları üzerinden butik gibi bişey açalım, al sat yapalım tutacak gibi olursa belli bi hacim yakalarsak dükkan(butik) açalım diyorum
lakin çevremde bu işleri yapan yok
mal nerden alınır, ucuzu, iyisi, elbisesi bilmenesi nerden alınır bilemiyorum
kaldı ki başlangıç olarak öyle çok bi para gömemeyeceğim.
velhasıl kelam kadın elbise, tişört, pantolon, etek cart curt alabileceğim yerlere ihtiyacım var.
bildiğiniz şu mal şurdan alınır diyebileceğiniz önerilere ihtiyacım var.
mesela istanbulda şuraya gidilir. hatta bu adam tanıdık üzmez seni gibisinden.
izmirliyim haftasonu istanbula seyahat ederek mal almam mümkün olabilir. yada çevre illere
-
@rmk tekstil işinde. İstanbul Merter bu işin ana merkezi. Oradan bakabilirsin.
-
ben de konusu açılmışken bişey sorucam: doncu bi abi var (iç çamaşırı üretiyo) baya ihracat falan yapıyolar, bide n11 de dükkanları var.
bide bu adamların web sitesi var (eticaret) yıllar önce sikko birine yaptırmışlar, site bok gibi. seo falan hak getire.
adama "abi siteyi bana ver ben yeniden yapayım, n11 e 20% komisyon verme bana 10% komisyon ver" desem olur der, aramız iyi.
ama bu işi kıvırabilir miyim, karşıma ne gibi zorluklar çıkar ? kargo vs ile ilgilenmiycem sadecee site / seo vs kasıcam. belki para basar google merchant falan çıkarım
-
nurulmac11 bunu yazdı
ben de konusu açılmışken bişey sorucam: doncu bi abi var (iç çamaşırı üretiyo) baya ihracat falan yapıyolar, bide n11 de dükkanları var.
bide bu adamların web sitesi var (eticaret) yıllar önce sikko birine yaptırmışlar, site bok gibi. seo falan hak getire.
adama "abi siteyi bana ver ben yeniden yapayım, n11 e 20% komisyon verme bana 10% komisyon ver" desem olur der, aramız iyi.
ama bu işi kıvırabilir miyim, karşıma ne gibi zorluklar çıkar ? kargo vs ile ilgilenmiycem sadecee site / seo vs kasıcam. belki para basar google merchant falan çıkarım
kargo sıkıntın yoksa
adwords + seo olur sıkıntın su olur iadeler bırde kargolar n11 kadar uygun gıtmez
-
konunun kargo kısmı ile ilgili şöyle birşey olabilir mi?
kargo göndereceğiz, anlaşmamız yok diye pahalı veyahut büyük şirketler gibi uygun fiyata anlaşma yapamıyoruz.
malum sitelerden formalite icabı 0,5tl veya 1tl lik satış yapıp onların kargo indirimini kullanamazmıyız.
sattığımız 1tl lik ürünü yine biz alacağız (akraba, arkadaş vs. hesapları üstünden) sadece sitenin kestiği komisyon paramızdan eksilecek ki 1 tl de %20komisyon alsalar 0,2tl eder :)
işimizin kargo kısmı biraz zahmetli olur ama uygun fiyata kargo gönderimi yapabiliriz bu şekilde diye düşünüyorum.
-
Merter bu işin kaynağıydı halen öylemi bilmiyorum
-
@rmk ya bi PM atıyorum şimdi.
Yine de up olsun bilgisi olan birileri daha çıkar belki
-
amele_2 bunu yazdı
pm attım hocam ama dönmedin bi bak istersen
-
Hocam en az 5 haneli şekilde stok tutamayacaksan mertere gitmene gerek yok :)
İsim yapmış butiklerle iskontolu anlaşıp affiliate çalışmaya bak .
-
Easx bunu yazdı
Hocam en az 5 haneli şekilde stok tutamayacaksan mertere gitmene gerek yok :)
İsim yapmış butiklerle iskontolu anlaşıp affiliate çalışmaya bak .
Yok be hocam abarttın sende :)
Merdiven altı teksitilcilere gir ne yapıyorlarsa konuş fiyat al satılır gibiyse al. Merter merkezdir bu arada sultangazi tarafında merdiven altı baya var.
-
ehlikeyif bunu yazdıamele_2 bunu yazdı
pm attım hocam ama dönmedin bi bak istersen
Arkadaşın kardeşi tekstil satış yapıyormuş. Görüştük bi dahaki İzmir ziyaretinde görüşeceğiz muhtemelen.
Farklı kanallar için up olsun