Toshiba Satellite Restart Sorunu
-
Funky_Punky bunu yazdı:
-----------------------------Şarjda değilken de aynı şeyi yapıyor. Model: Satellite L20-100
-----------------------------
ana karttta batarya ayaklarına bak hocam temas etmiyo olabilir artı bir teknik servise kısa devre varmı yokmu baktır -
78 C bir pc için yüksek bir sıcaklık sorun oluşturabilir dikkat edin
-
emcyaman bunu yazdı:
-----------------------------78 C bir pc için yüksek bir sıcaklık sorun oluşturabilir dikkat edin
-----------------------------
Benim dizüstünün işlemcisinin normal çalışma sıcaklığı 65-70 derece. Sıcaklığın en fazla 85 dereceye çıktığını gördüm :)Dizüstü bilgisayarlarda sıcaklık çok sorun değil. Masaüstülerde daha fazla sorun. Dizüstü bilgisayarlarda çok fazla ısınmalara karşı bilgisayar kendini koruyabilir ama masaüstülerde böyle birşey yok :)
-
Masaüstü bilgisayarlarda da termal koruma vardır eğer milattan önceki Athlon XP lerden bahsediyorsanız olabilir
-
Masaüstülerdeki koruma, dizüstü bilgisayarlardaki kadar sağlam olmayabiliyor. Açıkçası masaüstülerin korumalarına güvenemiyorum, çünkü çalışırken yanan anakart bile gördüm. Dizüstü bilgisayarlarda böyle bir problem yok. Anında res çeker, eğer sorun devam ederse bilgisayar açılmaz...