Trt"De Ulusal Gunler Temizligi !
-
TRT'de 'ulusal günler' temizliği
Bundan böyle, 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım'da özel yayın yapılmayacak
Geçen yıl 23 Nisan’da “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Uygulama Talimatı” yayınlayan ve program akışını, hangi radyoların hangi anonsu yapacağına kadar ayrıntılı planlayan TRT, bu yıl bu uygulamadan vazgeçti. Günlük normal program akışı sürecek, o gün yayın yapan programcıları kendi inisiyatiflerinde konuya yer verirse verecek.
TÜRKİYE Radyo Televizyon Kurumu (TRT), radyolarında ulusal bayramları içeren
özel gün ve haftalarla ilgili “özel yayın” uygulamasına son verdi. TRT’ye bağlı radyolarda ulusal günler için yayın düzenlemek programcının inisiyatifine bırakıldı. Özel gün yayınlarında, TRT’ye bağlı tüm radyolar ortak yayına geçip, farklı bölümleri yayınlıyorlardı. TRT Genel Müdürlüğü’nün özel gün ve haftalara ilişkin “özel yayın talimatı” vermediği Radyo Dairesi Başkanlığı, 2009 yılındaki hiçbir ulusal bayram için özel yayın yapmayacak. Geçen yıl özel kutlama anonsu ile başlattığı ve “Yaşasın 23 Nisan”, “Atatürk ve Çocuk”, “Ata’nın Işığında Eğitim” gibi programlarıyla “Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini” ön plana çıkartan kurum,
artık ulusal günleri, var olan programların içinde, programcının isteğine göre
düzenleyecek. Yani ulusal bayramlar programcının keyfine göre değerlendirilecek.
Geçen yıl özel kutlama anonsu ile açılan 23 Nisan özel yayınında “Yaşasın 23 Nisan”, “Uygarlık Yolunda”, “Atatürkçü Düşünce ve Çağdaşlaşma”, “Atatürk
ve Çocuk”, “Ata’nın Işığında Eğitim” gibi 11 anlamlı program hazırlanmıştı. TRT Radyo-1’in bu seneki 23 Nisan yayın içeriğinde ise normal gün program
akışı sürecek. 23 Nisan Perşembe günü yayınlanacak günlük program akışında
“Atık servettir”, “Ekonomi Günlüğü”, “Din ve Ahlak”, “Spor Dünyası” ve “Can Eriklerinin Düşleri” gibi programlar yer alıyor.
10 Kasım için de geçerli
TRT’nin “özel program yapmama ve yayın akışı hazırlamama” uygulaması, 23
Nisan’ın ardından gelecek olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos
Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nü de kapsayacak. -
O.o
-_-!
-
Değişik bir uygulama. Yankılarınının iyi veya kötü olduğunu ilerleyen günlerde görecez.
-
Pek şaşırmadım. trt6 dan sonra herşey beklenir :|
-
Trt demişken bu programı kesin izleyin.
Oldukça güzel olacak: http://www.trt.net.tr/TV/Detay.aspx?proid=8930&tur=TV
-
Trt'nin ozellikle trt2 nin kaliteli kulturel yayinlari vardi hepsi makaslandi anasini satim.
-
vay anam vay
zaten 23 nisanla kutlu doumu çakıştırıyolardı, hatırlarsanız geçen yıl böle bi konu açılmıştı
-
Adamlar kendi kulturunu,kendi moda anlaysini olusturuyorlar git gide...
Adana - Seyhan Kulturmerkezi diye bir yer actilar. Etkinlik programina bakin 1tane tiyatro ,1tane evrensel bir kulturel etkinlikyok. Anadolu Genclik Vakfi , Ensar Vakfi,Semarkand Vakfi,Gulen Yuzler Dernegi , Said Nursiyi Yasatiyoruz konferansi...Isin bir diger yanida Adana Muftulugu kendi bunyesinde etkinlikler duzenliyor , Kutlu Dogum Haftasi , Mirac Gecesi vb. Merkez Camiide etkinligini yapiyor ve vatandasi davet ediyor ve aciklamalarindada her onune gelenin konferansina katilmayin diye soyluyorlar.Seyhan Kulturmerkezinde Furkan vakfi diye bir vakif cikmis Ataturkun anasina avradina kufur edecek kadar ileri gidiyor.Ulan serefsiz o konusma yaptigin salon bile bu cumhuriyetin mali...Allahtan bizim buralarda oyle tarikat yapilanmalari cogu ilden daha az bundada en buyuk etkni Muftulugun iyi calismasi.Millete dini bilgiyi gelin bizden alin diyor ve heray en az 3-4 etkinlik duzenliyor boylelikle millet tarikatlarin kucagina dusmuyor.Son donemde ozellikle semarkand tarikatimidir ,dergahimidir bu adamlar sehirde acayip yayilmaya basladilar , gecengun valide uyarmis onune gelen kermes yapiyor ne oldugu belli degil bundan sonra denetimler dahada siklasacak diye.
-
Nedir bu kutlu doğum haftası ? Eskiden yoktu böyle şeyler.
ComputerWolf bence bunların ulusal bayramlara bi kastı yok, bunu bi reklam stratejisi olarak kullanıyolar sadece o kadar. Dini duyguların ticari metai haline getirip köşe oluyolar olay bu bence.
-
Abicim Kutlu Dogum haftasi gibi etkinliklerin elbette kutlanmali.Zaten kutlaniyorda ama bu tip etkinliklerle bizim ulusal bayramlarimizi kiyaslamaya kalkildigi noktada ben art niyet ararim.
-
müstahak efem müstahak bize
