Toshiba Dizüstü Bilgisayar Mavi Ekran (BAD_POOL_CALLER)
-
Merhaba arkadaşlar,
Toshiba dizüstü bilgisayarı açıyorum Windows Xp çubukları dönüyor sonra mavi ekran hatası veriyor. Hatada BAD_POOL_CALLER yazıyor.
Bilgisayara daha önceden XP SP 3 kuruluydu.
Format atmayı deneyecektim, bilgisayarda takılı HDD bulamadığını söyledi. Ben de problemin SATA'dan kaynaklandığını anladım ve sata ayarını Compatibility yaptım ve bu sorunu aştım fakat HDD'nin hangi bölümüne formak atıp xp yüklememi isteyeceği ekranda yine aynı hata çıktı: BAD_POOL_CALLER.
Güvenli Mod'da da açamıyorum, pek bir şey yapamıyorum. Sorun ne olabilir? HDD'nin ya da Ram'in bozulmuş olma ihtimali nedir?
Çok acil bir konu, yardımlarınız bekliyorum :)
-
Çok mu zor sordum? :))
-
Hatalı bir driver olma olasılığı yüksek, aynı şekilde donanımdan da kaynaklanabilir. Açılırken f8 e basıp son düzgün ayarlar ile başlatmayı dene, açılırsa sürücüleri kontrol edersin.
Yine olmuyorsa başka işletim sistemi kurmayı deneyebilir, yada live linux dağıtımlarından birini deneyip en azından sorunun donanımdan kaynaklanmadığını anlayabilirsin.
Kesinlikle sorun donanım kaynaklı ise, ona göre farklı yöntemler deneriz.
-
trampfd bunu yazdı:
-----------------------------
Hatalı bir driver olma olasılığı yüksek, aynı şekilde donanımdan da kaynaklanabilir. Açılırken f8 e basıp son düzgün ayarlar ile başlatmayı dene, açılırsa sürücüleri kontrol edersin.
Yine olmuyorsa başka işletim sistemi kurmayı deneyebilir, yada live linux dağıtımlarından birini deneyip en azından sorunun donanımdan kaynaklanmadığını anlayabilirsin.
Kesinlikle sorun donanım kaynaklı ise, ona göre farklı yöntemler deneriz.
-----------------------------Sorunumu önce Vista sonra Win 7 yükleyerek çözdüm zaten, dosyaları da kurtardım. Bu hatayı Xp yüklerken alıyordum ve merak ettim acaba çözüm nedir diye :)
-
izmirdeyse halledelim. yok değilsen, biosu resetle, sata kısmını ide yap yada kimi makinada ahci die geçer onu kapat, sp2 li bir xp at. eğer aynı hatayı alıyorsan hdd nin o partı tam formatla formatlamayı dene. bad sector olabilitesi var. ram olsa win7 falan kullanamazdın hocam.
-
linuxta mavi ekran yok :) dikkat ederseniz linuxcular bu türden sorunlarla karsilasmiyorlar. linuxta hata oraninin cok dusuk ihtimal oldugunu linux bolumundeki konulardan bakabilirsiniz.
-
balik_ bunu yazdı:
linuxta mavi ekran yok :) dikkat ederseniz linuxcular bu türden sorunlarla karsilasmiyorlar. linuxta hata oraninin cok dusuk ihtimal oldugunu linux bolumundeki konulardan bakabilirsiniz.
-----------------------------Eee? 1237891326789da 1 aldığımız bu hataya karşı Linux mü öneriyorsun :)
-
diz-top kaçgünlük
-
x-files bunu yazdı:
diz-top kaçgünlük
-----------------------------2 yıl sanırım :))
-
garantisi bitmediyse hemen götür derim
-
x-files bunu yazdı:
garantisi bitmediyse hemen götür derim
-----------------------------Yok hoca gerek yok salla :)
Sanırım diğer mesajlarımı okumadın?