Tp-Link Modem Arayüzü
-
Hocalar şimdi komşunun wifi'sini kırdım fakat laptop'umu kullanan bütün ev sakinleri wifi şifresini öğrendi bende bu durumdan rahatsız olmaya başladım hepsini uyarmama rağmen hala giriyorlar internete. Konunun özeti bu. Yapmak istediğim modeme girip şifreyi değiştirmeleri için wifi adını değiştirmek.
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1
Bunların hepsini denedim bir türlü modeme giremedim ne yapacağımı bilemedim. Modemin modelinide bilmiyorum yani wifi adı şu anda ''TP-LİNK_77628C'' şeklinde yazıyor. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
-
başlat > cmd
ipconfig /all
-
bağlantı ayrıntılarından
ipv4 ağ geçidi adresi neyse arayüz ipsi de odur.
Ama şifresi değişmiştir erişemeyebilirsin.
-
Eğer hiçbir şekilde ulaşamıyorsan, modemini sıfırlaman gerekebilir.
Neden diye sorarsan ;
bir aralar (halada devam ediyordur ) tr ip aralıkları taranıp default şifre veya wps kullanan tp linklerin modem ara yüzlerine girilip , dns serverları degiştirilmekteydi.
Ardından modem ara yüzüne giriş kapatılıyordu.
Böylelikle sağa sola girerken birdne karşınıza reklam penceresi cikiyor ve adamlar kazanç sağlıyor yada farklı farklı şeyler yapıyorlar
-
bende 1 hafta geçmeden neden kota bitiyor diyordum yakalandınız!
şaka bi yana TP-LINK'lerde öyle bir sorun var sanırım bende de oluyordu uzaktan erişemiyordum illaki kablo ile bağlanıp erişmem gerekiyordu ya da modemi aç kapat bi tabi bunu yapman için komşunun şalterini indirip kaldırman gerekiyor. Evde bi alet bozulursa ki o zaman kötü olur. :)
-
torpedo_XL bunu yazdı
başlat > cmd
ipconfig /all
192.168.1.1 yazıyor fakat giremiyorum ''bu sayfa görüntülenemiyor'' yazıyor
-
pSkpt bunu yazdı
bende 1 hafta geçmeden neden kota bitiyor diyordum yakalandınız!
şaka bi yana TP-LINK'lerde öyle bir sorun var sanırım bende de oluyordu uzaktan erişemiyordum illaki kablo ile bağlanıp erişmem gerekiyordu ya da modemi aç kapat bi tabi bunu yapman için komşunun şalterini indirip kaldırman gerekiyor. Evde bi alet bozulursa ki o zaman kötü olur. :)
:) hocam evin etrafı kalabalık hangi evden aldığımı bilmiyorum bile bütün odalarda aynı çekiyor :)
-
Genki bunu yazdı
Eğer hiçbir şekilde ulaşamıyorsan, modemini sıfırlaman gerekebilir.
Neden diye sorarsan ;
bir aralar (halada devam ediyordur ) tr ip aralıkları taranıp default şifre veya wps kullanan tp linklerin modem ara yüzlerine girilip , dns serverları degiştirilmekteydi.
Ardından modem ara yüzüne giriş kapatılıyordu.
Böylelikle sağa sola girerken birdne karşınıza reklam penceresi cikiyor ve adamlar kazanç sağlıyor yada farklı farklı şeyler yapıyorlar
başka çare yok diyorsun yani
-
telnet kısmı kapatılmamış ise telnet üzerinden erişebilirsin,
-
Genki bunu yazdı
telnet kısmı kapatılmamış ise telnet üzerinden erişebilirsin,
daha önce kullanmadım nasıl işler nasıl yaparım ?
-
calıstır > cmd
telnet 192.168.1.1
muhtemelen kapalıdır
acik ise kullanıcı adı ile şifre isteyecektir