Toplama[Laptop]
-
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
Beyler laf sokar gibi cevaplar vereceğinize bilgilendirseniz daha iyi olmazmı?
haklısın hoca.ben de yukarda söylediğim için özür dileyerek şöyle diyim o zaman..
hocam hiç ucuza gelmez, hele 1 gb ekran kartı demişsin masaüstü kasalarda bile yaygın değil bu kadarı, ayrıca laptop için 1 gb ekran kartı üreten bi firma hiç görmedim, zaten 10 laptobun 8inde paylaşımlı bellekli ekran kartı var, bağımsız bellekli olarak 512 mbdan daha iyisini bulamazsın, o nedenle onu unut
laptoba özel işlemci alman gerek, mobil işlemci, ha 2.8 demişsin eski mobil pentiumlardan falan alırsın ondan da performans alamazsın, üstelik eşşek gibi elektrik harcar, yeni bi centrino mobil işlemci almalısın, 2.0 ya da 2.2 ghz çift çekirdekli bi centrino iyi gider..
ama laptop toplamak çok meşakkatli bi iş, ince işçilik gerektirir, bu özelliklerle toplayacağın bir laptopun fiyatının hazır laptoplardan farklı olacağını sanmıyorum, belki daha pahalıya bile gelir, hazır laptoplar seni bekliyor, sağlam ve garantili :)
-
amaç ne abi tam söylesen iyi olur çünkü 256 bit ekran kartı olan makinaya 80 gb hdd kimse koymaz mk :)
samimiyete gelince ben sana topaç yüzlü diyosam görmüşim ki diyorum :F geçen antikyy bi link vermişti samsung o
modele de bakın bi uygundu ama 256 bit değildi ekran kartı sanırsam 128 bit olabilir T8600 işlemcisi wardı sanırsam ;)
laptop alırken en düşük T7500 serisi olsun işlemci bunu unutmayın yeterli :) 6 mb cache bellekli laptoplar çıktı malum :)
-
şimdi hocam asıl mesele şu..benim 80 gb hdd koyma amacım hdd ile işim olmayışı..ben internete bakarım..işim netle..pcye birşeyler depolamakla falan değil yani..iyi grafik iyi hız alsam bana yetecek..
-
harbi toplaman lazınm bu laptopu cunku bu birbirine ters özellikli bi laptopu bulman zorr
-
bosuna kasma hocam, macbook al isini gorur..
-
yagiztektas bunu yazdı:
arkadaşlar laptop toplamak istiyorum da bu özelliklerde bir laptop toplamak kaça patlar acaba ?
1 gb ekran kartı
2 gb ram
80 gb hdd
2.8 işlemci Nekadara patlar..
-----------------------------İyi o zaman şöyle açıklıyım sana
1 gb ekran kartını unut. Yok efendim birisi sana bu laptopda 1 gb ekran kartı var derse yalandır.Yazılımla biosla ayar çekilip 256 lık ekran kartını 1 gb yaparlar
2 gb ram takılır.
80 hdd de takılır.
ama 2.8 mobil işlemciyide unut. Yerine 2.0 core 2 duo olabilir.
Sıfır yapacaksan bu işi normal piyasa fiyatından pahalıya gelir. İkinci el yapacaksan uygun fiyata toplanır..
Düşünürsen pm at..
-
Hocam internette laptop yedek parça satan siteler mevcut. Oralara bakıp parça fiyatları hakkında ve maliyeti hakkında fikir sahibi olabilirsin. Fikrimi soracak olursan pahalıya patlar diyebilirim.
Şu an piyasanın çok altında olan fakat işimi gören bi makinem var. Bazı parçalarını değiştirmem gerekiyor. Fakat fiyatları çok tuzlu. En son edindiğim (1 yıl önce) fiyatlardan bahsedeyim istersen.
-LCD cover 80$ ( Kasanın tamamı bile değil sadece kapak kısmı)
-Batarya 150 TL
-Optik okuyucu 90$
-Anakart 500 TL civarı
-Adaptör 100 TL
-Klavye 80$
-LCD için rakam veremicem fakat makinenin en pahalı parçası diye biliyorum.
-RAM (512 MB) 55 TL
-İşlemci bilmiyorum ama 120$ civarı olabilir.
-WLAN card fikrim yok.
-HDD 150 TL civarı
Şimdilik aklıma gelen parçalar bu kadar. Kaldı ki benim makinem üstün özellikli bir makine değil. 2005 yılında almıştım Özellikleri ise şöyle:
1.7 GHZ Centrino Mobile İşlemci
40GB HDD
1GB RAM
64 MB Paylaşımlı Ekran kartı
DVD-RW
15.4 inç LCD
Diyeceğim bu özellikteki bir makineyi bile toplamaya kalksan bile 800TL yi geçiyor. Kaldı ki bugün satılan en kötü bilgisayar bile bundan daha iyi özelliklere sahip ve daha ucuza bulabilirsin. Tercih senin...
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------yagiztektas bunu yazdı:
arkadaşlar laptop toplamak istiyorum da bu özelliklerde bir laptop toplamak kaça patlar acaba ?
1 gb ekran kartı
2 gb ram
80 gb hdd
2.8 işlemci Nekadara patlar..
-----------------------------İyi o zaman şöyle açıklıyım sana
1 gb ekran kartını unut. Yok efendim birisi sana bu laptopda 1 gb ekran kartı var derse yalandır.Yazılımla biosla ayar çekilip 256 lık ekran kartını 1 gb yaparlar
2 gb ram takılır.
80 hdd de takılır.
ama 2.8 mobil işlemciyide unut. Yerine 2.0 core 2 duo olabilir.
Sıfır yapacaksan bu işi normal piyasa fiyatından pahalıya gelir. İkinci el yapacaksan uygun fiyata toplanır..
Düşünürsen pm at..
-----------------------------swordish acaba bu notebookunda ekrankartı dedıgın gibimidir ?Birkaç yerde olmadıgını okudum ama laptop denilince sen geliyormussun akla tbtde bir danısayım dedim
-
aslında güzal olur hazır üstünde ekranıyla plasik kasası olacak
içeriğini kendin yapacaksın manyak tutar laptop fiyatlarıda düşer :) Çinlilerin aklına gelmemiştir kesin:)=