Trigonometriden Anlıyan Müridler Yardım Bekliyorum (Çözemediğim Sorular)
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaş özel açı gelir felan diyosunuz ama 3. sorudan felan özel açı gelmiyor direk cos teorominden felan olmuyor yan sonuç özel açı gelmiyor
-----------------------------|AB| yi ne buldun 3. de
-
black_lord bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Adam nası görsün bunu hoca.:S
-
yaptığım 1. soruda işlem hatası var cos teoreminde +2a.b.cosc -2a.b.cosc olacak cevap sadece işaret değişecek cevap +a
-
cillop gibi görünüyo :D yan çevirsin bira bide uzaklaştırdımı 1. hamur kağıt gibi gösterir :D
-
black_lord bunu yazdı:
yaptığım 1. soruda işlem hatası var cos teoreminde +2a.b.cosc -2a.b.cosc olacak cevap sadece işaret değişecek cevap +a
doğru hoca .
3_ soru çok karışık buldum ama bulamadım aslında -
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
black_lord bunu yazdı:
doğru hoca .
3_ soru çok karışık buldum ama bulamadım aslında
-----------------------------1. soru bi B açısı için Bide A açısı için cos teoremi taraf tarafa topla sonra 2a parantezine al diğer ifade 0 a eşit olmalı eşitle sıfıra a yı diğer tarafa at (-) parantezine al istenen ifade elimizde.. zuk bırak soruyu :D çıkar o
-
black_lord bunu yazdı:
-----------------------------Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
black_lord bunu yazdı:
doğru hoca .
3_ soru çok karışık buldum ama bulamadım aslında
-----------------------------1. soru bi B açısı için Bide A açısı için cos teoremi taraf tarafa topla sonra 2a parantezine al diğer ifade 0 a eşit olmalı eşitle sıfıra a yı diğer tarafa at (-) parantezine al istenen ifade elimizde.. zuk bırak soruyu :D çıkar o
Tamam hoca ben daldım soruya çözersem sabaha yazıyorum :d -
3. soruda |AB|=x ise o anlattığım işlemlerden sonra xkare + 2x-2=0 çıkıyor x burdan nah çıkar o soru hatalı olmasın kökleri yok bunun delta küçük 0 çıkıyor buda karmaşık sayılı kökü var demek soru garanti hatalı yada fantazy yapmışlar :D
-
trigonometriyi iyi öğrenmek gerek, lisede yattım üzerine ünide 4 kez calculus aldım :)
-

walla trigonometrim pek iyi değildir ama bu soru çok bariz.
x=cosb*c, y = cosc*b, x+y=a => cosb*c + cosc*b = a