TR Yazılımcı Maaşları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    iskeltan bunu yazdı

adam kendine junior team lead yazmis :D 

genel olarak ortalama alindiginda rakam dogru sayilir. 200k'lar dahil cok acayip fiyatlar degil, bugun 10k dolar kazanabilirsen 200k yapiyor zaten.

Hocam adamın liderlik konusundaki ilk iş deneyimi olduğu için junior team lead yazmış olamaz mı ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    iskeltan bunu yazdı

adam kendine junior team lead yazmis :D 

genel olarak ortalama alindiginda rakam dogru sayilir. 200k'lar dahil cok acayip fiyatlar degil, bugun 10k dolar kazanabilirsen 200k yapiyor zaten.

Hocam adamın liderlik konusundaki ilk iş deneyimi olduğu için junior team lead yazmış olamaz mı ?

Team Lead haline gelen adam hiç bir yere junior yazmaz bir daha :D

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

Tüm gün oturan torpilli masabaşı elemanları 20k üstü alıyor artık. Yazılım sektörü de bitmiş. Nitelikli amelelik.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamahawk
    gamahawk's avatar
    Erkek

Bu maaş konusu gerçekten çok garip bir yere gidiyor. kendini gösteren iş yapan adama istediği fiyat geliyor gerçekten. Adam kendi şirketinde çalışırken 2x teklif geldiğinde bunu şirketine söylerse şirket bu adamı tutmak için çok ciddi rakamlara çıkıyor. malum ülke şartlarında her alanda kalifiye eleman bulma sıkıntısı var, şirketler adamına sahip çıkmak zorunda bu adam gitse yerine geleceği kişide 2x halini isteyecek doğal olarak. Bir de işin diğer yüzü var. Getir, Trendyol, Teknasyon, HB gibi şirketler yüzünden piyasa öyle bir hypelandı ki 2 sene önce maaşlar deli gibi uçtu özür dilerim ama bir s2m bilmeyen adamlar bile başka şirketteki 10+ yıl deneyimli elemanla aynı rakamları ister oldu bunu gören deneyimli elemanlar işi bırakıp yurtdışına kaçtı yada şirketi zorlayarak zam aldı.

Ben de DevOps olarak çalışıyorum arada mülakatlara giriyorum yeni mezunlarda öyle bir izlenim var ki sanki piyasada havadan para dağıtıyorlar hiç bişi bilmeyen adam bile 20+ istiyor hakkıdır değildir buna ben karar veremem ama dışarıda nasıl tanıyorlarsa sektörü, çoğunun yüzünde sırtlan görüntüsü var ne koparırsam kardır havasındalar. Yeni mezun arkadaşlara sesleniyorum elbet para kazanacaksınız ama hiç bir şirket yukarıda saydığım 4 şirketin gücünde değil kimse size hiç bir şey bilmediğiniz halde o imkanları sağlamaz.

Ha bir de şu twitterda cafe cafe gezip saat başı tweet atıp, ona buna cevap verip, 20 satır kod yazan tipler gibi olamayacaksınız bu adamlar şirketlerin influencerı zamanında çalışmışlar ok ona eyvallah,  iş yapmaktan çok şirketin reklamını yapmaya çalışıyorlar ama öyle bir dünya yok lütfen inanmayın bunlara. farkettiyseniz çoğu frontend yada test çidir bir security ci, backend dev yada sistemci adam böyle çalışmıyor haberiniz olsun :D

kimseyi kırmak yada hedef göstermek gibi bir niyetim yoktur, sadece kendi bakış açımdan sektörü değerlendirmek istedim. Sevgiler :)

gamahawk tarafından 31/May/23 23:49 tarihinde düzenlenmiştir

hawk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Yine zenginin parası züğürdün çenesini yormuş :)

Öyle ortalama maaş diye birşey yok arkadaşlar. Ne yaptığına ve duruma göre çok değişken birşey.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

Yine zenginin parası züğürdün çenesini yormuş :)

Öyle ortalama maaş diye birşey yok arkadaşlar. Ne yaptığına ve duruma göre çok değişken birşey.

"zenginin malı züğürdün çenesini yorar" cümlesindeki mal para değil, bir tehdit cümlesi hocam :D

Bu arada filtreleyerek tam sonuç almak isteyenler için;

https://hakanolgun.github.io/maaslar/search

Acı Çekene Saygı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

benim gördüğüm kadarıyla maaş komple şans işi ya. tabi yetenekleriniz size bi alt limit sunuyo. 5+ senelik tecrübeli yazılımcıysanız kimse size asgari teklif etmez ama seninle aynı yeteneklere sahip biri şansa senden 50% fazla alabiliyor.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crystalmeth
    crystalmeth's avatar
    Erkek

maaş konusunda tüm olay kendini pazarlamayla alakalı

istediğin kadar teknik bil mal yönetici + yalaka IK olunca maaş sınırlı. 

“Fortes Fortuna Adiuvat”
Toplam Hit: 3384 Toplam Mesaj: 29
yazılımcı maaşları