folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tohum Üretmek Artık Yasak!..

Tohum Üretmek Artık Yasak!..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

mına KOduğumun Evlatları

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iceberg
    iceberg's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:
    -----------------------------

Anakroniq bunu yazdı:

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27240.html

Hocam ben burayı okudum da yerli üretimle ilgili (kaliteyi arttırmak için yapılan düzenlemeler dışında) bi yasak göremedim...

çiftçi kendi ekeceği tohumu kendisi üretemiyor hocam bin türlü prosedür var bizim çiftçiye bunları bunları yapacan desek söver adama.. yasa metninde yazıyor. Tabi bunada güzel kılıf uydurmuş sayın vekillerimiz.

Tohumla, tarımla ilgili ne bilirsin ki yorum yaparsın... Islah edilmiş bir tohumla 1 birim üretim artışı sağlasan ülke çapında 1 birim x ülke üretimi kadar artış sağlarsın; ki sadece üretim artışı değildir bin türlü kriter vardır tohum ıslahıyla ilgili. Bilip bilmeden yorum yapıp milleti gaza getirmeyin.

Akıl verme para ver a.q.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

iceberg bunu yazdı:

Nitrous bunu yazdı:

Anakroniq bunu yazdı:

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27240.html

Hocam ben burayı okudum da yerli üretimle ilgili (kaliteyi arttırmak için yapılan düzenlemeler dışında) bi yasak göremedim...

çiftçi kendi ekeceği tohumu kendisi üretemiyor hocam bin türlü prosedür var bizim çiftçiye bunları bunları yapacan desek söver adama.. yasa metninde yazıyor. Tabi bunada güzel kılıf uydurmuş sayın vekillerimiz.

Tohumla, tarımla ilgili ne bilirsin ki yorum yaparsın... Islah edilmiş bir tohumla 1 birim üretim artışı sağlasan ülke çapında 1 birim x ülke üretimi kadar artış sağlarsın; ki sadece üretim artışı değildir bin türlü kriter vardır tohum ıslahıyla ilgili. Bilip bilmeden yorum yapıp milleti gaza getirmeyin.

Sen benim ne olduğumu ne iş yaptığımı ne bilip bilmediğimi ne bilirsinde hakkımda yorum yaparsın?

Ben Çukurovalıyım Babam çiftçi dayım çiftçi amcam çiftçi ben çiftçi ailemdeki herkes çiftçi. İyi bilirim hangi tohumun ne olduğunu nereden geldiğini verimini ıslahını soğan cücüğü gibi aklınla benim bilgimi sorgulamaya kalkma. Biraz önce ben öyle birşey görmedim diyordun şimdi üste çıkmak için beni suçluyorsun bu mu senin ifade anlayışın.

Bizim yaylalarda daha gübre yüzü görmemiş topraklarda halen yerli tohum kullanılmakta ovada bin türlü gübre ilaç alet ile yapılan tarımla 500 kg buğday alırken  yayladaki tarlalarda geçen senenin mahsulü üründen ayrılan tohumlukla 400 kg alınıyor. Ama aynı tohumu ovadaki kimyasal görmüş tarlana ek 100kg alamazsın. 

Eroinman gibi yaptılar topraklarımızı. Şimdi ben girip israil menşeili tohumu tarlama ekip onun için zirai mücadele yapacağım yıllar sonra o tarlaya kendi tohumumu ektiğim zaman ürün alamayacağım işte bu sömürgeciliğin 21.yy versiyonudur ve bu oyunda Akp ve zihniyeti PİYON rolü üstlenmiştir. 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

ahahahahah etten sonra tarım ürünlerinide ithal edelim.

durmak yok yola devam.

le le le sakine
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    la bunun aynısı amerikada vardı hatta bir belgesel vardı, büyük şirketler avukatlarıyla, kendi organik tohumunu üretmek isteyen bir çiftçinin parasını sömürüyodu çiftçinin de maddi gücü yetmeyip tohumu bunlardan alıyordu.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

umit bunu yazdı:

ahahahahah etten sonra tarım ürünlerinide ithal edelim.

durmak yok yola devam.

BUĞDAYDA GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANDI

Bakanlar Kurulu’nun, buğday ve yulaf ithalatında gümrük vergisinin Mayıs ayına kadar yüzde 130’dan yüzde sıfıra düşürülmesine ilişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Karar’ı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Arkadaşlar rantın büyüklüğünü açıklıyorum

1 milyon ton buğday alınabilecek bu kararla.

