Tırnağın Ete Batması
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Çözüm basit.Yani önlem.Tırnağını çok kesen bir insansın sanıırm.Arada biraz uzaması için imkan tanıyacaksın.Yoksa yanlara doğru uzar ve etine batar.Genetik olabilir tırnak büyüklüğü falan.Ama çok kesme yoksa hep etine batar...
-----------------------------Yok hocam ... sık kesmem tırnağımı ama öğrendim ki yanlış kesiyormuşum ... düz kesmek lazımmış tırnağın yanlardan batmadan gelişebilmesi için , el tırnakları gibi kavisli kesince çekeceğiniz çile yanınıza kalıyor . aman diyim.
-
birkaç gün önce bir maç yapmıştım tırnağım şişmişti ... aradan 2 gün geçti dün yine yaptım ... yine şişti . bu sefer bi bastım 'fırk' diye içinden kanla karışık su çıktı sildim falan . ondan sonra acısı geçti ,basınca acımıyo ama bugun yine yapsam yine şişer eminim
-
Çektirme sakın bırak uzasın kendiliginden gecicektir zamanla ama biraz sabretmen lazım..Uzun bi sure kesme uzayınca tırnagını düz kes yarım ay seklinde almasın yani.Gecmiş olsun
-
aynısı benim kız bi arkadaşımda dada vardı ailecek ayak tırnakları batıyor kesiyorlarmış hep :S
-
Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler :)
@ Swat
öyle yapcam hocam artık başka çare kalmadı , çektirmeyi hiç düşünmüyom.
-
hacım benimde muzdarip oldugumbir konu bu çok doktora gittim
çektirmekte bir işe yaramıyor. ben şöyle yaptım düzelti şimdilik ;
tırnagını kesmeyeceksın uzayacak etten dısarı cıkacak
birde batan kısmın altı bos olur zaten etle tırnagı ayıracak sekılde ıcıne ınce bir pamuk tabakası koyacaksın bu hem acımasnı onluo hemde daha da batmasını
sonra eğer iltihaplıysa kreyzi bilir kırmızı bir ilaç var iğne gibi tüpte satılıyor açık yaraların üzerine dökülüyor.. 2tl piyasa fiyatı ondan alıp düzenli olarak o pamugun
üzerine damlatacaksın kesinlikle tırnagı yuvarlak kesmeyeceksın ucları etten dışarıda kalacak hep
eğer yine düzelmezse bir cildiye uzmanına git bildiğim kadarıyla batan kısımdaki tırnağı kesiyorlar ve tırnak çıkan yeri yakıyorlar o kısıdan tırnak cıkmıo
-
çok pis bişey :S
lan benimde ayağımda oluyor.
iltihap topluyor orası :S piskopat bişey :| amao iltihabıböle patlatmak filan çok zevkli :D
helede elimde şeytan tırnağı çıkıpta koparınca zaten banko iltihap topluyo :D sonra böle ateşleniyo o bölge :D