Top Sakalın Tarihi İle İlgili Kapsamlı Bilgisi Olan Varmı ?
-
Top sakalın tarihi ile ilgili kapsamlı bilgisi olan varmı ?
-
sanırsam hristiyan adeti idi şövalyeleri askerlerimi hep top sakal bırakırlarmış Peygamberimiz de onlara benzemeyin diye uyarmış bildiklerim bu kardeşim... bilenler vardır up
-
-
tbt de hizmet aşkı animasyon süper ..
-
emre kongarın darbe zamanı top sakalını kesmemesi yüzünden hacettepeden atıldığını bilirim
-
emevilerde entellektüelliğin simgesiymiş . alimler filan bırakırmış o zaman . medrese hocaları filan .
avrupada da orta çağda çok kullanılmış şövalyeler krallar filan hep top sakallıymış. yüzüklerin efendisinde de hepsi top sakallıydı kraliyet ailesinin
yüzüklerin efendisi fantastik diyeceksiniz ama orta çağ ı temsil ediyor ne kadar fantastik te olsa . temsil etmese bile orta dünyada bile adamlar top sakallı a.q.
badem bıyık serbest top sakal yasak memurluk yönetmeliğinde böyle de bi saçmalık var bi de avrupalı olacaz avrupa birliğine gireceğiz diye yırtınsınlar .
atatürk batılılara benzemek için şapka devrimi yaptığında sakal devrimi de yapsaydı da şu badem bıyık yerine top sakalı getirtseydi keşke .
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------
emevilerde entellektüelliğin simgesiymiş . alimler filan bırakırmış o zaman . medrese hocaları filan .
avrupada da orta çağda çok kullanılmış şövalyeler krallar filan hep top sakallıymış. yüzüklerin efendisinde de hepsi top sakallıydı kraliyet ailesinin
yüzüklerin efendisi fantastik diyeceksiniz ama orta çağ ı temsil ediyor ne kadar fantastik te olsa . temsil etmese bile orta dünyada bile adamlar top sakallı a.q.
badem bıyık serbest top sakal yasak memurluk yönetmeliğinde böyle de bi saçmalık var bi de avrupalı olacaz avrupa birliğine gireceğiz diye yırtınsınlar .
atatürk batılılara benzemek için şapka devrimi yaptığında sakal devrimi de yapsaydı da şu badem bıyık yerine top sakalı getirtseydi keşke .
-----------------------------Dostum 1.si sadece top sakal değil bütün sakal şekilleri yasaktır kamu kurumlarında.Sadece bıyık bırakmaya izin vardır o da belli bir şekil çerçevinde.Top sakal bırakmayla avrupalı olmanın ne alakası var anlayamadım.
-
sakal çeşitleri
saç şekilleri
favori şekilleribunlar dinlere mehzeplere göre değişiklik gösterir bunun nedeni şudur eğer bir gün uzak bir yerde öldünüz mesela müslümansınız Amerikada öldünüz üzerinizde herhangi bir kimlik yok kim olduğunuzu bulamıyorlar nasıl defnedilmeniz gerektiğini onlara bir ip ucu olarak bırakmış gibi oluyorsunuz..
ama bakılırsa şuanki teknoloji ile 7 ceddinizi bulurlar :D
top sakalda onlardan biri ama hangi kesim hatırlayamadım :S
-
flassy bunu yazdı:
raul bunu yazdı:
-----------------------------Dostum 1.si sadece top sakal değil bütün sakal şekilleri yasaktır kamu kurumlarında.Sadece bıyık bırakmaya izin vardır o da belli bir şekil çerçevinde.Top sakal bırakmayla avrupalı olmanın ne alakası var anlayamadım.
-----------------------------aynı şeyden bahsediyoruz. neden sadece bıyık serbest ? neden top sakal değil ?
avrupalılıkla ne alakası var demişsin aynı mantıkla şapkanın avrupalılıkla ne alakası var deyip Atatürk şapka devrimi yapmayabilirdi. kılık kıyafetin demek ki avrupalılıkla alakası var . şapka nasıl ileri avrupa medeniyetini temsil ediyorsa fes geri kalmış türkiyenin kurtulmak istediği psikolojiyi temsil ediyorsa aynı olay bıyık içinde geçerli .
kaç tane bıyıklı avrupalı var ? kaç tane bıyıklı ıraklı iranlı suriyeli var ?
bıyık çağın gerisinde kalmış arap , orta asya kültürünü temsil ediyor.
ayrıca neden sadece bıyık serbest . ya hepsini serbest bırak ya da hepsini yasakla. insanların kendilerini nasıl ifade edecekleri kısıtlayamazsın . ben bıyık bırakmak istemiyorum ama bu ülkeye vergi veriyorum . neden kamuda çalışamıyorum ? benim vergilerimle ödeniyor o maaşlar . ben neden faydalanamıyorum ? badem bıyıklılar at koşturuyor bütün devlet kademelerini ele geçirdiler. istemiyorlar tabi kendi kafalarından olmayanların devlet kademelerine gelmelerini. neden badem bıyık ideolojisine sahipler istediği gibi bıyıklarını bırakıyor da ben bırakamıyorum ?
avrupalılar zaten dalga geçiyor bu bıyıklarla mı gireceksiniz avrupa birliğine diye . festen hiçbir farkı yok bıyığın adamların gözünde .
son olarak dediğim gibi ya hepsini yasaklayacaksın ya da sadece kendi ideolojine uyanı değil hepsini serbest bırakacaksın .
-
bu arada karl marx, lennin, stalin, hitler gibi adamlarda biyikli sakallidir..
-
bilgim yok ama şu alet güzelmiş.
http://cgi.ebay.com/Goateesaver-/110477901808?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19b8fefff0#ht_500wt_948