Toplu Dosya İsmi Değiştirme Zımbırtısı İsteği - Noname
-
dosya ismi fln deişirmek istiyosun ya şöyle bi yol var mesela resimlerde yada aynı grup uzantılara isim vermek için kulllanabilirsin.
ctrl + a
sonra
F2
yaparsın
-
Oh be tamda ihtiyacim vardi saolun beyler
-
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------dosya ismi fln deişirmek istiyosun ya şöyle bi yol var mesela resimlerde yada aynı grup uzantılara isim vermek için kulllanabilirsin.
ctrl + a
sonra
F2
yaparsın
-----------------------------
peki alt klasordeki dosyalarin isimlerini nasil degistireceksin ?
-
yerli malı yurdum malı, herkes onu kullanmalı, alın 2 sene önce kendi yazdığım programı kullanın, o programlardan daha çok özelliği var ;) hala beta olduğunuda unutmayın ama ;)
-
bu linkini verdigim PS olan boktan bi programmis
Turkce karakter desteklemiyor Turkce karaktere gelince hata veriyor belki eski versiyon oldugu icindir
birde hotboyun programini deneyelim
duzeltme :
hotboy programini rardan cikartip klasore kopyalayamadim
kucuk I lari i yap dedim kucuk I yi basinca yabanci karakter algiladi dolayisiyla bulamadigi icin duzeltemedi
o harfini f yap dedim "tamamlandi ama hata olustu" dedi butun o lar oldugu gibi duruyordu
:S calismadi yani
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------bu linkini verdigim PS olan boktan bi programmis
Turkce karakter desteklemiyor Turkce karaktere gelince hata veriyor belki eski versiyon oldugu icindir
birde hotboyun programini deneyelim
duzeltme :
hotboy programini rardan cikartip klasore kopyalayamadim
kucuk I lari i yap dedim kucuk I yi basinca yabanci karakter algiladi dolayisiyla bulamadigi icin duzeltemedi
o harfini f yap dedim "tamamlandi ama hata olustu" dedi butun o lar oldugu gibi duruyordu
:S calismadi yani
-----------------------------bende taş gibiydiya, dur bi eskisini veriyim bide bunu dene, ben kendim kullanıyorum çok işime yarıyor çünkü
cepworld.net/ad.exe
türkçe harfleri düzeltmek için (ı->i ş->s) seçenek "Harf Seçimi" tabında.
onun haricinde eğer isimlerdeki özel şeyleri değiştirmek istiyorsanız "standart işlemler" tabındaki seçenekler var. mesela 34213 tane dosyamız var. hepsinin içinde "patates" kelimesi geçiyor ve bu dosyaların hepsinin isminden "patates" kelimesini kaldırabilirsiniz, yerine "elma" yazdırabilirsiniz, önüne, arkasına "kızarmış" koyabilirsiniz. veya isimlerdeki 2 kelime arasına bişi koyailirsiniz 2 kelima arasındaki bişiyi kaldırabiilsiniz. 432423 tane dosyanın önüne numara koyabilirisniz. 001 002 diye, ayarlanabilir bu, pek çok özelliği var. dosyaları ilk harflerine göre klasorlendirebilirsiniz. a ile başlayanlar a klasorune flan. ama çalışıyordu denediğimde yani. bide bu linktekini deneyin lütfen
-
güzele benziyor program. iyi iş cıkartmişsin hotboy :)
yalnız hep aklıma takılan şey yok.
Orjinal hali var
HEPSİ BÜYÜK var
hepsi küçük var
İlk Harfleri Büyük de var
ama sadece İlk harfi büyük yok. gerekli değilmi sence?
ayrıca emolar için KArıŞIk sTiL ve k=q olmassa olmaz :P
-
http://www.tahribat.com/exdownload.asp
Gereksiz gibi görünen ama bazen faydalı sayılabilicek bir program... Seçtiğiniz klasörlerdeki tüm dosya isimlerindeki her kelimenin baş harfini büyük harf, geri kalan harfleride küçük harf yapar... İmla hatalarını düzeltir, dosyalarınızdaki isimlerin kimisi büyük kimisi küçük harflerden oluşması gözünüze batıyorsa işte aradığınız program bu!
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------güzele benziyor program. iyi iş cıkartmişsin hotboy :)
yalnız hep aklıma takılan şey yok.
Orjinal hali var
HEPSİ BÜYÜK var
hepsi küçük var
İlk Harfleri Büyük de var
ama sadece İlk harfi büyük yok. gerekli değilmi sence?
ayrıca emolar için KArıŞIk sTiL ve k=q olmassa olmaz :P
-----------------------------2 senedir dokunmuyorum programa, hatalar var hala özellikle o harfleri büyük küçük olayında hatalar vardı, tam yerine değinmişsin. ilk harf büyük olayını bi ara hallederimde emolar için karışık stil hoşuma gitti, onu mutlaka koymak lazım ;)
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
-----------------------------http://www.tahribat.com/exdownload.asp
Gereksiz gibi görünen ama bazen faydalı sayılabilicek bir program... Seçtiğiniz klasörlerdeki tüm dosya isimlerindeki her kelimenin baş harfini büyük harf, geri kalan harfleride küçük harf yapar... İmla hatalarını düzeltir, dosyalarınızdaki isimlerin kimisi büyük kimisi küçük harflerden oluşması gözünüze batıyorsa işte aradığınız program bu!
-----------------------------iyide bu klasörlerle işlem yapmıyo ki :)
hmm....
hotboyunkide yapmıyo dimi :|
hotboy klasör üzerinde işlem yapmayı eklemelisin bence.
sonuçta klasörlerde, harf seçimi olayından(hepsi büyük, kücük vs.),numaralandırmadan(1,2,001.002) nasibini almalı :)