Toshiba'nın Gözlüksüz 3D'li Laptop'u Ve Nasıl Çalıştığı (Türkçe Anlatımlı)
-
3d teknolojisi zaten var fakat gözlük olmadan göstermek için fazlaca kasmışlar gibi. mesela iki kişi yan yana film izleyemeyecek bu teknolojiyle sanırım çünkü perfpektifi kullanıcının gözüne göre veriyor. iki kullanıcı aynı ekrandan 3d görüntü alamayacaksa 40 kişilik sınıfta nasıl 3d ile ders anlatılabilir ki?
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------
3d teknolojisi zaten var fakat gözlük olmadan göstermek için fazlaca kasmışlar gibi. mesela iki kişi yan yana film izleyemeyecek bu teknolojiyle sanırım çünkü perfpektifi kullanıcının gözüne göre veriyor. iki kullanıcı aynı ekrandan 3d görüntü alamayacaksa 40 kişilik sınıfta nasıl 3d ile ders anlatılabilir ki?
-----------------------------katılıyorum hacım.ama onuda aşarlar bence :D 10-15 sene sonrası gerçekten ilginç olucak :D
-
amerikada 1.119 dolar bakalım türkiyeye gelene kadar ne olur :D bi 5 milyarı bulur heralde D:
-
görmeden inanmam arkadaş..bi denicem önce öle inanırım anca...ama flight simulator fena zevkli olurdu =)
-
harika. yakın zamanda görüntü dokunma duyusunu da algılar.
-
hworm bunu yazdı:
RockZs bunu yazdı:
oyuncaktan öteye gitmez bu teknoloji ama gidip bi' incelemek lazım.
-----------------------------Niye öyle dedin ki üniversitede 3d projecktörle tıp dersi verildiğini düşün :D kalbi 3 boyutlu anlatıyor hoca yada motor bölümünde bir dersde motor aksamının 3 boyutlu anlatıldığını bence eğitim sektöründe mutlaka olması gereken bişey heleki türkiye e-eğitime geçmeye çalışıyorken bakalım tayyeap tablet pc sözü verdi sözünü tutarsa bunun gibi teknolojileri eğitimde görürüz :D
-----------------------------bu teknolojiyi yanlış anlamışsınız. gözlüksüz 3d sadece.... 3d projektör değil. bu makinaya aynı anda 2 kişi bakarsa görüntü bozulacaktır, ayrıca düz ekranda 3d hiç güzel değil....
-
kafkafkaf bunu yazdı:
hworm bunu yazdı:
RockZs bunu yazdı:
oyuncaktan öteye gitmez bu teknoloji ama gidip bi' incelemek lazım.
-----------------------------Niye öyle dedin ki üniversitede 3d projecktörle tıp dersi verildiğini düşün :D kalbi 3 boyutlu anlatıyor hoca yada motor bölümünde bir dersde motor aksamının 3 boyutlu anlatıldığını bence eğitim sektöründe mutlaka olması gereken bişey heleki türkiye e-eğitime geçmeye çalışıyorken bakalım tayyeap tablet pc sözü verdi sözünü tutarsa bunun gibi teknolojileri eğitimde görürüz :D
-----------------------------bu teknolojiyi yanlış anlamışsınız. gözlüksüz 3d sadece.... 3d projektör değil. bu makinaya aynı anda 2 kişi bakarsa görüntü bozulacaktır, ayrıca düz ekranda 3d hiç güzel değil....
-----------------------------yanlış anlamadım hocam bu teknolojiden yola çıkarak ilerde olabilecek bir kaç şey söyledim.neden olmasın dedim :D eksikleri olduğu doğru ancak ilerde onlarıda giderirler :) bu arada neden düz ekranda 3d güzel değil açabilirmisin hacım ?
-
göz yorucu geliyor benim hiç hoşuma gitmiyor(kişisel beğeni), 3 boyutlu hologram teknolojisi apayrı bi dünya şu an zaten gelişkin durumda ancak ürünleştirilebilecek noktaya gelmedi (tahminen en fazla 10 yılı var), hologram müthiş olur ama 3d göz yorucu :)
-
faraza gaciyle birlikde filim izleyecez bu yüz tanıma şeysi nasıl işleyecek? bana 3D gaciye 2D gösterip kavga mı ettirtecekler bizi :| ondan sonra al sana teknoloji ilişkileri kötü etkiliyor olayı :D