Torrent Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

neti sınırsız yaptım dolayısıyla herşeyi indirme hevesi var şu anda.neyse.torrent olaylarından pek anladığım söylenemez.utorrent bittorrent birde vuze programlarını indirdim hepsinde ayrı ayrı denedim vuze en iyisi gibi geldi.diğerlerinde bağlantı hızı düşüktü.port açtım pek bişey değişmedi gibi geldi.netten herhangi bir dosyayı 380'lerde indirirken bunlarda max. 50kb gibi bişeyi buldu galiba.benim isteğim doğru düzgün bişeyler indirebilmek torrent ile.bu konuda hangi prog. kullanmalıyım.hangi ayarları yapmalıyım vs. gibi detaylı bilgi verirseniz çok mesut bi mürid olucam.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

programın önemi yok gibi utorrent kullanıyorum

o torrentin tracker 'ı önemli

indiren sayısı - upload eden sayısı felan.

googledan  asdadsasd torrent yazarak indirdiklerin 50kb la çeker

(:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

ben detaylı bilgi arıyorum nasıl kullanmalıyım en iyi verimi nasıl alabilirim

edit : şu an 240kb.gibi bişey oldu.ilginç.port açmak hariç ne yapabilirim arttırmak için

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

kaliteli torrent sitelerinden indirme yaparsan maksimum hizla cekersin :)

kaliteli torrent siteleri de üyeliklidir ve üyelikleri de cogu zaman kapalidir :)

önerebilecegim zamunda.net var :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kendini rapidshare veya diğer dosya paylaşım sitelerinin emperyalizminden kurtulduğun için şanslı hissetmelisin. Windows kullanıyorsan uTorrent, linux kullanıyorsan Vuze tercih et. uTorrentin linux için çalışmaları var. Eğer linux için prgram yaparlarsa onu kullanırsın. Ben de beklemedeyim. KIsacası uTorrent. Neden? Kullanımı kolay. Ayrıca şimdi utorrentiin falcon denen bir olay çıktı. İnternet üzerinde herhangi bir yerden evdeki torrent dosyalarının son durumuna vs bakabiliyorsun.

Torrent terimlerini öğrenmelisin. Seed, leech, freeleech vs. Bunları internet üzerinde her yerde bulabilirsin. Torrentin paylaşımcı ruhunu anlamalısın. Al-kaç'çı zihniyet olmamalı yani. İndirdiğin dosyalardan başkalarının da yararlanmasını sağlamalısın. Sana burada uzun uzun anlatacak değilim. İnternette dolu döküman var.

Direkt olarak özel sitelere üye olmaya çalış. torrentz.com felan gibi umuma açık yerlere üye olma. Yani davetiye ile üyelik alan yerlere üye olmaya bak. BU sitelere private siteler denir. btracs.com dan üyeliği açık siteleri bulabilirsin. Eğer kaliteli bir arşivci vs olmak istiyorsan yabancı sitelere üye ol yukarıda verdiğim adresten. İngilizce bilmen şart. Her sitenin kendine özel kuralları var. Üye olduktan sonra kuralları oku, yoksa sitelerden banlanırsın. Ratio da üç kağıtçılık yapan programlar vardır. Torrentin mantığını anlamayanlar, indirdikleri dosyadan diğer insanların faydalanmaması için min 24 saatlik olan kimi sitelerde 48 veya 72 saat de olabilir bu, işte bu seed süresini tamamlayamayacak kadar aciz olanların başvurduğu bir yoldur. Onlara bulaşma. Artık türk siteleri bile algılıyor bu tür programları ki yabancı siteler affetmez, banı yersin, seni davet eden kişinin de davetiye hakları gider, hatta ve hatta hdbits.org, sdbits.org, revolutiontt.net gibi kaliteli sitelerin, ülkenin IPlerini banlamasına engel olamazsın. Biz bazı salaklar yüzünden bu trackerları kullanmaktan mahrum kalıyoruz maalesef.

Port açman şart. Hız da bir farklılık olmuyor diye birşey yok. Rapidshare hızıyla çok rahat indirebilirsin. Belliki port açammamışsın. İnternetten öğren ve aç.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

port açmayı biliyorum hocam aklıma takılan sorun şuanda; vuze kullanıyorum.gayet güzel beğendim. hızım 70-240 arası gidip geliyor.port açtım fakat prog.adını yazıcağım kısma Vuze mi yazıcam yoksa güvenlik duvarındaki adını mı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

angels_demos bunu yazdı:
    -----------------------------

port açmayı biliyorum hocam aklıma takılan sorun şuanda; vuze kullanıyorum.gayet güzel beğendim. hızım 70-240 arası gidip geliyor.port açtım fakat prog.adını yazıcağım kısma Vuze mi yazıcam yoksa güvenlik duvarındaki adını mı

-----------------------------

Ben öyle yapmıyordum. Modemden herhangi bir portu açıyorsun. 10000-60000 arası tercih et. Ondan sonra vuzenin ayarlar kısmına git. Bende Tools-->Options

Oradan yandaki sekmelerden connection kısmına açtığın port numarasını yaz.

Edit: Kendini şanslı say.

btracs.com a baktım. Yukarıda bazı siteler aşağıdakilerden ayrı yazılmış. Onlar üyeliği çoğu zaman kapalı olan trackerlar. Ve de şu anda bazı güzel siteler açık görünüyor. Yanında zaten site kategorisi yazıyor.

http://pretorians.net/signup.php

Macar sitesidir. Macar torrent sitelerine son 3-4 gün içinde baskın yapıldı. ncore.cc gibi dünyanın en iyi sitelerinden sayılabilecek bir sürü site kapandı. Bu ayakta kalan klas sitelerdendir. Macarca olduğu için google translate kullan. en iyi verim: dil algıla -->ingilizce. Sakın türkçeye çeviri yapma. Çok salakça çeviriyor.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

normalde 400-450 ile çekiyorum port acarsam kaç ile çekerim ?

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

utorrent yada bittorrent iyidir sade ve yeterlidir en iyi torrent siteside zamunda dır üyelikler kapalı thepiratebayda temizdir yüksek seedli torrentleri uçarak inriebilirsin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

hangi programı kullandığının pek bir önemi yok. 2 şeye dikkat edeceksin.

1) İndireceğin dosyanın seed ve leech sayıları. Ne kadar yüksek sayılar olursa o kadar iyi. Leech sayısı yüksek olursa aslında indirme hızın yavaşlar. Ancak er ya da geç onlar da bu dosyaları indirip seed konumuna geçeceklerinden çok birşey değişmez. Ama asıl seed sayısı yüksek olmalı.

2) Kullandığın programın ayarlarında kullandığı port numarasını (veya senin belirlediğin bir portu) modeme tanıtmalısın. Yani o portu açmalısın modem ayarlarından. Aksi halde ne kadar hızlı olursa olsun torrent dosyan port bulamadığı için oldukça yavaş iner. Bunu nasıl yapacağım dersen:

http://www.portacmak.com/

burdan bakabilirsin. Olmadı git google'dan arat, zibille yayınlanmış durumda.

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Flashget v3 torrent destekliyor çokda iyi hizda cekiyorum. 500-600 oluyor genelde. zamunda.net suanda en iyi torrent sitesi diyebilirim. :)

=)
Toplam Hit: 2195 Toplam Mesaj: 15