folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder [Trainer]Dma Hacking Yardım.(İngilizcesi İyi Olan Biri Olayı Çözer)

[Trainer]Dma Hacking Yardım.(İngilizcesi İyi Olan Biri Olayı Çözer)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

-------------------------------------------------------------------

Ok, so this tutorial is going to focus more on defeating DMA in the game and letting you use your trainer when the game’s memory locations are changing as the game is turned off and on etc,
    Righty! lets get started!

Ok, so firstly download the 2 tools at the top, most of you should have t-search and TMK.

Right, so first pop open t-search and get your game loaded in the normal way, for this instance here I will be making my AOE 2 TC trainer with this but you lot can use any game as this guide can be used with any game you want.

So I have AOC open along with T-SEARCH, I would start a game and find the memory locations for food wood gold or stone, if you don’t know how, go and read the noobs guide!

After finding your memory locations through searching them down, add them to the list at the side.
    THIS IS WHERE WE DO SOMETHING DIFFERENT!
    Ok, so you may have noticed the auto hack bit up where file is, click that and click Enable Debugger.
    Now click Auto Hack Window.
    You will now have the Auto Hack window open, don’t close it!
    Go back to your memory locations list and select one and click the now coloured auto hack button (the one with the skull and crossbones).
    Go back into the game and let the value decrease or increase depending on which one you want to prevent happening. When you get back into the game, let it do this, pause and come back out, now you will see some confusing writing on the auto hack window, depending which has been done, this is where the ASM calls whatever to happen, now if you see when you put a red smiley in it and go back into the game, it wont increase/decrease (depending on what you chose it to do).
    Now, you can write this into TMK using a deferent method than shown before!

Ok, so pop open TMK and start the basic stuff off, 2 buttons etc, now you right click your on button and click write memory actions, you will now instead of clicking wiz go back to auto hack and click the TMK tab the click TMK Script, you will see the “patched script” which is hack on and the “unpatched script” which will turn it back to normal, I suggest storing these on notepad or something just to be safe if it crashes etc. now you will paste that into the tmk box which says “test script button 1” (the one you usually “wiz” from) and do the same for the other button, that’s all there really is to it!
    You can now just build your trainer as you usually would in TMK and it should work and defeat DMA!

There you have it, sounds complicated, isn’t complicated, but was a pain in the arse to write up!

Now, Have fun hacking

-----------------------------------------------------------------

şimdi ben becerebildiğim yere anlatmaya calisayim tsearch i aciyoruz

open process diyoruz

adreslerini çözmek istediğimiz oyunu aciyoruz

sonra  "init new search" (buyutec olan) adresini bulmak istediğimiz değeri giriyoruz

eğer 1 den sonra sonuc warsa "next searh" yapıyoruz (altinda noktalar olan buyutec)

sonuc 1 dusunce

2 kere tiklayip sağ tarafa cekiyorz

daha sonra autohack den enable debugger i seciyoruz deaktif oluyor

sonra sağ tarafın ustunde beyaz yuvarlak bise cikiyor bıyıklı bi surata benziyor sanirim ona tikliyoruz

daha sonra 

autohack>auto hack window  aciyoruz

oyuna dönüp adresini bulmak istediğimiz değeri düşürüyoruz yada yükseltiyoruz(örnediğin oyunda altin hack i yapcaz altinin adresini bulduk window hack acikken surekli altin harciyoruz kazaniyoruz)

buraya kadar ben yaptm

--------------------------------------------------------------

kırmızı simge koy gibi birşey diyor fakat bende 4,5 tane sonuc cikti autohack window da neye göre koycam :S

daha sonra ne yapıcam. burda takıldım yardım eden cbi mürid cikar inş. :S

-------------------------------------------------------

bide örneğin needforspeed de nosun adresini nasıl bulcaz rakam yok birşey yok :S bu konudada yardım ederseniz süper olur :D

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

TSearch Basic Search

- Open Process
    - Init new search (magnifying glass)
    - Select type of search
    - Type value your searching for
    - Select size (byte, float, double)
    - Click ok

TSearch AutoHack

Once you find the value you were looking for click the address in the table on the left, now press the (small green + button) this will add the address to the table on the right.

Now that you have the address in the table on the right, select the menu item AutoHack and select Enable Debugger from the list.

Right click on the address in the table on the right and select AutoHack from the list.

TSearch is now watching the address you AutoHacked for any changes.

Now go back to the game and do something that would change the value at the address you AutoHacked...

For instance if you AutoHacked the address for Ammo, shoot the gun a few times.

Now that you have changed the value at the address you AutoHacked, you can go back to TSearch and see what it found.

If you shot a bullet, TSearch prolly found the decreaser. If you got ammo or reloaded yer gun, TSearch prolly found the increaser.

