Toshiba A-100 Fan Sorunu...[Nurky]
-
Selam Arkadaşlar,
Yaklaşık olarak 1.5 senedir kullandıgım makinamda ilk defa bi sorun oluyor :| Fan şu anda calısmıyor..
Dün laptop 7 saat falan acık kaldı..fan hiç çalışmadı önce dikkatimi çekmedi ama daha sonra elimi bi koydum sıcacık olmus masanın üstü, yumurta at yumurta pişer o derece..
İşlemcinin yanmasından korkuyorum , bi sorun cıkar diye..
ısısını durmadan kontrol ediyorum 89-90 'dan aşşağıya inmiyor..
dün 22 suları 100 derece bile oldu ısı.. o derece..
Şimdi ben bu fanı tekrar nası calıstırabilirim 2 gün önce bir sorun yoktu ?? :|
bu fan bozulmus olabilir mi ?
bios da bi sorun olabilir mi--> 50 kere kontrol ettim ama..
veya başka ne tür sorun olabilir..
Teşekkürler..
İşlemci Isılarının resimleri :
-
fan belki tozdan çalışmayabilir, bence toshiba ist.daki teknik servisi ara,sor. ve sakın grafik kastırıcı şeyler yapma makinada biliosn fan çalışmıyo yakmayasın vga veya cpu yu :D
-
çok ısınırsa zten pc kapatr kendini.Benim başıma gelen şeyi söliyim 3 çıkışlı fanım vardı çalışmıyodu 2 çıkışlı taktım çalışdı ötekisi ne işe yarıyosa artık.böle bşi olabilir bka.
-
skyvelet dogru söylüyorsun..
çok ısınsa makina kapanır ama kapanmıyorda nalet olası şey..
dün 7 saat acık bıraktım bilgisayarı kapanmadı 7.saatin sonunda ısı 100'ün üzerine cıkmıştı yani..
en son servisi arıcam gibi gözüküyor.. :) -
o kullandigin gosterge programi da arizali olabilir :)
arada bi buzdolabina koy bilgisayari
-
10 dereceye kadar kendini kapatması lazım aslında fan yanışmsa yapacak bişey yok değişmesi lazım ama eğer tozdan pislikten olmuşsa temizleyip bilyesini yağladımı eskisi gibi olur masaüstü değilki açıp bakasın
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------o kullandigin gosterge programi da arizali olabilir :)
arada bi buzdolabina koy bilgisayari
-----------------------------
koymazmıyım abi hemde derindondurucu :D
edit unutmusum :
abi program arızalı diyorsunda ,
zaten program olmadanda ben sıcaklıgı hissedebiliyorum derecelendirme yapamasamda :D
bi everest var bi de speed fan var..
2sinde de aynı şeyleri gösteriyor yani :|
bi çözsem süper olacak
fmde yeni kariyere baslıcam :D -
hajı sen onu en iyisi servise götür. kendin en fazla böle laptop un altına koymalık sogutucu aparatlar war ya 50 60 ytl'ye satılan anca ondan alırsın o da anca kasayı sogutur yani boka yaramas. :))
-
toshibatr ve toshiba.com' a mail attım..
toshibatr destek şeyine mail attım
şimdi toshiba'yı arıcam destek almak amacıyla..
inş bu aksam çözerim :D -
telefonda cozulecek bir sorun degil, mail de de sana servise getirin diyecekler..
belki fanin kablosu bile cikmis olabilir, neden calismadigini gormeden soylemek
sallamak olur biraz..
-
aradım da cok mesgul durmadan yok bekleyin falan diyor..
arıcam biraz sora tekrar olmadı yarın mecidiyeköye gitcem bizim tanıdık var hiscom pc ona götürürüm baktırırım..