Tripod Kullanımı?
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Aynı dertten muzdarip olmuşuz, ben sana hem mevzuat kısmını hem de başımdan geçeni anlatayım sıkmadan.Bir projem vardı, Kars'tan başlayarak Doğu Ekspresi hattını fotoğraflamak.Bu fotoğraflama işinin Doğu tarafından 5. durağı olan Kayseri garında senin yaşadığın sıkıntıyı çektim.Gar müdürüyle kavga ettik, polis geldi vs. İçime baya dert oldu, çünkü Doğu Ekspres günde 2 seferi olan bir tren.Neyse, işimiz zaten hukuk, kanun-tüzük-yönetmelik-genelge-yönerge-talimat ne varsa tarıyorum bu konuyla alakalı, ortaya bir şey çıkmadı. TCDD'ye bilgi edinme kanunundan faydalanarak başvuruda bulundum.17 gün sonra mektup yoluyla ilgili mevzuatı bana gönderdiler.(Aslında mevzuatların kişiler başvurmadan da herkese açık olması gerekir. Bkz: Hukuki Güvenlik-Öngörülebilirlik.) Yönergeye göre TCDD Bölge Müdürlüklerine ya da TCDD genel müdürlüğüne amatör çekim yapacağıma dair istemi belirten nüfus cüzdanı fotokopili ekli bir dilekçe göndermem gerekiyormuş.Gönderdim ve 20 gün sonra 1 yıl geçerliliği olan izin belgem geldi.Şu an T.C'deki her garda ve istasyonda çekim yapabiliyorum.Hatta bazı gar müdürleri müdür yardımcıları bile olaydan habersiz olacak ki, gösterdiğim izin kağıdının gerçekte var olup olmadığını bilmediğinden merkezi arayıp bu şekilde ikna oluyorlar.Velhasıl kelam,ilginç bir durum : ) Kolay gele, ışığın bol ola.
-----------------------------
geçen kış kayseri garında tripod kurdum gece saat 2. bir güvenlik napıyonuz sesleri filan
aynı yerde aynı dertten muzdarip olmuşuz.
ayn belgeden ben de almak istiyorum. yardımcı olabilirsen sevinirim -
Dediğim gibi, dilekçe + nüfus cüzdanını TCDD Genel Müdürlüğü'ne gönder.Ya da istersen bekle, bana gönderdikleri yönergeyi atmamışsam, bir bakıyım iş yerine,işin garanti olsun. CcC Fotoğraf yolu yokuştur, gar müdürlerini tokuştur CcC Işığın bol olsun : )