If you simply want to NOP (No operation) the found addy(s) in the AutoHack window, select the addy in the AutoHack window and select the menu item Edit then select Patch.

Whatever you selected is now patched or NOP. If you patched the decreaser your ammo will no longer decrease. If you patched the increaser you ammo will no longer increase.

If you want to know what to put in TMK, select the addy in the AutoHack window, and select the menu item Tmk then select Button script and read the instructions.

belki biraz daha yardımcı olur anlamaya

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek

Onayla, bundan dolayı bu özel ders, senin, oyunun hafıza yerlerinin, oyunun, zaman zaman ve benzerleri dönmüş olduğu gibi değiştiriyor olduğu zaman senin eğiticini kullandığın oyun ve kiralık evde DMA'i yenmekte daha çok odaklayacak, Righty! Başlanmaya izin ver!
    Onayla, bundan dolayı ilk olarak üstte 2 aleti indir, senin çoğun, t-arama ve TMK'e sahip olmalıydı.
    Doğru, öyle ilk pop, t-aramayı açar, ve senin oyununun, normal yolda yüklediğini alır, bu örnek için ben burada, bunla benim AOE-2 TC eğiticimi yapıyor olacağım, ama parçanın, bu rehberin, senin, istediğin herhangi bir oyunla kullanılabildiği gibi herhangi bir oyunu kullanabildiği sen.
    Bundan dolayı benim, T-aramayla beraber AOCim açık var, ben, bir oyuna başlayacaktım, ve yiyecek tahta altını veya taş için hafıza yerlerini bulacaktım, eğer sen, nasıl olduğunu bilmezsen, gidecekti, ve noobs rehberini okuyacaktı!
    Aşağı onları aramak boyunca senin hafıza yerlerini bulmaktan sonra, kenarda listeye onları ekler.
    Bu, bizim, bir şeyi farklı nerede yaptığımızdır!
    Onayla, bundan dolayı sen, araba beygirinin, kendisinin dosyanın olduğu yukarını ısırdığını fark etmiş olabilirsin, onu tıklayabilirsin, ve tıkırtı, onarıcıyı sağlar.
    Şimdi tıkırtı araba beygir penceresi.
    Sen şimdi, araba beygir penceresine açık sahip olacaksın, onu kapatmazsın!
    Dön, senin hafıza yer listen ve seçkin olan ve tıkırtıya şimdi renkli araba beygiri, ilikler (Çapraz kemikli kurukafayla biri).
    Oyuna dön, ve değerin, azalttığı veya güvenmeyi artırdığı izin verilen senin, hangisini olmayı engellemeyi istediğin. Senin, oyuna döndüğün zaman, onun, bu yaptığı, durakladığı ve dışarı döndüğüne izin verdi, sen şimdi, araba beygir penceresinde bazı şaşırtıcı yazıyı göreceksin, yapılan bağlı olma, bu, ASM'in, her ne olmuş olacak olduğunu nerede çağırdığıdır, şimdi, eğer sen, senin, onda kırmızı bir smileyi koyduğun zaman ve oyuna döndüğün zaman görürsen, alışmış o, azalmayı artırır (Senin, yapması için onu ne seçtiğine güvenmek).
    Şimdi, sen, gösterilen daha önce bir deferent metodunu kullanıyor olan TMK'e bunu yazabilirsin!
    Onayla, bundan dolayı pop, TMK'i açar, ve, 2 düğme ve benzeri olan temel malzemeye başlar, sen şimdi doğru, senin üzerinde düğmeyi tıklarsın, ve tıkırtı, hafıza hareketlerini yazar, sen şimdi wizin, araba beygirine döndüğü ve TMK kayışını tıkırtı TMK metnine tıkladığını tıklamanın yerine, yapacaksın, sen, üzerinde beygir olan "Yamanan metin"i göreceksin, ve "Yamanmamış metin