şu an dünya piyayasında buğday fiyatları 350 dolar/ton seviyesinde 

ben geçen sene 1 milyon ton buğday ithal edecek olsam 

[350$ + (350*130/100)$ * 1 000 000] + naklite ve diğer gümrük masrafları =[350$ + 455$(vergi) * 1 000 000 ] + nakliye ve diğer masraflar =  805$ * 1 000 000 + nakliye ve diğer masraflar 

Bu gün 1 milyon ton buğday ithal edecek olsam

[350$ + (350*0/100)$ * 1 000 000] + nakliye ve diğer gümrük masrafları = 350$* 1 000 000 + nakliye ve diğer gümrük masrafları 

eveeet nakliye ve diğer gümrük masraflarını sadeleştir 2 denklemdede aynı varsayıyoruz.

geçen sene 805$*1 000 000 = 805 000 000$ 

bu gün 350$* 1 000 000 = 350 000 000$

fark 455 000 000 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ bir diğer deyişle 1 357 500 asgari ücret.

Bu para benim devletimin kasasına yani insanımın cebine fakirimin sofrasına gitmeyen para. Nereye mi gidecek peşin peşin söyleyim yandaşın cukkasına gidecek o paracıklarla gemicik yapıp yüzdürecekler.

http://www.t24.com.tr/haberdetay/129437.aspx

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

çiftçiye müstehak onlar getirdi hepimiz çekelim şimdi. inşallah açlıktan geberirizde bi nebze akıllandırır bu bizi....

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

olayı yanlış algılamayın ben bu işin yıllardır içindeyim . işte madde herhangi bir sıkıntı yok bence hatta disipline etmek var. kendi tohumunu isteyen ekiyor zaten kimsenin karıştığı yok. olay sadece ticaretini yapıyom diyenlere  ait.

Tohumluk üretimi

MADDE 5 –

Bakanlık tarafından, bitkisel ve tarımsal özellikleri belirlenerek sadece kayıt altına alınan çeşitlere ait tohumlukların üretimine izin verilir.

Tohumluklar

ın yetiştirileceği özel üretim alanlarının özellikleri ile sınırları içerisinde tohumluk üretimi yapan ve bitkisel ürün yetiştiren gerçek veya tüzel kişilerin uyması

gereken hususlar yönetmelikle belirlenir.

Özel üretim alanlar

ının sınırları içerisinde, Bakanlıkça izin verilmeyen tohumluk veya bitkisel ürün yetiş

tirilemez.

Tohumculuk sektörü, yurt içinde yat

ırım yapmak kaydıyla, Avrupa Birliği standartlarında ve uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmesi amacıyla Bakanlıkça belirlenecek teşvik ve desteklerden yararlandırılır. Destekleme usul ve esasları, Bakanlık tarafından çıkarılacak tebliğ

ile düzenlenir.

Tohumluk sertifikasyonu

MADDE 6 –

Yurt içinde üretilen, 4 üncü maddeye göre tescil edilen veya üretim izni verilen çeşitlerden, tohumluk sınıflarına göre yetiştirilen ve üretilen tohumluklar, sertifikasyon işlemine tâbi tutulur.

Tarla ve laboratuvar kontrolleri yap

ılarak, tohumluk standartlarına uygun olarak sertifikalandırı

lan tohumluklar, usulüne göre ambalajlanarak etiketlenir.

Tohumluk sertifikasyon esaslar

ı ile ambalajlama ve etiketlemede uyulacak hususlar, bitki grupları

na göre yönetmelikle belirlenir.

Tohumluk ticareti

MADDE 7 –

Yurt içinde sadece kayıt altına alınmış çeşitlere ait tohumlukların ticaretine izin verilir.

Bu tohumluklar, Bakanl

ık tarafından belirlenmiş nitelik ve standartlara uygun, sertifikalı veya kütüğe kaydedilmek üzere kabul edilmiş veya standart tohumluk olarak ambalajlı

ve etiketli olarak ticarete arz edilir.

Tohumluklar

ın ithal edilmesi ve ihracı Bakanlığın iznine tâbidir. İthal edilecek tohumluklarda yurt içi standartlara uygun olma şartı aranır. Tohumluk ithalatı ve ihracatına ilişkin usul ve esaslar, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak Bakanlı

kça belirlenir.

Piyasa denetimi

MADDE 8 –

Tohumlukları yetiştiren, işleyen ve satışa hazırlayan, dağıtan ve satan gerçek veya tüzel kişiler, Bakanlık tarafından yetkilendirilir ve denetlenir. Yetkilendirme ve denetim ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

Ticarete arz edilen tohumluklar

ın standartlara uygunluğu ile etiket ve ambalaj bilgilerinin doğruluğu Bakanlı

Temel adalettir .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ehehe gene çaktınız. Yazık lan size nolcak bu haliniz :D

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

çaktınız derken?

Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
Toplam Hit: 4781 Toplam Mesaj: 26