folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Toplama Pc Yorumlarınızı Alabilirmiyiz?

Toplama Pc Yorumlarınızı Alabilirmiyiz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bi arkadaşım pc toplayacak kendine.aşağıya özelliklerini yazıyorum.Yorumlarınızı alabilirmiyiz.

Intel Core 2 Quad 2.8 Ghz 12 MB L2

MSI P45-8D 4 X DDR3 + DDR2

WD 300 GB  10.000 RPM 16MB SATA

Zotac NVIDIA 6400 GT 1GB

Kingston 1066 mhz DDR 2 Ram 

diğerlerine gerek yok.

Birde bu sisteme en uygun işletim sistemi sizce ne olmalıdır.

Teşekkürler. 

Naber la?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Volaris
    Volaris's avatar
    Erkek
    Ram az.2 yap.DDR3 kullan.

Application.Run(new Volaris());
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    pardon ram 4 gb yazmayı unutmuşum. kingston ddr2 4 gb olacak.

Naber la?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

işlemci saglam 2 gb tek slot ram yeter

ayrıca işlemci için Q9550 bak derim 

ekran kartında da ZOTAC NVIDIA 9600GT 1GB 256BIT bak 

hdd en az 500 olsun 

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Bu makineye bu ekran kartı hiç gitmemiş. En düşük 9500 GT ekran kartı al. Harddiski de 32 MB cache'li öneririm. Ram ddr3 olursa daha iyi olur. İşletim sistemine gelince o sana kalmış. Kullanım amacına hangisi daha uygunsa onu kullan. Oyun oynayacağım, photoshop vb programlar kullanacağım diyorsan mecburen windows.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    Sistem ses yazılımı kullanmak için alınıyor. Ekran kartının çok iyi bişe olmasına gerek yok. harddisk özellikle 10.000 rpm seçildi. DDR 3 ramlar çok pahalı diye biliyorum bide.

Naber la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    kaç para bu?

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Sadece ses yazılımı içinse o ekran kartı fazla bile :) Güzel sistem olmuş. Kullanacağınız yazılım hangi işletim sisteminde daha iyi çalışıyorsa onu tercih edin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Ram 4gb ama 32bit windows kurarsan 3gb gözükücektir.Onun bir çözümü vardı herhalde bir yerde okudum diye hatırlıyorum ama emin değilim.

Cpu soğutucu al p45 chipsetleri overclock a çok müsait güzel overclock performansı alırsın ama dediğim gibi cpu soğutucu al.Ve powersupply sağlam gerçek 450W ve üstü olsunki yetsin.overclocktan anlayan o pc yi uçurur :)

hdd güzel 10000 rpm performanslıdır.

ses yazılımı kullanacağı için dediğin gibi ekran kartı gerekmicektir ama görüntü yada video işlemede yapıcaksanız nvidia nın Cuda destekli bir ekran kartını alarak video işlemede ekran kartını kullanırsın .Gerçekten hatrı sayılır seviyede fark ediyor.

Ses kartını da creative X-fi serisinden seçebilirsin.İkinci el forumlarında temiz kartlar var. Sıfırına para vermen gerekmez.Aslında bütün parçaları bulabilirsin.Ben kendime pc toplayacağım zaman hepsini ikinci el alıcam.Nerden baksan 3000 tl lik pc yi 2000 tl ye toplarsın.Tabi güvenilir elemanlardan alman şartıyla ilerde bozulmasın.

Ses kartı kullanan arkadaşlara sor ses kartlarının sesi işlemede ekran kartlarının videoları işlemesi gibi desteği varmı.Yani işi işlemciden alıp kendileri hallediyormu.Eğer öyleyse çok yüksek özellikli pc toplamana gerek kalmayabilir ama ben kullanmadığım için yorum yapamıcam bu konuda.

İmzalamazsam ne olcak?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

4 gb ram kullanıcağına inanıyormusun=?

bn inanmıyorum. maksimum en performanslı programında 2 gb ını kullanırsın. ama sen al dursun maksat 4 gb ram var bnm makıende demekse=) şaka bir yana güzel sistem ekran kartıda senın kullanımına baglı oyun oynamıosan verme boşuna para.

işlemci modeli nedir birde?

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek
    artık yeni oyunlar için 512 mb diretx10 destekleyen ekran kartıları gerekiyor gta 4 gibi oyunları sorunsuz oynamak için
Toplam Hit: 1655 Toplam Mesaj: 12