Temel TSearch, arar, yeni -Açık süreç- Init, arar (Büyüteç) -Aramanın seçkin tipi- tipi, senin aramana değer biçer, sen -Seçkin boyut (Yüzen şey olan byte, ikiye katlar)- tıkırtısı, TSearch AutoHack'ı onayladığı için, değeri bulduğun andan itibaren, sen, tıkırtıyı solda masada adrese arıyordun, şimdi, bunun, sağda masaya adresi ekleyecek olduğu (Küçük yeşil+ ilikle)e bastırır.
    Senin, sağda masada adresin olduğu düşünülürse, menü maddesini AutoHack'a seç, ve seç, listeden onarıcıyı sağla.
    Doğru, sağda masada adreste tıklar, ve listeden seçkin AutoHack.
    TSearch şimdi, sen adresi izliyor, herhangi bir değişiklik için AutoHacked'dir.
    Şimdi, oyuna döner, ve sen adreste değeri değiştirecek olan bir şeyi yapar, AutoHacked'dir...
    Örneğin eğer sense, cephane için adresin olduğu AutoHacked, birkaç kez silahı vurur.
    Senin, sen AutoHacked'in olduğu adreste değeri değiştirdiğin düşünülürse, sen, TSearch'a dönebilirsin, ve onun, neyi bulduğunu görebilirsin.
    Eğer sen, bir kurşunu vursaydın, TSearch prolly, azaltıcıyı buldu. Eğer sen, cephane veya tekrar doldurulan yer silahını alsaydın, TSearch prolly, artırıcıyı buldu.
    Eğer sen basitçe, (S) NOP'e AutoHack penceresinde (Hiçbir çalışma değil) bulunan addyı istersen, AutoHack penceresinde addyı seç, ve menü maddesinin, sonra seçkin yamayı düzelttiğini seç.
    Senin, her neyi seçtiğin, şimdi yamanandır, veya NOP. Eğer sen, azaltıcıyı yamasaydın, senin cephanen artık, azaltmayacak. Eğer sen, sen artırıcıyı yamasaydın, cephane artık, artırmayacak.
    Eğer sen, TMK'de koymanın neyin olduğunu bilmeyi istersen, AutoHack penceresinde addyı seç, ve sonra seçkin Tmk'in, metni iliklediği menü maddesini seç, ve talimatları okudu.

Bozamaz Aramızı Yarasa
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek
    bu yazdiğimtüründe ingilizceden farkı yok zaten :D bi site uzerinden yaptim

Bozamaz Aramızı Yarasa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek
    Cok komik oluyo bu makina cevirileri. Beni herzaman güldürmeyi başarıyorlar :D

...Orada Olmayan Adam...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    trojrn = tahta at :D ii ende abd 11. başkanı

tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

"Trainer nasıl yapılır"

Diye aratsan google da.

Cevapları bulursun.

Boktan bir memory editorle basit bir iş.

(En azından oyunlar manasında :|)

Aratıyorsun değeri.

(Onlarca sonuç çıkıyor tabii...)

Sonra değiştiriyorsun değeri

Tekrar aratıyorsun..

Tek sonuç kalana kadar.

Sonra biliyorsunki aradığın değer o.

Sabitliyorsun, olay kapanıyor.

Bkz: Dota da 5HP'si, 50k olan insan :P

Adam bu iş için T-search kullanmış.

Ararsan daha bir dünya MemoryEditör var piyasada :|

Hatta döküman arşivinde de var bu tarz dökümanlar.

NOT: Boşuna umutlanmayın,

MultiPlayer da bu ayaklar işe yaramıyor :)

Disconnect'i yiyorsun. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    CheatEngine mi ne var.Herşey içinde,tuttorialleri bile var.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek
    ben trailer yazmayi sormuyorum hocam DMA (Direct Memory Access: Direkt Bellek Erişimi) kırmayı soruyorum söle değer bulmak basit bir olay cheat engine mhs vs bi ton programi  war oyunun acip kapattiginda yada bölüm fln gectiginde adresleri değişen oyunlar var farza ediyorum adres 0964931C bu bölüm geciosun 0964931B oluyor fln surekli değişiyor bununla ilgili turkce dokuman yok buldugum en basit ingilizce dokuman yukarda ki büyük ihtimalle yazıyı okumadiniz okusaydiniz anlardınız derdimi diye dusunuyorum :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek
    dma ya kod enjekte ediyoruz önce bir boşluk buluyoruz sonrası nasıl bilmem. Hay amk yaa. Eskiden static memory olan oyunlar vardı bi trainer çakardım biterdi. şimdi dma var. birde flash oyunlarında hile yapılamıyor. adres paso değişiyor. Buradan sesleniyorum. DMA' kırmayı başaran arkadaşlar varsa para verip öğrenecem en sonunda. bilen varsa yardım etsin arkadaş. Dynamic memory allocation. adresi Tsearh ile arayıp bulursunuz yada artmoney professional filan. ama bir kere yapmışken tam yapalımda bitsin. her seferinde adres aramaktan ebem skldi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

DMA'yı ben "dynamic memory allo..." ' lu birşey biliyorum. "Direct Memory Access" diye birşey duymadım. =) Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bahsettiğiniz pointer olayı. Pointer statik adresleri kontrol eder ve statik adresler bölüm geçince, oyun kapanıp açılınca vs. benzeri durumlarda değişir yani pointer'ı bulamazsanız hiçbirşey yapamazsınız. Pointer olayını uzun uzadıya anlatamam ama aşağıda hazırlamış olduğum ve size yardımcı olabileceğini düşündüğüm görsel bir döküman var.

http://www.trgct.com/users/caliber/tutorials/Step%209/

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 6295 Toplam Mesaj: 12