Toplama PC
-
merhaba müritler bn kendime pc topluyorum. aşağıya özelliklerini yazdım yorum yaparsanız sevinirim.
işlemci : intel c2duo e7600 3.06ghz 1066mhz 3mb 64bit 775p
anakart : intel g41ty g41 ddr2 vga+glan+sata2 16x-blk
bellek : 3 gb ddr2 800 mhz (kingston)
ekran kartı : zotac 9600gt amp(256 bit) 512mb gddr3 tv dvi 16x
sabit disk : 320 maxtor 7200 sata2 16mb stm3320674as
işletim sistemi : ms windows xp home türkçe oem
fiyat : 1450 tl
-
işletim sistemi : ms windows xp home türkçe oem yerine xp prof al local falan kurucaksan home da yok
-
bırak hocam ya ne xpsi :S milet se7enlerde yüzüyo sen yerinde sayıyosun nbide home edition :W sorunlar yaşatrsın bununla donanıma bak işletim sistemine bak demezlermi adama?
bekle işletim sistemi alma korsan kurrarsın sora seven çıkınca kurarsın kararlısını bekle 3-4 ay.
-
sevenmi :/ ne seveni hocam ya xp gibisi varmı 50 yıl geçsede ms windows 50 çıksada xp rulz :/
-
953 liraya topladım şimdi bu yazdıklarını + xp, sen monitörü felanda kattıysan bilemem
birde anakartta yanlış görmediysem 2 ram slotu var 3 x 1 gb rami nasıl takıcaksın -
belirtmeyi unutmuşum oyun pc si olacak. bide xp prof yaparım tamam.
edit: evet monitor, kasa fln da dahil fiyata. ram de 2+1 olacak.
-
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------
sevenmi :/ ne seveni hocam ya xp gibisi varmı 50 yıl geçsede ms windows 50 çıksada xp rulz :/
-----------------------------seven kullandıınmı beyamca ? :| se7enin halinden se7enler anlar. :|
bence bi kullan sora xp ile kıyasla xpden çok daha hızlı bi sistem bu emin ol.
-
Jay_Cutler bunu yazdı:
-----------------------------belirtmeyi unutmuşum oyun pc si olacak. bide xp prof yaparım tamam.
-----------------------------bu arada uzun süre kulanmayı düşünüyıorsan parana biraz daha kıy ve şu 800 mhzyi yükselt.
-
DoctorX bunu yazdı:
Jay_Cutler bunu yazdı:
-----------------------------bu arada uzun süre kulanmayı düşünüyıorsan parana biraz daha kıy ve şu 800 mhzyi yükselt.
-----------------------------tamamdır ne kadar yükselteceğim?
bide diğer özelliklerini de yazayım:
kasa : aopen es50e-e02 atx kasa siyah 300w
monitor : 19 philips 190vw9fb lcd 5 ms siyah geniş ekran
disket sürücüsü : frisby all in one dahili kart okuyucu 3.5 siyah
dvd yazıcı : lg gh22np 22x8x16x dvd-rw 22x dvdram ide siyah
klavye : a4 tech kb21 q klavye ps/2 siyah
-
DoctorX bunu yazdı:
-----------------------------Jay_Cutler bunu yazdı:
-----------------------------belirtmeyi unutmuşum oyun pc si olacak. bide xp prof yaparım tamam.
Yükseltemezki anakartın desteklediği son hız 800 mhz onun için anakartı yükseltmeli bence -
Jay_Cutler bunu yazdı:
DoctorX bunu yazdı:
Jay_Cutler bunu yazdı:
-----------------------------tamamdır ne kadar yükselteceğim?
bide diğer özelliklerini de yazayım:
kasa : aopen es50e-e02 atx kasa siyah 300w
monitor : 19 philips 190vw9fb lcd 5 ms siyah geniş ekran
disket sürücüsü : frisby all in one dahili kart okuyucu 3.5 siyah
dvd yazıcı : lg gh22np 22x8x16x dvd-rw 22x dvdram ide siyah
klavye : a4 tech kb21 q klavye ps/2 siyah
-----------------------------bin in üzerine çık diyeceğim oda ddr 2 de yok ddr 3 yapman lazım anakartı bu durumda hem anakart hemde rami deiştirmen gerekecek ve fiyat artacak mesela ben 4 yıllık oyun pcsi toplayacaksam 1600 mhzden aşağı ram almazdım.
mesela bunlar ddr3 ama çok pahalı sende biraz kurcala.
http://www.hepsiburada.com/ocz-gold-edition-1600mhz-6gb-ddr3-uc-kanalli-bellek-kiti-3x2gb-ocz3g1600lv6gk/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd73089