Toplama Kasa
-
pesimistzombie bunu yazdıHeadBanger bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
AMD Phenom II X4 955 Black Edition ve bunu çalıştıracak bir ana kartı 180 - 200 aralığında bulursun ikinci elden.. Kalan paraya da ikinci elden gtx460 aldın mı günümüz koşullarında seni üzmeyen bir makinan olmuş olur.
aslında bir üstte yazdım işlemci ve ekran kartını ama buna uygun bir anakart ve power nasıl olmalı??
ben ikinci elden düşrebildiğim kadar düşürebilrim sorun yok sadece hangi sisteme ne kullanıcağımı pek bilmiyorum.
bir üstte yazdığın işlemcinin sadece ghzi yüksek benchmarklarda oyunlarda ve dual core kullanan programlarda daha az verim alırsın aynı paraya hem işlemci hem anakart almak varken o işlemciyi niye alasınki?
http://cpuboss.com/cpus/AMD-Phenom-II-X4-955-vs-AMD-A6-6400K
Aynı şekidle bir üstte yazdığın ekran kartından hiç bir cacık olmaz gtx460 daha hızlı bir karttır.
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-7730-vs-GeForce-GTX-460-v2
Saydığım parçalara da 450w - 500w psu yeterlidir.
olaya yüzeysel baktım sanırım bundan kaynaklı
-
Anakart olarak msi marka dışında mAtx formlarında (küçük olması daha iyi bir sürü slot boşu boşuna boşta kalıyor başka bir şey takmayacaksan) am3+ destekli herhangi bir anakart kullanabilirsin. Çoğu am3+ anakartta otomatik overclock özelliği de vardır tavsiye ettiğim işlemci 3.2 ghz iken bu özellikle 3.6 ghzlere otomatikman çıkar (intel turbo misali). Senin canını sıkacak tek şey amdnin default soğutucusunun çıkardığı ses olacaktır onu da 40 liraya kıyıp biraz daha sessiz soğutucu alarak çözebilirsin.
-
bilgili bir arkadaş söyliyebilecek mi bu parçalar için 500w yeterli olur mu ?
CPU:
AMD FX-8320 3.5 GHz, 16 MB, AM3, 8 Çekirdekli BOX İşlemci
155 $ ( 333,10 TL)
Sepete Ekle
ANAKART:
ASUS M5A97 R2.0, AMD 970, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3+, CrossFireX
105 $ ( 225,65 TL)
Sepete Ekle
BELLEK - RAM:
CORSAIR 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 VENGEANCE (1.5 Volt) CMZ8GX3M2A1600C9
93 $ ( 199,86 TL)
Sepete Ekle
EKRAN KARTI:
ASUS R9 270X DirectCU II TOP, 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DDR5, 256 bit, 1120/5600
226 $ ( 485,67 TL)
Sepete Ekle -
@Bandito sınırda kalır riske girme 600w veya daha yukarsında +80 sertifikalı psu almaya çalış.
-
pesimistzombie bunu yazdı
@Bandito sınırda kalır riske girme 600w veya daha yukarsında +80 sertifikalı psu almaya çalış.
teşekkürler eski psu yu kullanırım psu parasınıda ekran kartına koyarım diyordum yalan oldu :D
-
@Bandito öyle bir sistem toplayıp da psudan kısmak pek akıllıca değil hani masaüstünde veya normal oyun/uygulamalarda sorun yaşamazsın ancak sağlam bir program/oyuna denk gelirsen sistem elektriği içmeye başladığında restartlara boğulursun riske girmeye değmez 100 lira için. elindekini elden çıkar o paraya 100 lira daha ekle temizinden al bitane hatta kabloları modüler olsun tadından yenmez.
-
pesimistzombie bunu yazdı
@Bandito öyle bir sistem toplayıp da psudan kısmak pek akıllıca değil hani masaüstünde veya normal oyun/uygulamalarda sorun yaşamazsın ancak sağlam bir program/oyuna denk gelirsen sistem elektriği içmeye başladığında restartlara boğulursun riske girmeye değmez 100 lira için. elindekini elden çıkar o paraya 100 lira daha ekle temizinden al bitane hatta kabloları modüler olsun tadından yenmez.
evet hocam aynen dediğin gibi yapıcam
-
Ekran karti
Gtx460 karar kildik tamam
İslemci
Amd phenom II 955 black edition sectim ama ikinci eli cok zor bunun ya. Bunun muhtelifi varmidir
Bu sisteme gore şöyle ucuz bir anakart tavsiyesi verirnisiniz.
Elimde laptoptan cikma hdd ve eski sata 80 gb hdd var ve ddr3 1333 ram var incelerden.
HeadBanger tarafından 18/Haz/14 21:11 tarihinde düzenlenmiştir