Topkapı Sarayı"Nı Gidip Görün
-
haftasonu keşfettik abi Topkapı Sarayı'na giriş beleşmiş öğrenciye burdakilerin de çoğu öğrenci :) bu yüzdendir belki bilgisi olmayanlar için duyurmak istedim Özümüzün senelerce Dünyayı yönlendirdiği sarayı görüp gezmek gerekir alt tarafta etnografya müzesi war orayı da gidip gezebilirsiniz mumya falan war :D bu arada normal girişte 10 ytl yine bu para verilir Osmanlı İmparatorluğu için ,ayrıca sewgilinizle de gezebilirsiniz etrafta bisürü çift wardı :) bi de giderseniz haftaiçi gidin bence rahatça gezersiniz selametle ...
-
bi gun de toplanip tahribat muridleriyle gitmek lazim. guzel olurdu
bi an dusundumde cebit de ki promosyon yagmasi olaylarindan sonra muzede tarihi eserleride yagmalamaya kalkariz falan -
ben 2 defa gitmiştim ama turist ayagıan yatıp başka bi gurupla girmiştim :)): gercekden süperr hareme girmek istemiştim ama orası ayrı bi paralıydı :D:
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------bi gun de toplanip tahribat muridleriyle gitmek lazim. guzel olurdu
bi an dusundumde cebit de ki promosyon yagmasi olaylarindan sonra muzede tarihi eserleride yagmalamaya kalkariz falan
-----------------------------
aslında süper olur be abü cebitten önce gidelim böle 10-15 kişi ama harbiden yagmalama yaparız sorada satarız cebitin pasarı cıkar :):) -
salı gunlerı topkapı sarayında halk günüdür . belejjjj gezılebılır hatta benim bi akrabam orda celısıyor ben ıstedıgım zaman gırebılıyorum ama yanımda sadece ıkı kısıyle baska olmuyor
-
Çok iyi fikir bencede.Mayısın sonuna doğru havalar ısnınca (turist akını başlayınca) toplanıp gideriz.
-
gidelim gidelim süper olur valla
-
sadece topkapı sarayı deil.sultanahmet meydanı ayasofya camisi bab-ı ali binasının flan olduğu o tarihi yarımada olduğu gibi keşfedilmeli gezilmelidir.
ben zaman buldukça gidiyorum oralara.3-4 haftasonu üstüste gittiğimi bilirim.keşfetmekle gezmekle bitmez oralar.osmanlı arşivleri müzeler basın müzeleri türlü türlü şeyler.kendini bırakıyosun zaten oranın havası flan bi değişik.
topkapı sarayına gittiğinizde harem dairesini gezin derim.extradan 10 milyon alıyolar ama olsun.gerçekten değer rehberler flan güzel anlatıyo.padişahlarımızın mala vurduğu ailesiyle oturduğu mekanlar flan.güzel yerler =)
insan zaten orda oturup düşündümü kaptırıyo kendini çok fena.düşünüyosun babüs-sade kapısından kanuni yavuz ölmeye yakın zamanlarda fatih flan çıkmış.dünyaya meydan okuyan fermanlar bu yoldan çıkıp ulaşmış.şanlı ordular hep burdan hareket etmiş.buram buram tarih kokuyo gidin görün bilgilenin derim. -
zaten istanbulu tam olarak gezmeye baslarsan ole 1 2 ayda gezmeyle bıtıremessın ama adam akıllı gezıcan tarıhı yenı bastan ogreneceksınkı ozaman olsun buda yaklasık 1 seneyı bulur ıste ozman tam olarak gezmıs olursun
-
Şahsen Ben Hiç Gitmedim, Daha Nasip oLmadı :S İnş Görürüm Birgün
-
pit10din bigu gelirsem artik beni goturursun :)