Topladığım 2 Masaüstü Bilgisayar Hakkında Görüş ?
-
cümleten iyi günler.
2 adet makina topladım vatandan.
Biraz ayak üstü oldu pek araştıramadım, bi kaç parçasıda eksik ana elemanları toparladım sadece.
Alacağım alet oyun-internet-film gibi bişeyler için olacak.
Bu hafta sonu almayı planlıyorum vatandan hafta sonu indirimine denk getirip.
Sizinde görüşünüzü almak istedim, ufaktan bi yardımcı olursanız sevinirim.
ilk makina fiyatı 2.400 küsür lira. Özellikler aşşağıda ;
Anakart : Asus M5A99FX PRO R2.0
İşlemci : AMD FX-8350 4ghz 16 mb ön bellek
Ekran kartı : AMD RADEON hd7850 gddr5 2gb 256bit
Ram: corsaır 16 gb ddr3 1600mhz CL10 (2*8) --- Belki CL9 alabilirim de pekte bi fark yaratmaz sanırım ?
Hdd: 1 tb (herhangi bi markadan)
ssd: transcend 128 gb
ikinci makina ise anakart ve işlemci değişikliği var sadece, geri kalan parçalar aynı. Fiyatı : 2.800 küsür lira.
anakart : Intel Z87 soket 1150 3000 mhz(o.c)
İşlemci : intel core i7 4770 3.5 ghz 8m ön bellek
Şimdi beyler sizinde bi önerinizi alayım + yada - önerisi olan var mı ?
-
Hocam ilk sistemde işlemci olarak 8 çekirdek 4 ghz e o kadar da gerek yok.Oyunlar genelde cpu dan çok gpu yu sömürür. Onun yerine
Bunu al bence, ki illa 4ghz istiyorum dersen bunu overlock yaparak 4ghz e çıkarabilirsin. 100tl gibi bir kazancın oluyor, o parayı da 7870 almak için kullan
7870 hem daha yeni hem performans olarak çok daha iyi bir ekran kartı. Verdiğm linki öylesine verdim oradan oc siz bir 7870 de seçebilirsin.
Buda 7850 ile 7870 in karşılaştırma testi:
http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=549
gördüğün gibi yeni nesil oyunlarda 20 fps ye varan farklar var kartlar arasında.
torpedo_XL tarafından 03/Tem/13 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
torpedo haklı ama 100 tl daha koyarım diyorsan 4 ghz da iyidir.
-
anakartı değiştir hoca.
7850 kullanıyosun sli/cf destekli anakart alıyosun.
yine ya ramlerin mhz yüksek veya üst sınırı 1866 olan anakart al.
-
torpedo_XL bunu yazdı
7870 hem daha yeni hem performans olarak çok daha iyi bir ekran kartı. Verdiğm linki öylesine verdim oradan oc siz bir 7870 de seçebilirsin.
Buda 7850 ile 7870 in karşılaştırma testi:
http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=549
gördüğün gibi yeni nesil oyunlarda 20 fps ye varan farklar var kartlar arasında.
ekran kartı konusunda haklısın hocam bi yerden kısıp karta yüklenebilirim.
Ama bunu işlemciden yapmicam niye bilmiorum :)
peki öneriniz amd mi olur yoksa intel mi ?
Amd'nin Müzmin sorunu Isınma ortadan kalkmış diyolar bu yüzden amd ye yönelmek istiyorum ama kafamda acaba diye bi soru kalıyo ?
-
intelllllllllll
Son kullanıcı olarak söylemiyorum internet cafeci olarak söylüyorum amd nin en son teknolojisini aldım yine ısını intel müridler intel
Mycity tarafından 03/Tem/13 16:23 tarihinde düzenlenmiştir -
ne ısınması aq yıl 2013
AMD tabiki de.
yakınlarda 5 ghz'lik bi işlemci cıkacak (FX-9590) onun ısısını nasıl düşürecekler merak ediyorum :D ( bu biraz daha über boyut olacak sanırım.. )
ayrıca şu ısınma mevzusuna ek olarak ; intelde ısınıyor.. işlemci amk bu :| normaldir yani..
-
Amd-x bunu yazdı
ne ısınması aq yıl 2013
AMD tabiki de.
yakınlarda 5 ghz'lik bi işlemci cıkacak (FX-9590) onun ısısını nasıl düşürecekler merak ediyorum :D ( bu biraz daha über boyut olacak sanırım.. )
ayrıca şu ısınma mevzusuna ek olarak ; intelde ısınıyor.. işlemci amk bu :| normaldir yani..
reis sen olur verdiysen sorun yok :)
-
alacaksan amd yi al ekran kartı olmamiş hocam aynisinin benzerini topladım bu hafta sonu alıcam inş gtx 660 ti alıcam ekran kartı olarak zotac' ın onu tavsiye ederim nvdia dan şaşma diger herşey süper fiyat bide fazla sanki gerçi bende kasa ve guc kaynagı listede yok
OFree tarafından 03/Tem/13 19:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Amd-x bunu yazdı
ne ısınması aq yıl 2013
AMD tabiki de.

-
OFree bunu yazdı
alacaksan amd yi al ekran kartı olmamiş hocam aynisinin benzerini topladım bu hafta sonu alıcam inş gtx 660 ti alıcam ekran kartı olarak zotac' ın onu tavsiye ederim nvdia dan şaşma diger herşey süper fiyat bide fazla sanki gerçi bende kasa ve guc kaynagı listede yok
bende de güç kaynağı eksik hocam.
kaçlık işimi görür ki 750'lik az mı gelir ?